Försök inte få det till att ni inte såg det komma

I dagens DN försöker man bygga upp en artikel med ingressen ”Efter Balkankriget smugglades många vapen till Sverige, där de i dag används av kriminella gäng. Nu finns oro för en ny våg av vapensmuggling, efter kriget i Ukraina.”

I artikeln uttrycker EU-kommissionären Ylva Johansson (S) oro över den mängd vapen som kommer att finnas efter kriget i Ukraina och att vapnen kan smugglas ut ur landet där de bland annat kan användas av kriminella nätverk i Sverige. Ylva Johansson berättar att EU-kommissionen efter sommaren kommer att lägga fram ett förslag om en översyn av skjutvapenförordningen.

Artikelförfattaren har även pratat med en tidigare kriminaltekniker, en enhetschef på Tullverket samt en vapenexpert och tillika lärare på Försvarshögskolan som förklarar vilka vapen det finns och hur smugglingen går till.

Men det här är inget nytt som uppkommit nu som av en händelse – redan i april när Danmark, Sverige, USA och flera andra europeiska länder beslutat om att skicka vapen till Ukraina varnade man för denna utveckling, vilket jag skrev ett inlägg om den 22 april. Utdrag nedan och källhänvisning i slutet av inlägget.

”Ukraina har ett rykte om sig att vara en av världens mest aktiva leverantörer av illegala handeldvapen. Stora mängder vapen skeppas för närvarande till Ukraina av väst, men dessa kan komma att åter dyka upp i sina ursprungsländer på grund av vapensmuggling eftersom en enorm mängd handeldvapen, pansarvärnsvapen samt handhållna luftvärnssystem får plats i en bils bagageutrymme och lätt kan smugglas över gränserna. Det blir således en potentiell fara för EU och kriminella gäng i Sverige, Nederländerna samt Tyskland har säkert redan kännedom om detta.

Enligt militäranalytikern Larry Johnson har fransk polis rapporterat att handeldvapen och ytluftsmissiler redan har tagit sig via svarta marknader från Ukraina till Frankrike. Pentagons pressekreterare John Kirby har dessutom konstaterat att det amerikanska försvarsdepartementet inte har en aning om vem som tar emot vapnen som skickas.”

Att EU nu en månad senare ska börja oja sig över konsekvenserna som de redan var väl medvetna om från början och som redan i april gett frukt då franska myndigheter lokaliserat vapen på svarta marknaden, blir bara patetiskt.

Hade journalisterna gjort sitt jobb, hade de redan när diskussionerna startade om att Sverige skulle lämna sin neutralitet och ta beslut om att skicka vapen till länder i krig, lyft fram konsekvenserna samt ställt beslutsfattarna mot väggen.

Men så arbetar inte svensk media, utan deras huvuduppgift är att stryka makthavarna medhårs och backa upp deras smutsiga agenda.

Så i grund och botten har svenska skattemedel använts för att skicka vapen till Ukraina, som sedermera hamnar hos kriminella gäng i Sverige – i grova drag sponsrar vi således den grova kriminaliteten i vårt eget land och detta hyllas av det omedvetna svenska folket. 🤦‍♀️

#followthemoney

https://www.dn.se/sverige/oro-for-vag-av-vapensmuggling-fran-ukraina-efter-kriget/

https://freewestmedia.com/2022/04/22/ex-nato-analyst-paints-a-completely-different-picture-of-ukraine-war/

7 reaktioner till “Försök inte få det till att ni inte såg det komma

 1. ”I artikeln uttrycker EU-kommissionären Ylva Johansson (S) oro över den mängd vapen som kommer att finnas efter kriget i Ukraina och att vapnen kan smugglas ut ur landet där de bland annat kan användas av kriminella nätverk i Sverige. Ylva Johansson berättar att EU-kommissionen efter sommaren kommer att lägga fram ett förslag om en översyn av skjutvapenförordningen.” Jaa inte en dag för tidigt
  1. Svårt att begränsa illegala vapen speciellt i ett land som inte är med i EU
  2. Trodde i min enfald att ” skjutvapenförordningen ” gällde regala vapen dvs jak eller skytte…. med en högre lön till de som ”sköter om oss” skulle mer verklighetsnära människor anställas…..

