Efter misslyckade sanktioner och felaktiga politiska beslut står vi inför den värsta energikrisen på 50 år

Det är inte bara vi i Europa som får ta smällen när konsekvenserna av de politiska ledarnas oansvariga politik slår till med full kraft efter såväl misslyckade sanktioner mot Ryssland som decennier av ”grön” politik. Även i USA är Demokraternas ogynnsamma politiska styre ett slag i ansiktet på befolkningen, där industrin och energikrisen som USA står inför nu kan vara den värsta på 50 år enligt chefen för US Oil and Gas Association, Tim Stewart som häromdagen intervjuades av Fox News

-”Vi upplever den största, möjligen den värsta, energikrisen under de senaste 50 åren. Bensin- och dieselpriserna är rekordhöga och lagren är rekordlåga. De nuvarande amerikanska myndigheterna har inte bara misslyckats med att vidtaga nödvändiga åtgärder, utan de förstör även för de som vill lösa energikrisen. Vad gjorde Biden-administrationen den här veckan? Vad var deras viktigaste energimeddelande? Det var att dra miljontals tunnland av federala hyresavtal från bordet och potentiellt fånga miljarder fat i marken. Det är riktigt frustrerande. Jag menar, den här administrationen har ingen strategi för att hjälpa oss ur krisen. Och ärligt talat, alla åtgärder som de vidtager är kontraproduktiva för de av oss som försöker lösa det här problemet.”

Bensinpriserna i USA har stigit stadigt även denna vecka och samtidigt är krisen i USA bara en del av den globala energikrisen som den internationella energibyråns verkställande direktör, IEA-chefen Fatih Birol, uttryckte det.

-”Jag tror att vi är mitt i den första globala energikrisen. På 1970-talet såg vi oljekrisen som fick stora konsekvenser för ekonomin och inflationen, men det var bara olja. Låt oss komma ihåg att Ryssland är världens främsta oljeexportör och världens främsta naturgasexportör samt en stor aktör inom de material som används av energisektorn. Därför har och kommer sanktionerna som har införts mot Ryssland eller politiska beslut från Kreml att få stora konsekvenser för energimarknaden. Det skulle vara för optimistiskt att tro att den nuvarande volatiliteten på energimarknaden snart kommer gå över och att världen återvänder till tider av låga priser samt stabila marknadsförhållanden.”

Det står utom allt rimligt tvivel att de kommande åren kommer bli tuffa och om svenska folket hade förstått vem som ska bära hundhuvudet här hade höstens politiska val kunnat få en helt annan utkomst, där man äntligen bytt ut alla nuvarande riksdagspartier som kryper för såväl EU som det amerikanska styret och topprids av näringslivstopparna. Men som väl är för syltryggarna har de flesta inte en aning, utan håller fast vid den falska bild som upprätthålls av media.

#vibetalar

https://freewestmedia.com/2022/05/18/us-faces-biggest-energy-crisis-in-half-a-century/

2 reaktioner till “Efter misslyckade sanktioner och felaktiga politiska beslut står vi inför den värsta energikrisen på 50 år

 1. Kan bara hålla med dig att de kommande åren blir tuffa, väldigt tuffa tror jag. De känns nästan som att man vandrar omkring i en fantasivärld när man ser kollegor, vänner och andra människor som varken vill eller verkar ha förståelse vart vi är på väg. Lyckligt ovetandes går de tyvärr en skrämmande tid tillmötes, frågan man bör ställa sig är om de är beredda på vad som kommer att komma.

  Eller som en danskminister en gång beskriv situationen, ”Vi åker förstaklass rakt in i väggen”

  Gillad av 1 person

 2. Ryssland, Kina, och Indien börjar på allvar närma sig varandra och samarbeta och handeln ökar lavinartat i öster. 20% till 30% per månad. Samtidigt minskar handeln med Europa och USA. USA är uppenbart i panik. Den uppenbart betalda USA propagandan på svenska media som DN, Expressen, DI osv går upp på högvarv där man arbetar för högtryck för att skrämma bort folk från att göra affärer med Kina helt i enlighet med USAs avsikt att föröka isolera Kina. Det går verkligen dåligt, och USAs svar är ökad propaganda, beställningsjournalistisk, Biden’s propaganda resa till Asien, ökad militär verksamhet som militära övningar med Sydkorea, och mer trupper i Europa, osv.
  Just nu pågår en intensiv USA kampanj på svenska media för att helt i enlighet med USAs begäran föröka isolera Kina. Man arbetar på att med fejknyheter och propaganda avskräcka svenska att arbeta med och gör affärer med Kina. Redan på Tingstens tid vet vi att USA uppenbart betalade DN för att publicera CIA betald USA propaganda. Det pågår uppenbart även idag mycket tydligt. Några rubriker ni kan söka på.
  ”CIA gav DN pengar för att sprida propaganda under kalla kriget”
  ”Herbert Tingsten stod närmare CIA än vad som tidigare varit känt”
  ”Tingsten medlem i CIA-organisation”
  Här är några sökbara rubriker av dagens CIA artiklar. Detta är ren grovt vinklad lögn.
  ”Stigande arbetslöshet skrämmer Peking”
  ”Amerikansk oro inför FN:s besök i Kina”
  ”Kinas nolltolerans sätter Xi Jinpings ledarskap i gungning”
  ”It-experterna flyr inte bara Ryssland – utan även Kina”
  ”Förbud mot de flesta utlandsresor oroar pandemitrötta kineser”
  Glöm inte Josef Goebbels. Hans metoder är i flitigt bruk just idag. Läs själva.
  Det blir värre.
  USAs falska propaganda kampanjer om koncentrationsläger, tvångsarbete, och förtryck håller på att punkteras, ett exempel är FN kommande besök till Xinjiang. USA svarar med mer propaganda i svenska media.
  Ett tal nyligen av USAs Joint Chiefs of Staff Mark Milley vid West Point graduation ceremony är skrämmande.
  ”Milley’s Latest Remarks On Great Powers & Technology Are Worth Paying Attention To”
  https://oneworld.press/?module=articles&action=view&id=2900
  Han indikerade att USA är villig att starta WW3 i ett försök att behålla och utveckla sin världsmakt. I faller Ukraina trodde de flesta av oss att USA skulle backa från hotelserna att utvidga NATO, på samma sätt som USA gjorde i fallet Kuba krisen. USA backade inte och valde istället Ukraina kriget. Sedan kom USA sanktionerna, och alltihopa börjar bli en global katastrof. Hela Asien som Indien, Ryssland, Kina, och ASEAN tycks klara sig bra, det blir USA och Europa som kommer att få ta smällen, och den blir mycket hård.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s