EU på väg att strypa rätten till privat kommunikation online

Något som förtigs är att EU är på väg att införa granskning av alla våra meddelanden och all vår e-post, med motivering att man vill kontrollera så att vi inte ägnar oss åt sexuella övergrepp på barn. Trots att rätten till privatliv och privat korrespondens är en grundläggande rättighet som slagits fast i bland annat Europakonventionen om de mänskliga rättigheterna, är EU redo att köra över folket.

Europaparlamentet har i stort sett redan sagt ja i förväg, där en stor majoritet gett sitt bifall för att gå vidare med lagstiftningsarbetet. Dessutom har samtliga svenska partier i parlamentet utom Vänsterpartiet röstat ja.

Alla vanliga meddelanden i olika appar och alla vanliga e-postmeddelanden skall avkrypteras, granskas och analyseras. Det gäller även bilder och videofilmer samt videomötestjänster som Skype eller Zoom. Eftersom det är en gigantisk uppgift kommer det att ske automatiskt, men som med allt annat är algoritmerna inte speciellt bra på detta. Schweiz har tidigare provat dylik granskning med ett resultat om nio falska flaggningar på en äkta, vilket innebär att i nio fall av tio kommer misstanken om sexuella övergrepp mot barn att riktas mot någon oskyldig.

Flaggade meddelanden kommer att överföras till en privat organisation i USA där de ska granskas på nytt och i förekommande fall översändas till polis eller andra myndigheter. När det gäller sexuella övergrepp mot barn kommer det att räcka med en misstanke, om än felaktig, för att få problem.

Eftersom alla meddelanden och e-post kommer att avkrypteras blir de dessutom även tillgängliga för myndigheter och underrättelseorgan. Den slutliga texten väntas komma från EU-kommissionen i april och godkännas i Europaparlamentet i maj.

Det är helt befängt att alla partier utom Vänsterpartiet ställer sig bakom detta! Varför införde EU en ny dataskyddsförordningslag i och med GDPR som reglerar behandlingen av personuppgifter, för att sedan införa denna toppstyrning som går stick i stäv med att bevara individens integritet? Varför skriver inte media om detta så att alla får kännedom om vad våra EU-parlamentariker ämnar smyga igenom?

#stoppamaktmissbruket

EU avskaffar rätten till privat korrespondens online

25 reaktioner till “EU på väg att strypa rätten till privat kommunikation online

 1. George Orwell, ”1984”.
  Snart blir det säkert lag på kamera med mikrofon i alla privata bostäder inklusive toaletterna.
  När anställs de första ”inofficiella” medarbetarna som kan informera makten om misshagliga medborgare.
  Gulag?
  Men medborgarna är nöjda så länge bidragen ramlar in och de får rösta i Mellon”…
  Tror allt mer på idén att bosätta sig i ödemarken och försöka undvika oikofoba vänsterliberaler.
  Inte en dag utan psykiskt illamående och starka känslor av förakt för makthavarna av idag.

  Gillad av 4 personer

 2. Glädjande besked! Ifall man är lite på kant med någon skickar man ett mail med barnsexinnehåll och vips så är denna genast misstänkt.Jag har några djävlar som kommer att få ett sådant mail snart.Det blir en munter överraskning🤣

  Gillad av 3 personer

   1. Hängslen och livrem Sasja. Jag får anlita bilmålvakten från Rinkaby.H*n kan ta sig bakom fiendens linjer.

    Gilla

   2. Fast det är nog så som någon påpekar här att vi redan är inofficiellt övervakade och skillnaden blir inget i praktiken mer då att de nu blir officiellt och helt enligt lag.Jag kan nämna att jag och grannen delar på ett internetabbonemang och delar samma trådlösa router och varje gång grannen googlat på nåt,tex erektionsproblem,så får jag reklam för viagra på mailen.

    Gilla

   3. Rolf. Du är redan intensivt övervakad och allt du gör registreras. Lagen avser bara att legitimera vad som redan pågår så allt kan användas mot dig i till exempel en domstol.

    Gilla

   4. SasjaL,ja det var ju avhållsamhet man fick lära sig var det bästa skyddet men sen kom konfirmationsprästen och började yra om jungfrufödsel och befruktning av nån sorts helig ande.Till och med enbart syndiga tankar kunde tydligen leda till graviditet.Min konfirmationspräst dog barnlös.RIP Helge.

