Holländsk stad förbjuder köttreklam i klimatkrisens namn

I klimathysterins fotspår har många idiotiska beslut tagits genom åren och mitt i energikrisen tillsammans med skyhöga priser på såväl drivmedel som livsmedel, känner även gemene man av konsekvenserna av den oansvariga politiken som tillåtits härja under alltför lång tid. Ändå kommer majoriteten av befolkningen otroligt nog att ge sitt fortsatta stöd till de partier som skapat problemen när de går till valurnorna på söndag. Landets invånare tycker tydligen om att ägna sig åt självskadebeteende samtidigt som man aktivt bidrager till att våra reella miljöproblem – som makthavarna ignorerar – ökar och såväl det marina livet som fåglar och insekter hotas när utbyggnaden av vindkraften tillåts dominera från höger till vänster. Men sådant pressas de hycklande politiska representanterna aldrig om i alla utfrågningar i radio och TV.

Den senaste i raden av löjliga beslut i klimatkampens namn är att förbjuda köttreklam i offentliga utrymmen, vilket den holländska staden Harleem blir först i världen med och det kommer att börja gälla från år 2024.

I Nederländerna anses köttkonsumtionen vara en betydande del av klimatkrisen och förbudet kommer efter att kött lades till listan över produkter som bidrar till klimatkrisen i en studie som publicerades i tidskriften Nature Food i september 2021.

Ziggy Klazes, kommunalråd i partiet GroenLinks som lade fram förslaget anser att kött skadar klimatet.

-”Kött är mycket skadligt för klimatet. Vi kan inte berätta för folk att det finns en klimatkris och samtidigt uppmana dem att köpa produkter som är en del av orsaken.”

Klazes hoppas nu på ett nationellt förbud i Nederländerna där ca 95% av invånarna äter kött, men mer än hälften äter det inte på daglig basis enligt siffror från landets statistik.

Reaktionerna från köttindustrin lät inte vänta på sig och en talesman för Centralorganisationen för köttsektorn säger att myndigheterna går för långt med att tala om för folk vad som är bäst för dem.

Förbudet omfattar för övrigt även reklam för semesterflyg, fossila bränslen och bilar som drivs med fossila bränslen. Det är ännu inte bestämt om förbudet omfattar hållbart producerat kött.

#madworld

#followthemoney

https://nyheder.tv2.dk/udland/2022-09-07-hollandsk-by-forbyder-kodreklamer-i-det-offentlige-rum

2 reaktioner till “Holländsk stad förbjuder köttreklam i klimatkrisens namn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s