14 års fängelse för landsförräderi i Damark – i Sverige glider terroristerna under radarn

En historisk dom avgavs i kväll i Köpenhamns tingsrätt där en 33-årig man som utlämnades från Turkiet till Danmark i december 2020 och suttit häktad sedan dess dömdes till 14 års fängelse i ett fall av förräderi och samarbete med Islamiska staten i Syrien.

33-årige Jacob El-Ali växte upp i danska Ishøj. Från 2013 till 2017 var han aktiv i Syrien där han begick förräderi, deltog i strider för Islamiska staten och försökte rekrytera en annan man från Ishøj, pizzabagaren Enes Ciftci, som senare ställdes inför rätta och dömdes till sex års fängelse. Dessutom visade han bilder på Facebook där han poserade framför avhuggna huvuden, vilket var ett stöd för terror. Här bar han även ett bälte med texten ”Islamiska staten i Irak och Levanten”.

Det är första gången som en utländsk krigare döms för landsförräderi. Senare i år, i november, inleds en juryrättegång mot en annan man åtalad för samma typ av brott. Bestämmelsen i brottsbalken 101 § infördes 2015.

Vid beslut om straffet framhöll domaren bland annat att Jacob El-Ali inte deltog i direkta stridsaktioner mot danska soldater och det räknas också som en förmildrande omständighet att den dömde har erkänt och att han har berättat om omständigheter som polisen inte redan kände till.

Bravo Danmark! Meanwhile in Sweden… har vi genom åren tagit emot hundratals återvändande IS-terrorister – tickande bomber eftersom de inte går att avradikalisera till 100% och de lever nu med skyddad identitet istället för att ställas inför rätta för de vedervärdiga brott de begått.

I Danmark drar man även in medborgarskap för IS-rekryterare och även på den punkten har Sverige misslyckats och låter dessa vandra fritt i samhället, medan de försörjs av oss skattebetalare.

Michael Skråmos svärmor Ulrika Pape, eller Umm Hamza som hon kallar sig i jihadistkretsar, är ett känt exempel och hon är fortfarande aktiv med att samla in pengar till terrororganisationen. Ledaren för Islamiska Statens kvinnobrigad i Syrien, 33-åriga Fatin Al-mandlawi, eller ”Umm Fidah” som var hennes alias i Syrien, är ett annat exempel. 2020 bodde hon i Angered under skyddad identitet, lyfte kommunalt socialbidrag samt erbjöd sig att hota folk mot betalning. Hon kom tillbaka till Sverige 2017 och har barn med två olika IS-terrorister. Förutom att vara mycket aktiv i terrorgruppens rekryteringsarbete har hon även poserat på bilder med halshuggna människor och avhuggna huvuden i Raqqa.

Varför ställs inte Maggan och övriga partiledare mot väggen i denna fråga om Sveriges slappa hantering av terroristerna? Nej just det – inga obekväma frågor till de stackars politikerna så här i valtider, de ska bara strykas medhårs och framstå i så god dager som möjligt. Vidrigt.

#sakerviintepratarom

https://jyllands-posten.dk/indland/politiretsvaesen/ECE14386004/mand-straffes-med-faengsel-i-14-aar-for-landsforraederi-og-terror/

https://jennypiper.blog/2020/12/23/annu-en-is-terrorist-som-lever-med-skyddad-identitet-och-far-bidrag/

https://jennypiper.blog/2020/02/03/varfor-far-is-rekryterare-vandra-fritt-i-vart-samhalle/

2 reaktioner till “14 års fängelse för landsförräderi i Damark – i Sverige glider terroristerna under radarn

  1. Som så många gånger innan, allt som är känsligt för politikerna ska bara ”sopas under mattan” eller så ”stoppar de ansvariga huvud i sanden” allt för att slippa ta ansvar över deras egna beslut.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s