Kan man semestra i hemlandet saknar man skyddsskäl och ska inte belasta det svenska samhället

Vi är många som upplever det som väldigt provocerande att många migranter väljer att åka på semester till sina hemländer som de ”flytt” från och när Migrationsverket dessutom hjälper till med tips om hur migranter som saknar giltigt uppehållstillstånd ska kunna semestra i hemlandet utan att fastna vid svenska gränsen på vägen tillbaka, sticker det rejält i ögonen.

Det var för fyra dagar sedan som Migrationsverket publicerade ett inlägg på Facebook där man besvarade frågan: ”Jag vill resa hem och besöka min familj i sommar, får jag göra det om mitt uppehållstillstånd har gått ut och jag väntar på beslut om förlängning?”

Om man kan resa tillbaka till det land man flytt från finns det inga giltiga skäl för att få uppehållstillstånd i Sverige och varför svenska myndigheter guidar migranterna så att de får med sig rätt handlingar för att kunna ta sig tillbaka hit trots att de uppenbarligen saknar skyddsbehov, går emot all form av sunt förnuft. Varför har inte våra styrande politiker täppt till det här systemfelet för länge sedan? Just det ja – de är en del av den humanitära stormakten, glömde det.

En annan relevant fråga är hur de som inte är självförsörjande har råd med flygbiljetten? Det är väl i vanlig ordning vi skattebetalare som står för notan medan makthavarna slår sig för bröstet över sin godhet.

#vibetalar

#diedummenschweden

https://samnytt.se/migrationsverket-tipsar-migranter-som-vill-semestra-i-landet-de-flytt-fran/

7 reaktioner till “Kan man semestra i hemlandet saknar man skyddsskäl och ska inte belasta det svenska samhället

  1. Att svenska folket inte reser sig med ett urgrundsvrål och tar över makten i Sverige är mycket märkligt. Många verkar lida av godhetssjukan och vägrar se vart vi är på väg.

    Gillad av 2 personer

  2. De är jätte enkelt, kan man vistas eller besöka sitt hemland då borde man med automatik åter bli medborgare där. Blir det fred och stabilt i hemlandet då borde alla bli hemskickade till sitt hemland. Ingen borde bli svensk medborgare innan man har tittat på alla andra alternativ såsom första land, ekonomiska flyktingar osv. Klagar något land så frågar vi dom öppet hur många nya flyktingar alternativ egna medborgare från Sverige de vill ta emot, skulle FN och EU klaga så ställer vi in alla utbetalningar. SIDAS pengar går direkt till återvandring och migrationsverkets pengar går direkt till polismyndigheten för att kunna återställa samhällen i utsatta områden.

    Gillad av 2 personer

  3. Har ni helt missat att vi har många invandrare här som kommit hit för att de har kompetens som svenska företag efterfrågar? Självklart vill de kunna besöka sina hemländer utan att få problem när de kommer tillbaks.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s