Vi pratar för lite om Sveriges brist på egen matförsörjning

I början av pandemin när uppskrämda människor som gått på medias skräckscenarion om coronaviruset hamstrade toapapper, torrjäst och länsade livsmedelsbutikerna på andra preppersvaror, hamnade Sveriges totala brist på beredskap för en kort stund i fokus där det konstaterades att Sverige slutat bygga och upprätthålla stora lager av mat för att istället importera ungefär hälften av det vi äter och även lager med mediciner, drivmedel samt annan utrustning monterades ned efter det kalla kriget. Skulle en nätattack ske och all elektricitet slås ut – alternativt om vi dras in i ett krig, så klarar vi matförsörjningen i blott en vecka. Vi har således gått från att i början av 1990-talet ha inhemska bönder som producerade 75% av landets livsmedel, till att importera varannan tugga.

Men ämnet försvann dock fort från tidningstablåerna precis som alla andra obekväma frågor som våra politiker inte vill veta av har en tendens att göra och lagom till nästa kris blommar upp lär vi åter bli varse om hur våra makthavare i åratal försummat krisförebyggande åtgärder.

I nästa vecka lär vi få se om våra beslutsfattare tar problemet på allvar, då lägger nämligen Jordbruksverket fram en larmrapport om landets krympande jordbruksmarker, där svensk livsmedelsförsörjning försämras successivt och påverkar matförsörjningen ytterligare. Man konstaterar bland annat att 10.000 hektar svensk åkermark varje år försvinner och att situationen är särskilt allvarlig i Skåne.

Märkligt att inte detta får mer uppmärksamhet, men det är klart – i en tid där allt handlar om att med hjälp av såväl virusskräck som klimathysteri ta kontrollen över människor och samtidigt tjäna en rejäl hacka, passar det så klart inte in i den falska bilden man försöker förmedla om att vi är väl förberedda.

#followthemoney

https://jennypiper.blog/2020/04/06/medan-finland-kallas-for-nordens-preppernation-saknar-sverige-krisberedskap/

Bildkälla: Sydsvenskan

2 reaktioner till “Vi pratar för lite om Sveriges brist på egen matförsörjning

 1. Det är nog få länder som är så vanskötta som Sverige. Sedan är ni utsatta för intensiva propagandakampanjer från stora media, precis som en gång tyskarna var. Just nu pågår en intensiv propagandakampanj om konspirationsteorier. Diktaturen USA har alltid rätt och är 100% pålitlig är det underliggande meddelandet.https://www.dn.se/varlden/konspirationsteorierna-kring-11-september-fragor-och-svar/https://www.di.se/nyheter/msb-astra-zeneca-utsatt-for-paverkan-av-frammande-makt/https://www.dn.se/varlden/konspirationsteorierna-som-forandrade-varlden/

  Media styrs uppenbar från MSB och nu kommer en ny propagandamyndighet.https://samnytt.se/ny-myndighet-for-psykologiskt-forsvar-ska-varna-den-fria-asiktsbildningen/https://www.di.se/nyheter/msb-astra-zeneca-utsatt-for-paverkan-av-frammande-makt/https://samnytt.se/avslojar-storsta-medieforetagen-i-regelbundna-moten-med-msb/
  Vi får alltså en egen ”Reich Ministry of Public Enlightenment and Propaganda” precis som tyskarna hade. Bara att namnet är annorlunda.

  Samtidigt skriker media att man vill ha mer pengar för mer propaganda, som man kallar ”grävande journalistik”.https://www.dn.se/debatt/oroande-svarigheter-for-undersokande-journalistik/
  Det behövs väl knappast några stora gissningar vilka man skall gräva mot. Samtidigt gör media allt för att uppfylla sin uppgift att smutskasta och nedvärdera nationer som Ryssland, Iran, Kina och nu Afghanistan, medan Sverige slirar mot avgrunden.

  Gilla

 2. Tyvärr är bilden väldigt mörk, det är som du skriver mycket som kan hända och när det stapplas på varandra så ökar chansen att det ska skita sig. Vilket jag inte hoppas det gör men jag vågar inte chansa inte när vi har politiker och en regering som inte tänker eller rättare sagt inte vet hur man gör. Planera för att klara minst en vecka tio dagar, personligen tror jag att en kris kan vara längre. Bunkra vatten, köp konserver och torr varor, skaffa ett sprit/gaskök, lyktor, kompas, kartor, vevradio, gasmask, sovsäckar, tält, liggunderlag, varma oömma kläder, regnkläder, odla egna grönsaker ja som ni säkert förstår kan listan göras bra mycket längre och glöm inte att ha pengar hemma Cash is King när det händer.

  Det finns en liten regel att lägga på minnet
  3 sekunder utan vilja/motivation
  3 minuter utan luft
  3 dagar utan vatten
  3 veckor utan mat
  Det är upp till var och en att var förberedd inför en överlevnad/katastrofsituation, en del klarar den bättre en del klarar den inte men det är du som väljer vilket.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s