Ska man få chansen att vara med och styra Sverige gäller det att räta in sig i ledet

Noterar att Sverigedemokraterna fortsätter krypa för att blidka Moderaterna och på så sätt behålla sin plats som tänkbart stödparti vid ett eventuellt regeringsskifte. Det började redan direkt efter förra valet när man började svika en del av sina vallöften och sedan har det bara fortsatt. Partiet har tydligt visat att man är en del av den kontrollerade oppositionen, för ska man få chansen att få inflytande i en framtida regering gäller det att räta in sig i PK-ledet.

Nu senast är det Polen och Ungern som man aktivt tar avstånd från. SD-ledaren Jimmie Åkesson har tidigare gett sitt stöd till Ungern som vågat stå upp mot EU genom att gå sin egen väg, men nu vill Åkesson inte kännas vid landet längre och han menar att både Polen och Ungern är på väg utför demokratiskt.

Ja det gäller att säga rätt saker nu så att partiet framstår som rumsrena nog för att bli accepterade av sina borgerliga kamrater som är i behov av deras mandat. Beklagligt minst sagt att ett uppstickarparti som en gång i tiden drev en modig politik som gick tvärsemot PK-eliten, vilket efterfrågades av många svenskar som tröttnat på den skadliga politik som bedrivits i Rosenbad i decennier, nu blivit så slätstrukna.

Många hängivna supportrar ser det säkert som ett svek att partiet tonat ned sig i så många viktiga frågor de senaste åren, men för partiets nya väljarskara passar det nog utmärkt att partiet numera är en skugga av sitt forna jag. För oss väljare som fortfarande söker efter ett alternativ som inte är nöjda med den politiska eliten i Sverige samt inte strävar efter att få bli en del av det etablissemang man från början hade för avsikt att bekämpa, återstår mindre partier utanför riksdagen. Något som förvisso kan vara en bortkastad röst, men hellre det än att återigen låta sig luras som så många gånger förr.

Men det har dock ingen som helst betydelse vad jag och några tusen andra anser, för majoriteten av befolkningen har varken tid eller lust att sätta sig in i vad de olika partierna gjort och inte gjort de senaste fyra åren, varför de som lovar mest samt lockar med de saftigaste köttbenen är de som i slutändan drar det längsta strået precis som vanligt.

Åkesson kritiserar Ungern och Polen: ”På väg utför demokratiskt”

23 reaktioner till “Ska man få chansen att vara med och styra Sverige gäller det att räta in sig i ledet

 1. Vill man som parti vara med och styra landet seriöst, så är det inte att kröka rygg (”Bend Over”) som är den rätta metoden. Kan dock till del förstå SD:s situation, då de utöver övriga riksdagspartier även motarbetas av MSM. Något de delar med de övriga partierna, som är godkända för att ställa upp i riksdagsvalet.

  Gillad av 1 person

 2. Det vore intressant om Åkesson kunde förtydliga på vilket sätt Polen och Ungern är på utför demokratiskt. Men det är väl för mycket begärt antar jag.

  Gillad av 1 person

   1. Enkelt att förklara. Problemet är att politiker, och mer partier, i Sverige vill utöva sin makt som totalitära och oemotsagda diktatorer, för ”folkets bästa”, som dom anser det. Det kallar man ”demokrati”. Vad som händer i Polen och Ungern är att regeringen är mycket lyhörd för folkviljan och följer folkviljan när dom fattar beslut. Polen och Ungern är alltså folkstyrda länder. Det passar inte diktatorer och är alltså inte ”demokratiskt”. En diktator vill autokratiskt bestämma vad som är bäst för pöbeln och skall oemotsagt kunna genomföra det. Det kallas ”demokrati”. Det är alltså makthavarna, i Sverige Partierna och partiledningen, som skall bestämma vad som är bäst för folket. I Sverige är det massinvandring, multikultur, ett liberalt samhälle – så liberalt att mördare, rånare och våldtäktsmän får gå fria på gatorna för det är deras ”mänskliga rättigheter”, och som att underordna sig USAs maktbegär och stödja USA plundringståg. Ett folkstyrt land där folkets vilja respekteras är ett land som är på väg utför ”demokratiskt”.

    Gillad av 1 person

 3. Snart är SD som vilket parti som helst man ser redan hur de svänger kappan efter vinden man ser redan hur de böjer sig snabbar än få, tänker mest på vändningen med EU, och hur de anpassar sig för att få komma in i ”finrummet” borta är ”deras” politik, borta är uppstickarpartiet nu vill man foga sig både för andra partier och för nya väljare. Håller med dig Jenny det finns andra partier visst de är små med det var även SD en gång i tiden, min röst faller inte på SD.

  Gillad av 1 person

 4. Det är med sorg i hjärtat jag tvingas hålla med dig i detta.
  Björn Söders deklaration, att han anser att dom som inte vill vaccinera sig inte skall få vård om dom blir sjuka i covid-19 är nog den droppe som fick bägaren att rinna över.

  Jag är nu inte längre medlem i Sverigedemokraterna och kommer nog inte att rösta på SD i riksdagsvalet heller. Dock kommer jag att kommunalt rösta på det parti som jag jobbat politiskt för i mer än ett decennium i min kommun.

  Om SD röstar JA för införandet av vaccinpass, så kommer jag inte att rösta överhuvudtaget i nästa val, där går min gräns.