    Gilla

   5. SasjaL Det går faktiskt fortfarande, men det blir allt svårare som övervaknings och kontrollsystemen utvecklas. De farligaste är infiltration, propaganda och ryktesspridning, vilket du tydligt ser i fallet Kina. Makten är i panik att stoppa säkra system som Huawei och WeChat för att du skall tvingas använda deras system med bakdörrar och inbyggd övervakning som Facebook, Google, eller Twitter.

    Gilla

   6. Det har aldrig gått, eftersom säkerhetstänket inte var med från början. De sk. ‘djupaste lagren’ saknar det och det är sedan länge för sent att göra något åt det, då Internet är för stort. Man måste börja om från början i så fall. Kommer man åt dessa ‘lager’, så är det i princip fritt fram att komma åt allt som är anslutet. Att det inte går för vem som helst att komma åt dessa lager förändrar dock inget. Förutom några få på ett antal övervakningsmyndigheter, så är det bara äldre systemvetare kvar som vet hur man gör, eftersom det lärdes tidigt ut. men det togs senare bort.

    Gilla

  1. Oj, man blir ju mörkrädd när man går in på denna sida och ser Big Brother hela tiden flyttar fram sina positioner mot det totala övervakningssamhället! Mera demonstrationer och folkuppror måste till för att kasta ut alla de inhemska landsförrädarna som går oligarkernas ärenden!!!

   Gillad av 1 person

 3. ”Dessutom har samtliga svenska partier i parlamentet utom Vänsterpartiet röstat ja.”

  – Då kan jag rekommendera att gå med i Vänsterpartiet och förändra de sakfrågor i vilka de har blivit grundlurade av monopolkapitalisterna via deras fulmedier!

  I övrigt misstänker jag att de aktiva pedofila barnvåldtäktsmännen och bistående kärringar är politiker och mediepersonligheter, som genom slickande på krigsförbrytare kan undgå straff och då får fortsätta med sina klandervärda böjelser, sannolikt efter diverse banketter, där de äter sig smällfeta iförda homofil-propellrar.

  Gilla

 4. Ska man få fast brottslingar är det vanligt polisarbete som gäller, inte att sprätta upp hela befolkningens privata kommunikation! Vi har arbetslöshet. Jag är arbetslös. Arbetar gärna med att snärja barnvåldtäktspersoner. Kräver en helt vanlig lön, helt utan extra kompensation för spykänslor inför dessa kräkmedel. Kontakta mig!

  Gilla

   1. Sverige har inte längre förutsättningar för att locka till sig anständiga företag och företagare.Nummer ett för företagare är social stabilitet.Det finns inte i Sverige längre där numera kriminaliteten är utom kontroll.Fy fan för att tex vara företagare i Malmö där kriminella infiltrerar mindre företag och helt enkelt tar över.Ett kanske känt exempel är när kriminella kapade en livsmedelsbutik och drev den i några dagar.Ägarna flydde till Danmark så nä,Sverige erbjuder inte anständiga förhållanden för anständiga företagare.det är ett slags krigföring där kriminella med hot och våld driver bort nuvarande företag för att sedan själv etablera sig på det geografiska området.Jämför Södertälje där det inte finns många sk svenska företag kvar.Invandrare drev bort dem och har nu tagit över området helt.
    https://bulletin.nu/sokes-manlig-butikspersonal-med-stora-muskler

    Gilla

 5. EU är överstatligt de bestämmer utan att tillfråga medlemmarna.
  Så är det när politiker tror att de är gudar.
  De har från att lova ett demokratiskt och öppet EU till ett EU
  Som styrs tvärt mot folket vilja.
  Allt våra politiker lovade inte ska ske sker nu.

  EU har bestämt att vi ska öppna och ge plats för hela världens
  Bögar osv. Som inte är välkomna i sina länder.
  Helt plötsligt får vi inte bo i en normal miljö utan ett nytt experiment.

  Sverige tvingas av EU med extrem invandring. Fattar inte varför vi är med i
  EU svenska politiker ser sig själva som EU politiker före svenska folkets
  Politiker. Så de kan sparka sig själva så vi kan få bättre politiker och
  Slippa dessa hycklare.

  Gilla

 6. Har försökt leta upp om SVT meddelat detta, vilket man förväntar sig eftersom FRA-lagen skapade stor samhällsdebatt. Förslaget blev känt 2020 september. Hittar ingen nyhet om detta, hittade däremot en samtida svt-rapportering om ny EU-lag som ger hästar rätt till hemadress.. bra, antar jag.

  …Hur som helst, svenska etablissemanget är genomruttet.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s