  Gillad av 1 person

 2. ””Ukraina har ett rykte om sig att vara en av världens mest aktiva leverantörer av illegala handeldvapen. Stora mängder vapen skeppas för närvarande till Ukraina av väst, men dessa kan komma att åter dyka upp i sina ursprungsländer på grund av vapensmuggling eftersom en enorm mängd handeldvapen, pansarvärnsvapen samt handhållna luftvärnssystem får plats i en bils bagageutrymme och lätt kan smugglas över gränserna. Det blir således en potentiell fara för EU och kriminella gäng i Sverige, Nederländerna samt Tyskland har säkert redan kännedom om detta.”
  MED drygt 500miljarder i vapen till Ukraina ger man medel till ett par handeldvapen osså….. varför inte tänka i stället för att känna…. världens länder kommer att ge typ 10 gånger Sveriges försvars budget till Ukraina…. och USA ger det mesta…. tror inte det gäller lån…. men Ukraina kanske tvingas betala på något sätt iaf…. att ge Ukraina en försvarsbudget som är 10x Sveriges och sedan? ÄSL ger få länder boots on the ground…. och det finns en återhållsamhet att skicka trupp till Ukraina… det blir ju då att blanda sig i kriget på ”riktigt” sedan
  Tyskland utan gas
  Alla som köpt vete och råg från Ukraina blir utan
  alla som köpt konstgödsel från Ryssland och Ukraina blir utan…
  Med ett land som har en självförsörjningsgrad på under 50% borde problemet att lösa vara matförsörjningen….

  Gilla

 3. När verkligheten dyker upp som en örfil och väcker en … Det skulle ju inte skada om insikterna uppstod lite tidigare. Helst innan beslut tas, då all information redan funnits länge. Det vore dock att begära för mycket, med tanke på vilka det handlar om. I.o.m. partitagandet, har man brännt alla möjligheter att kritisera de som har ‘hällt mest bensin på elden’ i Ukraina.

  Om systemet i Sverige fungerar som det skall, så är det i slutänden väljarnas fel. Nu går det tyvärr inte att utesluta, att vi luras att tro att systemet fungerar och det vi ser är inget annat än Potemkin-kulisser. Frågor om [allvarliga] oegentligheter i riksdagsvalet, för fyra år sedan, är fortfarande obesvarade. Vi har paralleller i de senaste valen hos t.ex. USA och Frankrike, där plötsliga och oförklarliga vändningar dyker upp. (Mina två exempel är intressanta, med tanke på att respektive länders grundlagar är de två mest liberala som finns, men styrs mer eller mindre totalitärt idag … Situationen i USA är idag konstaterad via utredningar, men media där är inte intresserad …)

  Gillad av 1 person

 4. Skulle någon bli förvånad om svenska vapen, skänkta till UA, kommer att användas emot oss av våran(Europas) importerade arm’e?
  Inte jag iaf.
  Snacka om att gräva sin egen grav & vilka har gjort det möjligt??
  S, M, MP, V, M, L, SD & C är ALLA högst delaktiga.
  Nu vet Ni vad Ni INTE ska rösta på, de vill oss inte väl.

  Gilla

 5. Har någon forskat i vår hårkomst?
  Naphtali?
  U might be a shemite.
  Jag kickar bara in bollen…
  Forska får ni göra själva.
  Vi kommer med största sannolikhet från Arphaxad(Shem) .
  Och nej, de skidåkandefinnarna(skithifinnoi) var inte först här(samer).
  De var renjägande nomader, inte renägare,mig veterligen, förens senare.
  Sök på allt detta..

  Jo, varför är eskimåer fortfarande färgade efter tusen år i Ultima Tule?
  Inget illa.

  Nåt är galet, va?

  Gilla

 6. Det är bra mycket mer än skjutvapenförordningen i Sverige som behöver en ”översyn” för att uttrycka det överdrivet diplomatiskt. Med tanke på bland annat upploppen, och att polisens säger sig veta att dom är organiserade från andra länder, är det väl snarast så att kriget nu flyttar till Sverige. Enligt flera källor, Turkiet den mest kända, är terroristerna redan på plats i Sverige. Det är välkänt, trots att propaganda media alltid mörkar, att Sverige har blivit en inkubator och center för terrorister. I Sverige kallas dom ”flyktingar” och skyddas av både regimen och dess propaganda media. När andra länder söker information om dom kallar Sverige det för spioneri.
  —Turkiets krav: Åtgärder mot ”terroraktiviteterna i Stockholm”
  https://www.friatider.se/turkiets-krav-atgarder-mot-terroraktiviteterna-i-stockholm
  —Svenska politiker pekas ut som terrorkramare i Turkiet
  https://www.svt.se/nyheter/utrikes/svenska-politiker-pekas-ut-som-terrorkramare-i-turkiet
  Nu väntar dessa grupper bara på sina vapenleveranser från Ukraina.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s