Komasker – klimatgalenskaperna har ingen ände

Man skulle kunna tro att det är ett skämt, men att en mask för kor som ska släppa ut mindre metangas fått pris för att bekämpa klimatförändringarna är dessvärre sant.

Det är det brittiska startupföretaget ZELP (Zero Emissions Livestock Project) som har tagit fram en mask för kor som filtrerar metan, för vilken de fick priset ”Climate Design Award” för den ”revolutionära” idén – ett pris som skapades av den brittiska kungligheten prins Charles och designern Sir Jony Ive. Boskapsmasken var en av fyra vinnare och fick ett kontantpris på motsvarande 58.000 euro.

ZELP testar för närvarande olika prototyper av nötkreatursmaskerna som kan filtrera runt 30% av metanet som släpps ut av idisslare. I framtiden kan detta värde höjas till runt 60% enligt företaget. 100-grams gummimaskerna med soldrivna fläktar är designade för att styra djurens utandningar in i en liten kammare och sedan använda kemiska processer för att omvandla metan till koldioxid, men först måste bönderna övertygas om att faktiskt använda maskerna.

Ett hinder kan vara priset: Användningen kostar 45 dollar per ko och år, vilket motsvarar 41 euro. Dessutom kommer maskerna inte medföra någon fördel för bonden ur ekonomisk synvinkel.

Det är helt befängt att man pekar ut kossor som klimatskadliga och att människor är så dumma att de tror på det. I Sverige pågår redan försök med att blanda ut kornas foder med alger för att minska deras ”skadliga” pruttar, så här kan man säkert sälja in att de även behöver masker.

Den globala eliten som driver klimatgalenskaperna kanske borde föregå med gott exempel om vi ska köpa deras hyckleri. Istället bidrager man regelbundet till att släppa ut tusentals enheter koldioxid med en beräknad livslängd i atmosfären på 1000 år genom att envisas med att flyga till olika möten från världens alla hörn istället för att ordna digitala möten.

WEF-mötet i Davos i veckan är ett bra exempel på hyckleriet, där den politiska eliten reser i privatjetplan till toppmötet i Schweiz för att påtvinga sin klimatagenda på resten av världen för att ”begränsa den globala temperaturökningen och avvärja katastrofer”. 10 privata enkelflyg från olika europeiska städer lyfte till exempel i onsdags kväll och landade på flygplatsen St. Gallen-Altenrhein, den närmaste landningsbanan till Davos, som släppte ut cirka 43.440 pund koldioxid i atmosfären.

I veckan som kommer går klimatkonferensen ”Stockholm+50” av stapeln i Stockholm den 2–3 juni med Sverige som värd. Ambitionen är att bidraga till att omdefiniera människans relation till naturen och att skapa välfärd inom de planetära gränserna. Målet är att mötet ska bidraga till att öka takten i genomförandet av de globala hållbarhetsmålen i Agenda 2030 och främja hållbar återhämtning i spåren av pandemin. Mötet ska samtidigt högtidlighålla 50-årsjubileet av FN:s första miljökonferens som ägde rum i Stockholm 1972.

Man kan bara föreställa sig hur många deltagare som kommer att ta sig till Stockholm med flyg, men i vanlig ordning kommer media inte att ställa de rätta frågorna och kritisera hyckleriet. Istället är det som vanligt bara för oss skattebetalare att öppna plånboken efter att makthavarna beslutat över folks huvuden utan det minsta sunda förnuft och kossorna å sin sida får förbereda sig på att idissla med ansiktsmask framöver.

#klimathysteri

https://freewestmedia.com/2022/05/26/outrage-after-henry-kissinger-suggests-peace-settlement-with-russia/

9 reaktioner till “Komasker – klimatgalenskaperna har ingen ände

 1. Skulle de svälja en så idiotisk idé borta i Indien? När de ändå är i gång, så kan de fixa en varsin till alla andra klövdjur som finns på jorden … Så glömde de alla risodlingar …

  Gillad av 2 personer

 2. Vänta på när någon kommer på att vi alla andas ut koldioxid.
  Mask eller skatt vad tror ni kommer först.
  Kanske båda delarna.

  Hur mycket bättre klimat får vi för all galenskap.
  Hettan i Indien är tydligen en på hundra år.
  Så är det bättre med en på femhundra år.

  Hur många färre stormar översvämningar bränder mm kommer vi få om vi tar bort runt hälften av koldioxiden.
  Detta vill jag verkligen veta då det är av stor vikt om det är värt med alla förslag om skatter, pålagor, detaljstyrning av mitt liv och allmänna försämringar som man kommer genomföra.

  Nöjer mig inte med om inte gör något går det åt h…
  En värmebölja på hundra år känns besvärligt men helt hanterbart för mig
  Övriga extremsaker verkar ju ligga i samma intervall.

