Varför ska bönder straffas för en naturlig process som pågått i tusentals år?

I en tid när matberedskap är viktigare än någonsin, är det med förvåning jag tar del av nyheten att den nyzeeländska regeringen planerar att införa skatt på rapar från boskap för att få bukt med en av landets största källor till växthusgasutsläpp.

Nya Zeeland befolkas av fem gånger fler får och dubbelt så många kossor som människor, vilket sägs bidraga till att hälften av landets totala utsläpp av växthusgaser kommer från jordbruk och boskap. Enligt planen, som är en del av ett större initiativ för att minska utsläppen i flera sektorer, ska bönderna börja betala för sina boskapsutsläpp från 2025. Bönder som minskar utsläppen genom att ge fodertillsatser som trycker ner boskapens metanproduktion ska belönas.

Är det ett försenat aprilskämt? Tydligen inte med tanke på att mjölkbonden Andrew Hoggard, nationell ordförande för organisationen Federated Farmers of New Zealand, säger att han i stort sett har godkänt förslagen.

Egentligen borde man inte bli förvånad över att Nya Zeeland vill suga ut bönderna i klimathysterins namn eftersom det redan finns ansiktsmasker för kor som ska släppa ut mindre metangas för att bekämpa klimatförändringarna och bönder i Sverige deltager i försök med att blanda ut kornas foder med alger för att minska deras ”skadliga” pruttar. (https://jennypiper.blog/2022/05/28/komasker-klimatgalenskaperna-har-ingen-ande/)

Men varför går bönderna med på denna idioti? Man undrar om makthavarna på jorden inser vilket budskap man skickar med sin dåligt underbyggda klimathysteri som i grund och botten snarare handlar om att pengar byter fickor än att rädda planeten? Varför ska bönder överhuvudtaget hålla på med djurhållning för att förse mänskligheten med mat när de straffas ekonomiskt för en naturlig process som pågått i tusentals år? Är tanken att vi alla ska leva på insekter som huvudföda i framtiden? Jag tycker det är helt befängt och bönder globalt borde organisera sig genom protester mot idiotin som dessutom orättvist utpekar kor som ett sorts skadedjur.

Det blir allt tydligare att det finns en agenda som folket ska anpassa sig till utan att ifrågasätta och eftersom media för länge sedan slutat göra sitt jobb att kritiskt granska makten så förblir allmänheten ovetandes. Synd att inte fler inser vad som håller på att ske.

#followthemoney

#youhaveavoiceuseit

https://www.di.se/nyheter/har-planeras-skatt-pa-rapar-fran-far-och-kossor/

8 reaktioner till “Varför ska bönder straffas för en naturlig process som pågått i tusentals år?

 1. Dom vettiga bönder som vägrar gå med på dårskapen får väl dryga böter så dom måste lägga ner eller gå med.
  Alltså vart kommer all dårskap i från. Vad är det som händer! Man vill ju bara fly till en annan planet.

  Gillad av 2 personer

 2. Tvinga barn att äta insekter men absoult inte tvinga muslimer äta fläskkött eller tvinga veganer äta kött eftersom det är ”kränkande”…

  Gillad av 2 personer

 3. Förra gången dom försökte för ungefär 20 år sedan höll det på att bli väpnad revolution. Då var jag själv där. Problemet är annorlunda. Nya Zeeland har idag en extrem socialistregim, och dom behöver mer pengar till bidrag för att köpa röster.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s