I Sverige ställs aldrig de ansvariga mot väggen

I dag skriver flera tidningarna om att patientsäkerheten i Sverige hotas av att vi har för få vårdplatser och personalbrist. Inget nytt direkt och på SVT Nyheter förklarar man pedagogiskt i flera inslag hur 5.000 vårdplatser i Sverige försvunnit de senaste 14 åren och att vi i jämförelse med övriga EU-länder i OECD ligger i botten. Anledningen är att det dels är dyrt med vårdplatser och dels att den medicinska utvecklingen gått framåt så man inte behöver lika många vårdplatser som innan, men samtidigt konstateras att det gått för långt samt att man nu återigen behöver öka antalet vårdplatser. Ett problem som om inte annat blottats under covidepidemin.

Men varför är det ingen ansvarig politiker som intervjuas och ställs mot väggen? Här ska politiker från flera läger bära hundhuvudet, men inte en enda behöver svara på frågor kring detta trots att det är våra skattepengar man använder som man behagar. För att inte tala om patientsäkerheten som vårdpersonal länge larmat om är en högriskfaktor.

Så här är det för det mesta i Sverige – problem identifieras inom olika sektorer, vi får veta ungefär hur mycket det kostat, vilka allvarliga konsekvenser som uppstått samt hur svårreparerat det är, men ingen i maktposition behöver i slutändan ta ansvar för den skada man åsamkat. Och detta accepterar befolkningen gång efter gång, det är nästan så att man tror att de flesta inte förstår att det är vi skatteslavar som alltid betalar – både med surt förvärvade skattekronor och försämrad välfärd.

Om några månader kommer maktens män och kvinnor stå redo att leverera nya sockrade vallöften i nypressade kostymer med bländande leenden, medan folket glatt sväljer lögnerna i tron att det den här gången kommer att bli bättre.

#onlyinsweden

Bildkälla: SVT Nyheter

11 reaktioner till “I Sverige ställs aldrig de ansvariga mot väggen

 1. För inte ens fem år sedan skulle jag aldrig i helvete kunna tro mig själv om att ett vänsterstyre vore det bästa för Sverige. Nu anser jag att klyftorna på alla sätt har blivit fler och större. Vid förra valet stod jag i valet! och kvalet om att rösta rött,jag gjorde det inte den gången men denna gången blir det rejält åt vänster. Vi behöver inte mer högerpolitik och ja,nittio procent av Sverigedemokraternas väljare lever på marginalen och tillhör egentligen vänstern,precis mina egna funderingar och precis som också Socialisterna-välfärdspartiet som för övrigt har en stram invandringspolitik på sitt partiprogram.
  https://www.valfardspartiet.org/

  Gilla

  1. Med undantaget av 2 mandat perioder, har S haft makten nästan i 70 år. Störst kliv mot helvetet togs de senaste 8 åren, med igen, S vid makten. Folk som dig röstar oss direkt in i helvetet. Sansa dig!

   Gilla

   1. Just det och det var under dessa 70 år som välfärdsstaten skapades men fri sjukvård,folkpension till exempel. Högeralliansen gjorde stor skada genom att montera ner dessa skyddsnät och man visste inte hur man skulle göra det men så kom man på att det gick att slå sönder samhället genom en oreglerad invandring som tänjde sönder skyddsnäten. Under dessa 8 år med S vid makten har steg tagits för att återupprätta välfärdsstaten. Det går fort att riva men att bygga tar tid. Vi behöver ett parti som värnar de svagaste och ser till så att de allra rikaste får bidra med emr till samhället. De allra rikaste har bara blivit rikare under pandemin och det är rimligt att de får betala tillbaka. Fool me once,you are an ididot,fool me twice,i am an idiot.
    https://jennypiper.blog/2022/01/17/den-beromda-slumpen-igen/

    Gilla

  2. ”… som för övrigt har en stram invandringspolitik på sitt partiprogram.”

   Jag vet inte om den kan kallas stram när man skriver att alla som redan fått uppehållstillstånd ska få stanna i landet. Detta alltså oavsett om de fått uppehållstillstånd utan egentliga giltiga skäl eller genom rena lögner.

   De skriver: ” Rätten till anhöriginvandring ska inte sättas ur spel av försörjningskrav, dvs. krav på att den som invandrar ska kunna försörja sin familj innan familjen får invandra.”

   Ännu mera kravlös politik alltså. Det är väl självklart att den som vill ta hit sin familj också ska stå för försörjningen av densamma. Det kan aldrig vara meningen att skattebetalarna ska stå för detta.

   De skriver: ”Inte nog med att arbetsgivarna har makten över arbetet…”

   Ja om jag har satsat pengar och startat ett företag så är det väl självklart att det är jag som har makten och bestämmer i företaget.

   Vi behöver inte ett vänsterparti till i Sverige, det räcker gott med de åtta som sitter i riksdagen.

   Gilla

   1. Jag tycker att det är ett väldigt jämmer och elände när Google eller Facebook visar vem som har makten i privata företag. Ujjjj,jag har blivit bannad brukar det heta.

    Gilla

 2. Lägg sen till att vi tar emot 100 000 pers av icke inte-grerbara(ligger i ordets natur) individer per år & utgången är dig given.
  Varför ens engagera sig?
  Skatten, snart >100%,försvinner i blårök, svindleri & politiskt dravel, som alltid.
  Sjukhus & fängelser(rättsväsendet) är proppfulla med vad?
  Pensionsräddare av div art?
  Något vi behöver mer av?
  Nu bygger man nya fängelser att sätta sk ova.. inerade i, mao arbetskraften numera-hur bra blir det?
  Blå/gulag
  Hahaha!
  Och inget av detta är planerat?
  Finns inget dåligt som inte kan göras sämre(för skattepengar… självklart)-borde vara gällande ordspråk i rixdagiset.
  Hellre ungefär rätt än exakt fel….
  Ett slag i luften är oxå ett slag.

  Jo, vill någon vara me’ i VM i sne’steg?

  Gilla

 3. Du som är smart kvinna,..
  Jobbig?
  Aahh!!
  Vad gjorde hela det politiska garnidyret på Fadimes begravning?
  Varför?
  Du lär tänka själv….
  Det är så Jvl tragiskt att uppleva detta…
  Var Svenne involverad?
  Nope!
  I rest my case….

  Gilla

 4. Jenny, varför ”de ansvariga” aldrig ställs mot väggen, med eller utan ögonbindel, beror på att ”de ansvariga” i tid och rum är ett laglöst kollektiv av någonting utan, nytta, ansvar och risk i tid och rum.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s