Journalist slår fast att brittisk media rapporterar ensidigt och försöker släta över nynazisters aktiviteter i Ukraina

Steve Sweeney, internationell redaktör på den brittiska tidningen Morning Star, konstaterar i en intervju att stora brittiska medier tillhandahåller ensidig bevakning av den ukrainska konflikten och anstränger sig för att släta över den frekventa förekomsten av nynazister i landet.

Sweeney, som nyligen återvänt från den ukrainska staden Lvov nära gränsen till Polen, sade att han var tvungen att resa dit själv eftersom de brittiska mediernas rapportering om Ukraina är oerhört begränsade.

-”Du har Times, Telegraph, Guardian, BBC, Sky News och Channel 4 som verkligen producerar identiska rapporter från Kiev och Lvov som inte alls avviker varken från regeringslinjen eller Natos linje om vad som händer i Ukrainas konflikt med Ryssland. En stor ansträngning görs för att verkligen vittvätta eller rehabilitera Azovbataljonen som om den antingen inte har något inflytande i Ukraina eller helt enkelt består av missförstådda nationalister.”

Azovbataljonen är en ökänd nationalistisk enhet i den ukrainska militärens led vars medlemmar har bekämpat de ryska styrkorna i den strategiska hamnstaden Mariupol sedan Moskvas militära operation inleddes. Många av dem dödades, medan resten – inklusive befälhavarna – lade ner sina vapen tidigare i maj efter att ha varit inspärrade i Azovstals stålverk i veckor. Filmer avslöjar att många av dem har tatueringar av hakkors och andra nazistiska symboler.

Sweeney beskriver BBC:s rapportering om Azovbataljonen som ”en mästarklass i fascismförnekelse” och berättar vidare att han i Lvov såg att staden i sig var i huvudsak full av fascister, legosoldater och människor i militära utstyrslar som använder civila transportnät för att ta sig in i Ukraina från Polen.

-”Utlänningar i militärutrustning som säger att de kommer till Ukraina för att döda ryssarna välkomnas med öppna armar; den röda mattan rullas ut, de får en klapp på ryggen och behandlas som hjältar. Som journalist behandlades jag på ett helt annat sätt av de ukrainska myndigheterna – jag blev tillfrågad om min verksamhet i Ukraina, stämplades som spion, fick veta att jag skulle arresteras samt torteras. Indikationen var om möjligt värre, vilket betyder att de potentiellt skulle ha dödat mig”.

Den beskrivning som Sweeney gör av brittisk media kan tillämpas på västmedia överlag och i synnerhet på svensk statsstyrd media som definitivt inte lever upp till sitt motto om att rapportera sakligt samt opartiskt kring konflikten. Men de har verkligen lyckats med sin masspsykos som fortfarande frodas hos stora delar av befolkningen, så husse är nog mer än nöjd med deras insats.

#followthemoney

https://www.rt.com/news/556276-azov-ukraine-uk-nazi/

4 reaktioner till “Journalist slår fast att brittisk media rapporterar ensidigt och försöker släta över nynazisters aktiviteter i Ukraina

 1. Fulmedia är värre än då. De undviker att rapportera om alla att alla de utländska lönnmördare som gömde sig i järnverket i Mariupol är krigsförbrytare, som har använt mänskliga sköldar tillsammans med Ukrainas nazister.
  https://rumble.com/v1536n7-fake-news-tries-to-hide-that-putin-just-destroyed-and-captured-azov-nazis.html
  Detta gör Goebbels-media till medskyldiga till krigsförbrytelsen, anser jag.

  Gillad av 1 person

 2. Som alltid så vänds fakta till fördel för den sidan som äger eller har media på sin sida. Tyvärr så köper många det som serveras av dagens media utan en uns av varken källkritik eller kritisk granskning och detta är lite roligt för just nu finns det inte någon inom regeringen som ropar att människorna ska vara källkritiska utan nu är ALLA väldigt passiva och hoppas att ingen ifrågasätter deras sätt att föra folket bakom ljuset. Men kommer det nyheter som inte passar regeringen då kopplas EXPO, media eller andra som står på regeringens avlöningslista och förnekar all fakta.

  Som vanligt mörkar media och många andra fakta att Azovbataljonen är ”guds bästa barn” nästan så att SS framstår som kraftlösa eller svaga när man sätter ljuset på Azovbataljonen, hoppas att den riktiga bilden ska klarna så alla får se krigets fasansfulla ansikte. Tyvärr så förskönas bilden extremt mycket av media hur kriget går på båda sidorna men det är väl krigets propaganda som styr det.

  Gillad av 2 personer

 3. Det mesta vi får på Sveriges MSM och Public Service är bara amerikansk krigspropaganda.
  Den som vill läsa RT, prova detta. I adress fönstret på webbläsaren, skriv
  https://185.79.236.174/
  Många har rapporterat att det ger tillgång till RT:

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s