  Gillad av 1 person

 5. Antingen röstar man på SD så att vi som inte gillar sjuklövern får inflytande. Eller så låter man bli att rösta, röstar på nåt fjantparti eller så bryr man sig inte. Alla väljer själv hur de vill agera. För den som inte tror att SD vill förändra så rekommenderar jag att ni går på möten med era lokala SD företrädare. Då kommer ni att märka att vi vill förändra. Att MSM förvränger allt från SD gör ju att ni tror att SD blivit mjukare. Ska MSM lyckas? Det beror på er. Jag märker att fler av er här börjar tvivla. Till och med funderar på att kasta bort er röst. Då har MSM lyckats. Hur kan ni tillåta det?

  Gillad av 1 person

  1. Jag kan erkänna att jag vid flera val röstat på SD, men droppen för mig var när de uteslöt Thoralf Alfsson i Kalmar. En person som verkligen lagt ned hela sin själ och hjärta för SD. Jag skrev åtskilliga mail till SD centralt angående detta och fick vid upprepade tillfällen inget egentligt svar, de skyllde bara ifrån sig och till slut slutade de svara helt. Inte heller Thoralf fick något svar från partiledningen trots att de utlovat detta. Så svagt, så ynkligt agerat av SD.

   Klart är att SD lagt om sin politik i en riktning som är betydligt mjukare och mer anpassad till övriga partier i riksdagen. Taktiskt kan vissa kanske tycka men föga radikalt. Jag är ändå den förste att erkänna att SD genom åren haft en viss påverkan på de övriga partierna. Trots detta så ser det allt mörkare ut för landet och svenskarna för varje år som går. Jag tror dessutom att valet nästa år inte kommer att innebära någon radikal förändring även om SD skulle ingå i en regering, låt oss hoppas att jag har fel på den punkten.

   Gillad av 1 person

   1. Bra att de i god tid innan valet visar sitt rätta ansikte.Vill man få riktig förändring finns det två alternativ NMR eller partiet Nyans. Inga av dessa två dagtingar med sitt samvete. Jag vet vad jag kommer att rösta för,fostrets rätt till liv och förbud mot öppen homosexualitet. Mashalla

    Gilla

  2. För att SD riks visat sig vara kontrollerad opposition. En partiledare som förespråkar vaccinering, inte säger nej till vaccinpass och vaccinering av barn samt inte stödjer andra länder som leds av nationalister med samma politiska inriktning som SD själva hade från början för att nämna de mest färska utspelen räcker för att få många att inse att SD alltmer är ett knähundsparti till M för att de vill få en del av kakan vid ett eventuellt maktskifte. Du får givetvis ha din åsikt och ingen hindrar dig från att rösta på vad du vill, men självklart kommer det finnas människor som ser vad som sker och inte längre vilja rösta på partiet efter detta.

   Gilla

  3. Uppstigersolen,det är inte mycket jag minns av vad du skrivit här men ett har etsat sig fast i mitt minne och det är när du skrev att ”här i vår kommun är M väldigt snälla och låter oss SD antar jag,vara med” En ledare går före och låter sig inte vara med på nåder. Jimmie är en värdefull spelare för den yttersta makten och han har förvandlats till en lydig marionett. Sorgligt och ja,jag har också röstat SD vid flera val.

   Gillad av 1 person

   1. Nu tror jag inte att jag använde just de orden. Men, vi kan samarbeta med M i vår kommun. De vill nog ha oss med i nästa styre om L och C blir för bångstyriga. Den som röstar på nåt extremparti kommer inte få inflytande. För att få vara med och bestämma i Sverige, i Regionen eller i sin kommun så krävs majoritet. Utan samarbete med andra partier så är man inte med och styr. Valet är fritt i Sverige. Jag försöker övertyga så många som möjligt att rösta på SD. Du får kämpa på med dina favoriter.

    Gilla

   2. ”Den som röstar på nåt extremparti…”

    Precis den vokabulären har använts av sjuklövern mot SD. Nu har även SD anpassat sig så långt inom sjuklöversfären att man inom SD använder detta uttryck om andra partier. Detta är ett utmärkt exempel på, som jag skrivit tidigare, att SD gjort allt för att anpassa sig till sjuklövern. SD har förlorat roten och själen i sin forna politik.

    Gillad av 1 person

   3. För 2,200 år sedan skrev LaoTzi 老子, namnet betyder den gamle lärde, att ”Den som vill framgångsrikt leda ett folk måste kunna följa dom”. Idag kallas det folkvilja. Problemet är precis vad du skriver, att ”En ledare går före och låter sig inte vara med på nåder”, ett annat ord för det är ”diktator”. Detta är just problemet, Partierna i Sverige följer inte folket och folkviljan, man försöker med lagar, bestämmelser, bestraffning, förföljelser och propaganda tvinga folket att att följa vad Partiledningen bestämmer som bäst för folket. Därför konflikterna och detta kaos. Folk dör – bokstavligen.

    Gilla

 6. Jenny, tack för att du oförtrutet kämpar på. Nej, jag gillar inte heller en anpassning till ”syltryggspartierna”: Det finns dock ett gammalt uttryck som lyder ”If you can`t beat them, join them”. Försöker tänka lite taktiskt angående min röst i samtliga kommande val. Just nu är ändå min hypotes att rösta på ett riksdagsparti, istället för att lägga rösten på ett argare parti, med risk att att den rösten inte blir hörd från 2022. Jag vet att om alla tänkte så, skulle ingen komma in. Jag gör även en stor skillnad i valet till riksdagen och övriga val, beroende på förutsättningar och lokala politiker. Inte helt lätt detta, men jag vill påverka och så sannolikt som möjligt i ett första steg få bort såssar och stödjande extremistpartier.

  Trevlig helg till alla

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s