Inget är ”gratis” för de som arbetar och betalar skatt

Tidigare i dag deklarerade statsminister Stefan Löfvén stolt under en presskonferens att vaccinet mot Covid-19 kommer att vara gratis för alla. Gratis är ett mycket märkligt ordval eftersom det är skattebetalarna som står för notan kring det mesta i vårt samhälle – även inköp av vaccin.

Men statsministern uttryckte sig så klart lite klumpigt, det är faktiskt gratis för alla illegala migranter och nyanlända bidragstagare som aldrig arbetat eller betalat skatt en dag av sina liv i Sverige – de måste nämligen också vaccineras enligt påbud från IOM som kräver att EU säkerställer att även migranter vaccineras mot coronavirus.

Således har denna stora grupp med personer som gått under jorden för att undgå att deras utvisningsbeslut verkställs verkligen inte dragit en nitlott – inte nog med att de får tillgång till vård, skola och bostäder på skattebetalarnas bekostnad, nu får de även vaccin utan kostnad.

EU-länderna måste nu försäkra sig om att man har nog med vaccindoser både till de egna medborgarna och alla asylsökande samt illegala migranter i Europa.

I Sveriges fall verkar det dock redan vara fixat med tanke på att man basunerat ut att man har köpt in för många doser bara för att vara på säkra sidan att det ska räcka till alla. Hur man ska lokalisera alla hundratusentals illegala migranter som lever gömda i Sverige, varav många säkerligen vill fortsätta leva inkognito, förtäljer dock inte historien. 🙄

#onlyinsweden

#vibetalar

https://jennypiper.blog/2020/11/20/eu-lander-maste-aven-vaccinera-illegala-migranter/

https://www.svd.se/presstraff-med-statsminister-stefan-lofven

18 reaktioner till “Inget är ”gratis” för de som arbetar och betalar skatt

 1. Vänsterblivna svänger sig gärna med begreppet ”gratis” i alla möjliga sammanhang.
  De är nämligen marinerade i åsikten att någon annan ska betala.
  Den som har ett någorlunda utvecklat intellekt vet att allt kostar, möjligen utom luften.
  Frågan är vem som ska betala.

  Gillad av 1 person

  1. Det har varit fundamentalt i (S) politiken sedan 40-talet. På 50-talet var de ”de rika” som skulle betala ”reformer”. Man talade om de ”14 familjerna”. Dom är nu plundrade eller a flytt landet, men fortfarande gäller doktrinen att någon annan betar. Bara att ösa och spendera på att köpa röster. Vem som skall betala i slutändan är du.

   Gillad av 1 person

 2. Nä, för om man tänker efter så får vi tom betala för det våld vi får. Man skulle kunna tycka att åtminstone det borde vara gratis, men inte ens det är alltså gratis.

  Nån som sett Morgan senaste tiden? Annika pannika pastej Strandhäll säger att hon inte alls är ihop med Morgan. Det kanske bara betyder att hon slängt ut honom? Kanske bor han på soffan på jobbet? Tänk så tråkigt om han skulle få Covid? Förresten, han kanske ser den där som stjäl vapen och ammunition i regeringskansliet? Säkert är det tvillingbrorsan polisen tagit så att det nu är den andra tvillingbrorsan som glider runt där på nätterna. De stal ju en herrans massa datorer också. För det behövs det mer än 1 broder skulle jag tro. Om han inte har ovanligt många och långa armar.

  Tänk om de ville stjäla Morgan också och forsla honom till Östeuropa.

  Gilla

  1. Absolut ingen vill väl ha Morgan!!! Till och med Annika vill ju inte längre kännas vid honom, varför skulle Österopeerna vilja ha honom och till vad? avskräckande exempel möjligen
   //Fattigbonddräng

   Gilla

 3. Visst är det bedrövligt med en statminister som ljuger. Inte första gången heller, verkar vara ett tvångsaktigt beteende han har. Minns i en valkampanj när han ljög för förskolebarn som frågade om han var miljonär vilket han förnekade…. Var det sant, med den lönen så ska man inte leda ett lands ekonomi.
  Jag har mejlat regeringskansliet idag och bett dem berätta för herr statsministern att han bör sluta ljuga om att vaccinet skulle vara gratis. Det tråkiga med att det ska betalas via skattsedeln är att nu får även vi som inte vill ha deras vaccin vara med och betala. Det hade varit mer rättvist om de som vill ta skiten fått betala vad det kostar ur egen ficka.
  //Fattigbonddräng

  Gilla

  1. Jag uppskattar ditt mail till regeringskansliet oerhört! Ett uppriktigt mail från en upprörd och rättskaffens medborgare att statsministern ska sluta ljuga! Underbart, det kommer bita, något sådant har ingen i regeringskansliet ens hört under sina långa politiska liv. Tänk, då är det ändå 4 500 anställda där (oj så mycket fikabröd det måste gå åt varje dag), vilken samlad erfarenhet.
   Nåväl, en fråga, vem tycker du sjunger fattigbonddräng bäst, Tommy Körberg eller Bo Sundström i Bo Kaspers orkester? Det är en viktig fråga. Om vi inte kommer fram till något bra svar så kan vi göra två saker. Vi kan tillsätta en utredning och så kan vi maila Regeringskansliet och be dem fråga om vår statsminister (för övrigt Sveriges enda icke-rasist sedan 2014). Vad sägs?

