Europol varnar för en extrem ökning av våldet på europeiska gator

Europols direktör Catherine De Bolle varnade i dag i en intervju med den tyska tidningen Welt am Sonntag för en nivå av våld på europeiska gator som vi aldrig tidigare skådat, utan bara känt till från Latinamerika.

De Bolle beskrev dekrypteringen av chattapplikationen EnchroChat som ett viktigt slag mot organiserad brottslighet som gett en helt ny förståelse för hur organiserad brottslighet hotar europeisk säkerhet, rättsstatsprincipen samt demokratin.

-”Vår slutsats är att vi underskattade faran. Droghandel fortsätter spela en stor roll för brottslingar. Karteller har insett att det är lönsamt att tillverka vissa läkemedel i Europa. Vi upptäckte syntetiska droger från Nederländerna på den brasilianska marknaden till exempel, vilket förvånade oss mycket. Av de cirka 2.000 ton kokain som årligen produceras i Andinska regionen är nu 60% avsedd för den europeiska marknaden, tidigare var det mesta av produktionen avsedd för den amerikanska marknaden.

Förutom våld och droger har omfattningen av korruptionen underskattats. Mer än hälften av de kriminella organisationerna använder korruption, till exempel för att få hamnarbetare att samarbeta i narkotikasmuggling. Det handlar också om mycket specifika hot, där brottslingar tar bilder av måltavlans fruar och barn för att pressa dem att samarbeta. 80% av de kriminella organisationerna startar lagliga företag vid sidan av de illegala för att tvätta sina pengar. Den illegala verksamheten infiltrerar vår ekonomi och destabiliserar systemet.”

Inte direkt oväntat att den negativa spiralen kommer att fortsätta i Europa eftersom EU under lång tid bedrivit politik som öppnar upp för mer grov kriminalitet, men att debatten om den omfattande gäng- och klankriminaliteten i Sverige dött ut fast det är valår bådar inte gott för framtiden. Nu krävs det rakryggade icke-PK politiker med mod samt förmågan att fatta svåra beslut som helt ändrar Sveriges kurs, men var vi ska hitta dessa är en svårare nöt att knäcka.

#vakna

https://freewestmedia.com/2022/05/29/europol-predicts-latin-american-style-street-violence-in-eu/

6 reaktioner till “Europol varnar för en extrem ökning av våldet på europeiska gator

  1. Europol verkar dock som bäst vara ‘2:a på bollen’, då denna trend varit tydlig länge. Kanske har de varit upptagna med att längta efter de löften om att kunna ta del av precis allt inom digitalt informationsflöde, privat såväl som offentligt, som finns inom EU/Europa … Kanske är de i samma position som FRA var, innan de senare fick sin ‘fullmakt’ för ‘signalspaning’, dvs ägnade sig åt anförskaffning av lämplig utrustning innan [offentligt] beslut tagits …

    Gilla

  2. Det finns inte mycket kvar av Europa som det en gång var, nästan alla länderna har samma problem, invandring, klaner, parallell samhällen, brottslighet, knark, trafficking, mord och politiker som hoppas att utveckling ska stanna av eller kanske helt försvinna. En växande korruption och ett system där ”du klappar min axel så klappar jag din” är en klassiker inom det svenska samhället inom alla samhällsskick, visst väldigt svårt att få bort ett dåligt beteende men det går. Jag tror alla vet vad som behövs, frågan alla behöver ställa sig är om man vill gör det som behövs? Är vi beredda på att göra detta? För en sak är säker och det är att de är vi folket som sitter på kraften till förändring, men vi måste svara på frågorna först.

    Gillad av 1 person

  3. Det folk missar är att verkligheten kan bli fruktansvärt mycket värre, många verkar tro att deras lilla trygga värld framför tv:n, tacos och några likes ska rädda dem. Sanningen är den att idag finns det inte någon politiker eller ledare som är stark nog att vända utvecklingen eller som orkar vända på den nedåtgående spiralen. Det som kan komma är svält, missväxt, krig, instabilitet inom någon region, våld, brist på vatten, brist på energi, samhällsfunktioner som slutar att fungerar ex sjukvård, skola, eller att ett inbördes krig drar igång i något europeiskt land. Mycket kan hända och mycket kommer att hända allt annat är att förneka det samhällsbilden vi lever i. Då kan jag försäkra att höjd ränta och inflation är en piss i Nilen.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s