  Gillad av 1 person

 3. Ännu mer idioti – den amerikanska energimyndigheten storsatar på direktinfångning av koldioxid som skulle kosta 34 miljarder dollar, motsvarande cirka 334 miljarder kronor. Pengarna är bland annat tänkta att gå till att bygga fyra anläggningar för direktinfångning av koldioxid och lagring av gasen runt om i USA. Varje anläggning ska årligen kunna lagra en miljon ton koldioxid.
  Garanterat något som Sverige kommer hoppa på och vi betalar. 🤦‍♀️
  https://www.di.se/hallbart-naringsliv/luften-ska-dammsugas-pa-koldioxid-kostnad-334-miljarder/

  Gilla

  1. Vad kan gå fel.
   Suga upp abnorma mängder luft inklusive syret känns sådär
   Undrar hur påverkan på luftströmmarna kommer bli.
   Lär garanterat orsaka mycket mer skada än mätbar nytta.

   Gillad av 1 person

 4. Om det här med klimatet vore det enda som ”spårat ur” så vore det illa nog. Men det finns ju snart inget, där sunt förnuft får råda. Hela världen är galen.
  Lennart Bengtsson och Elsa Widding ignorerar man fullständigt, men Greta Tunberg helgonförklarar man. Det borde vara något att fundera över ( för dom som besitter den förmågan).

  Gillad av 2 personer

 5. Man kan inte mer än skratta åt idiotin. Nu hotar också MP att skapa KAOS med alla som går emot klimaträttvisan. Som om vi inte hade nog med kaos i Sverige sen innan. MP har aldrig fått min röst, och deras hotretorik gör mig inte mer benägen att rösta på dem. Om gudarna är med oss så åker dom ut ur riksdagen i September.
  Vänligen Nina

  Gillad av 1 person

  1. Sossarnas ”kovändning” (passande uttryck i sammanhanget) i Nato-frågan för att ryssarna vill stoppa nazisters folkmord i östra Ukraina och vill se ett neutralt alliansfritt Ukraina för sin egen trygghet mot ett aggressivt expansivt Nato, där ryssarna inte får vara med, gör förmodligen att både V och MP kommer öka, trots att de sitter kvar karaktärslöst i sossarnas nato-knä. Detta är dock intet som media kommer rapportera om, och det är därför vi måste ligga på V och MP i Nato-frågan, inte enbart S! Ge MP- och V-hycklarna vad de tål!

   Men får jag poängtera en sak? I klimatfrågan kommer man ingenstans med miljöpartister. De har svalt den politiserade delen av IPCC:s rapport med hull och hår. Charlatanerna har dem i ett fast grepp.

   Ingen av oss vet heller hur klimatet kommer bli. Det kan bli både varmare och kallare. Det beror s.a.s. på vad som händer med solen, asteroidnedslag, och supervulkaner, enligt klimatdiagram. Människans utsläpp är enbart en faktor i klimatsammanhang. Trots det finns det alltså ett klimathot + andra utrotningsevent.

   Man angriper MP allra bäst med det faktum att de vägrar svara på logiska följdfrågor angående ekologisk hållbarhet och att de har motverkar god beredskap mot utrotningsevent, vilket alla seriösa vetenskapsmän är för. MP har dessutom tagit bort sitt utträdeskrav ur EU vilket ökar transporterna, samt sätter inte ned foten i nato-frågan.

   Gilla

 6. Och när dom har tillverkat masken, solpanelerna, fläktarna, distribuerat den och satt på den, då har dom förmodligen producerat mer gas än masken sparar. Dessutom, vad gör dom om gasen som kommer i andra ändan av kon. Blir nästa steg en prutt-mask? Sedan skall ju kammaren förses med kemiska ämnen. Dom skapar föroreningar. 2003 försökte Nya Zeeland införa en prutt skatt. Bönderna hotade med väpnad revolution.

  Koldioxid har inte en beräknad livslängd i atmosfären på 1,000 år. Den absorberas ganska snabbt av växter, som samtidigt producerar syre. Vi djur behöver syret för att leva, växterna behöver koldioxid av samma anledning. Försvinner koldioxiden eller går under 100PPM dör allt levande på jorden.

  Dessutom har naturen ett självreglerande system, naturlagen Henrys lag. Finns det ett överskott på koldioxid i atmosfären absorberar jorden och haven överskottet, finns det ett underskott friger jord och hav koldioxid till balansen är återställd. Balansens nivå beror på temperaturen, Henrys lag, ju varmare ju högre koldioxid halt. Värmen kommer alltså först, och det höjer koldioxid halten genom att jord och hav friger koldioxid, inte tvärt om som aktivisterna påstår. Det fenomenet har uppmätts i miljoner år tillbaka. Koldioxid bidrar till växthuseffekten, men bara mycket marginellt på grund av den logaritmiska effekten. Vattenånga och molnbildning står för de stora påverkningarna. Effekten av koldioxid på uppvärmningen är försumlig.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s