Vem betalar?

De starkt ifrågasatta PCR-testerna som tillverkarna gjort sig en rejäl slant på under denna onödigt utdragna pandemi, har hittills kostat Sverige en förmögenhet.

22 miljarder kronor närmare bestämt är vad denna hysteri hittills kostat den svenska staten – det vill säga oss skattebetalare. Betänk vad sådana summor hade kunnat göra underverk i den blödande skolan eller den nedmonterade vården. Istället har vi kastat bort pengarna på att folk otaliga gånger ska köra upp en bomullstuss i näsan både på sig själv och på barn, trots svårigheter att skilja de olika infektionerna åt, när man lika gärna bara hade kunnat stanna hemma tills man är frisk om man känner sig sjuk.

Dessutom låter vi staten diktera villkoren för hur länge vi ska vara hemma, om vi ska sitta i karantän pga andra familjemedlemmar och hur vi ska leva våra liv i form av omotiverade restriktioner som begränsar vår frihet. Alla borde sluta upp med att testa sig omgående så hade våra styrande fått svårt att driva plandemin så mycket länge till. Vi har definitivt varit lydiga lite för länge och det är på tiden att vi börjar säga ifrån samt ifrågasätta på allvar.

#vibetalar

Bildkälla: SR

8 reaktioner till “Vem betalar?

 1. Är allt det man köpte in strax innan utbrottet med i siffrorna? Ett stort antal länder köpte in stora mängder ”tester” för rejäla summor åren direkt innan. (skall försöka leta reda på länken till den officiella databasen, där allt finns med inklusive Sveriges andel … och det är inte svensk statistik …)

  Gillad av 2 personer

  1. Hittade ganska snart del av vad jag läste redan 2020 – Världsbanken har berörd information och här är länken för 2018:

   https://wits.worldbank.org/trade/comtrade/en/country/ALL/year/2018/tradeflow/Exports/partner/WLD/nomen/h5/product/300215

   Notera att det PCR-”testet” benämns som ”Medical Test Kits”, men avslöjas vad det handlar om i sista meningen i inledningen. (PCR är definitionsmässigt fortfarande inget test, utan en dupliceringsprocedur för DNA-baserat material)

   Det finns en anledning till att så många länder köpte in så stora mängder innan …

   Gillad av 2 personer

 2. De pengarna staten har slängt iväg på ett test som är högst tvivelaktigt borde de ha satsats på löner eller bättre villkor inom vården ge de som arbetar inom vården två semesterperioder istället för tre exempelvis.

  Gillad av 1 person

  1. Men då blir det inga pengar till Big Pharma och inga pengar till politikerna i form av mutor! När ska de 80% som låter sig luras av propagandan vakna? Troligtvis aldrig då man i Sverige litar på staten vilket inte är så vanligt utomlands!

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s