Missionären som talar med kluven tunga

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj turnerar likt en missionär runt på olika toppmöten respektive konferenser i världen för att kräva mer vapen och pengar (trots att det ekonomiska stödet till landet varit enormt) samt propagera för sin sak samtidigt som diverse prominenta politiker på besök i Kiev avlöser varandra – nu senast den maktgalna EU-kommissionären Ursula von der Leyen som lovar Ukraina en snabbfil in i EU. Även Frankrikes president Macron planerar en resa tillsammans med Tysklands förbundskansler Olaf Scholz och Italiens premiärminister Mario Draghi för att ”visa sitt stöd”.

Zelensky deltog i går via videolänk under säkerhetskonferensen ”The Shangri-La Dialogue” i Singapore, där 575 delegater från 40 länder – däribland såväl politiker som militära ledare från USA och Asien – deltager och sade bland annat att resultatet av kriget i hans land inte bara påverkar Ukraina utan den internationella ordningens framtid, varför det är avgörande att de nationer som skickar hjälp inte upphör med det.

Zelensky påstod också att Ryssland blockerar hamnar i Svarta havet och Azovska havet, vilket gör att ukrainsk matexport inte kan nå världsmarknaden och det skadar i sin tur hela världen. Detta är dock en sanning med modifikation eftersom Ryssland sagt att man är villig att ge fri lejd till avgående båtar för matexport, men då måste Ukraina avminera hamnar och det har man vägrat göra.

Zelensky tryckte också på att det är brådskande med mer stöd eftersom människor i Ukraina dör, men han har flera gånger sagt nej till ett fredsavtal och i går deklarerade han på nytt att han inte ser någon möjlighet att förhandla fram en vapenvila eller ett fredsavtal med Ryssland.

Under rådande omständigheter när kriget går allt sämre för Ukraina, befolkningen lider och omvärlden börjar tappa tålamodet, hade det enda rätta varit att sätta sig vid förhandlingsbordet och bita ihop. Man undrar således om han verkligen värnar om sitt folk eller sitt eget ego?

USA:s president Joe Biden verkar också ha tröttnat på skådespelarens nycker och uttalade i går att Zelenskyj vägrat lyssna på varningar från USA om att Ryssland förberedde en invasion.

Ibland måste man bara acceptera situationen och det vore på tiden att Zelensky förlikade sig med tanken på att en del av Ukraina vill tillhöra Ryssland.

Shaun Pinner, britten som är en av de tre utländska medborgare som krigat för Ukraina och tillfångatagits av Ryssland samt dömts till döden för terrorverksamhet, har kommit till insikt under sin vistelse i Donetsk och berättar i en intervju innan domen meddelats om sin ögonöppnande erfarenhet.

-”Vissa människor vill vara en del av Ryssland och det måste du acceptera. Efter att jag sett Donetsks ”ansikte” kommer mitt krig att vara över oavsett vad som händer mig.”

Jag misstänker att det är slutet på kriget vi nu bevittnar och att Ukraina till slut kommer tvingas gå med på fred, men den politiska elitens engagemang bidrager till att hålla det vid liv ytterligare en tid eftersom det fortfarande finns pengar att tjäna och det går att flytta fram maktpositionerna en liten bit till. Media backar också upp genom att fortsätta rapportera onyanserat och så länge folket i Europa glatt köper den ensidiga propagandan samt betalar notan, finns det heller ingen anledning att skynda på processen.

#fuckpeace

#followthemoney

https://english.alarabiya.net/News/world/2022/06/11/Zelenskyy-tells-Asian-meeting-Stopping-Russian-invasion-crucial-for-whole-world

https://www.rt.com/russia/556887-mercenary-brit-interview-donetsk/

9 reaktioner till “Missionären som talar med kluven tunga

 1. Är det i grund och botten Zelenskyj som ”styr” Ukraina?
  Jag får känslan att Kahsariska maffian/djupa staten är de som håller i trådarna till clownen, för är ju dessa människor som tjänar enorma summor, då de äger krigsindustrin….

  Gillad av 2 personer

 2. Slut på kriget… ??? Slut på verksamheterna i Ukraina? Såg att nu har man upptäckt 46 biolabb…. i Ukraina…. inst 10 helt finansierade ac USA … och kan det vara så att precis som i Wuhan så placerades labben där då det ansågs för farligt att ha dessa i USA eller kanske bara att det var lättare att göra utan att märkas där?
  MEN det kinetiska kriget kommer att pågå så länge det finns ammo, vapen och ”boots on the ground” för försttar det slut på utrustning tydligen… konstigt iofs då Vietnamkriget pågick intensivt i så många år…. I Sverige dog under den s.k. pandemins 2,5 år 15.000 äldre utan vård på IVA ett IVA som har klart över 50% tillfrisknande för inlagda pat…. 100 dagar krig 100 döda per dag, från båda sidor, 10.000 hittills N.B. rörande viruset Sverige…. 2 miljoner inom EU… det är helt andra krafter i spel än att rädda liv….. kan det vara att man lyfter fram vissa saker för att skrämmas och skrämma folk till lydnad…… jaa en trolig reasoning behind…. men att USA sickar 530 miljarder till Ukraina är ganska mycket pengar…. dock koster transporten en hel del…

  Gillad av 2 personer

 3. Bit för bit tuggar sig ryska styrkor genom Ukraina och Ryssland kommer att ta hela landet för det litar inte på några löften från varken Ulraina eller Väst. Zelenski kommer att förlora allt och av just Väst användas som offerlamm. Västliga msm har redan börjat med tje blame game.

  Gillad av 1 person

  1. En dag vaknar förhoppningsvis du med och inser vad som sker i världen pga Nato och Djupa Staten!
   Låg nivå på din kommentar, då du inte har något konstruktivt svar som gagnar debatten…

   Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s