   Gilla

   1. Tack Realist!
    Det ska bli mest intressant att se om någon får det otacksamma jobbet med att besvara det.
    De måste ju dessutom registrera inkommande e-post och de är med få undantag offentlig handling.
    Så jag tänker begära ut informationen om det någon gång nästa år. Vi måste ju få använda oss av våra demokratiska rättigheter…
    //Fattigbonddräng

    Gilla

  2. Det räcker inte att bara mejla, ni måste lägga tyngd bakom era mejl. Ta lärdom av hur Kina nyligen publicerade en bild på Twitter. Den finns här.
   https://cdni.rt.com/files/2020.11/article/5fc4eb7585f54061a67df76d.jpg
   Det underliggande meddelandet är klart, och det gick kristallklart hem hos mottagarna. Jag jämför den bilden med Picassos tavla Guernica, hur fascisterna den den 25 april 1937 bombade den lilla obeväpnade staden Guernica i norra Spanien.

   Gilla

 4. Det kanske är gratis? Löfven och co betalar ur egen ficka? De vill vara solidariska och ge tillbaka lite eftersom de har inte skött krisen så bra?

  Gilla

  1. Jag har liknande drömmar fast ändå lite annorlunda. Det är en massa människor med och jag frågar om de vill ha Covid-vaccin. Alla säger jaaa!. Då säger jag att det är ett tv-program, ungefär som bonde söker fru, fast här är det förstås politiker söker spruta, ja ni förstår…. det finns endast 1 spruta och den som kommer fram först får den. Vem tror ni kom fram först i drömmen?

   Men det är ingen dum ide att sätta sprutan i baken. Fast då borde det vara en spruta med något som svider och inte vaccin.

   Är det förresten sant att Annie Lööf kan gråta?!?

   Förresten, tror någon att jag i drömmen gav sprutan till den som kom fram först???

   Gilla

   1. Jag tror inte att etablissemanget trånar efter vacc-spruta. De låtsas bara.

    Sätta sprutan i baken…..jag trodde alla injektioner gör ont?!?!

    Gilla

  2. Jag drömmer också, dock har jag inte en vaccinationsspruta i näven utan något mer explosivt om jag tillåts uttrycka mig en aning luddigt. Äh va fan det är lika bra att tala klarspråk – en AK5:a sitter inte i vägen om ni förstår vad jag menar.

   Gilla

 5. Friskar upp vad fredspristagaren Kissinger sade och tyckte. Tänk att han fick Nobels fredspris, visserligen tillsammans med Le Duc Tho, men ändå. Nåväl, eftersom jag är starkt övertygad om att vårt land bör ha ett starkt försvar så fastnade några rader som herr Kissinger sagt (visste som sagt inte att han levde, bortåt 97 snart tror jag).

  Han sade ”Den stat som bygger sin utrikespolitik på goda avsikter tar stora risker, eftersom överenskommelser och principer bara håller om de grundar sig på en trovärdig beredskap att använda våld”.

  Det låter väl rimligt, så har ju historien sett ut sedan folk traskade ut från Afrika. Förresten, tänk om alla gått därifrån, ut från Afrika och norrut, då hade det inte funnits några några människor kvar att segla till Amerika med….

  Vårt land hur ju inte något vidare försvar. Våra goda avsikter mot hela världen uttrycks ideligen av regeringen (ja, utrikesminister A Linde undantagen) och omsätts i praktisk handling av SIDA som för ut massor med pengar varje år. Frågan är hur fientligt inställda länder uppfattar detta? Kanske är det så att de låter bli anfalla så länge som pengaströmmen fortsätter??? Vem vet, men medge att det är att göra det som vår Jenny skriver ibland, ”att måla in sig i ett hörn”. Som att trampa vatten till havs så länge krafterna räcker, men sedan, när pengarna tar slut…

  Undrar hur många miljoner det blir per dag som förs ut, få se, 60 miljarder delat med 365, det blir rätt många….

  Ett försvar måste vi ha. Sverige är omgivet av vänligt sinnade grannländer. Men Finland har ju ryssen inpå sig. Den dag ryssen skulle ta Finland blev det nog lite frostigare här….jag tror inte på det. Det är helt enkelt så att om ett land har ett starkt försvar så är förhandlingspositionen bättre oavsett vad det handlar om.

  Mutar Sverige sig fram, ungefär som en mobbad elev som på rasten bjuder mobbarna på godis??? Var är det genuina självförtroendet? Något annat än att vara världens humanitära stormakt med våra pengar borde väl en regering kunna åstadkomma. Faktiskt så är det läge att skämmas, vid utlandsresor ”die dumme schweden…..”

  Gilla

 6. Svar till hllviken. Nej, nej, det är få injektioner som behöver göra ont. Jag hade BVC t ex i många år och gav massor med sprutor. Jag satte en ära i att barnen inte skulle få ont. Få grät, då mest för att föräldrarna jagade upp dem. Tandläkare ger ju bedövningar rakt upp i gommen utan att det gör speciellt ont. Sprutar man fort gör det ont och sätter man injektionen på fel ställe gör det också ont. In i kanten av ögongloben kan kännas lite. En knäled är enkel att ”spruta” utan att det känns speciellt, allt beror på tekniken.

  Gilla

 7. Är det inte konstigt att andra säger att vi måste vi
  betala vaccin till illigala människor?

  Jag tycker det är en väldigt konstig syn på människor om vi alla är lika .
  Vissa ska jobba och offra sin hälsa och sina liv medan andra bara sitter hemma
  För de inte vill jobba men gärna föder barn som andra ska försörja.

  Har vi inte utrotat slavarna eller har de bytt ut svarta slavarna bytt mot vit svenska slavar?

  Hela världen säger hela tiden vad vi ska göra samtidigt som politikerna
  Plundrat svenska folket mer än något annat land.
  Sverige är alltid de som betalar mest. Samtidigt som vi är ett väldigt litet land.
  storhetsvansinnet har drabbat politikerna.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s