EU-länder måste även vaccinera illegala migranter

Antonio Vitorino, chef för International Office for Migration (IOM), har satt ytterligare press på EU-länderna genom att kräva att även migranter vaccineras mot coronavirus.

Det var under en videokonferens i går om migration och asyl i Europa, som Vitorino uppmanade EU att hjälpa illegala migranter i kampen mot epidemin. EU-länderna måste således försäkra sig om att man har nog med vaccindoser både till de egna medborgarna och alla asylsökande samt illegala migranter i Europa. Enligt Vitorino är det inte bara en fråga om mänskliga rättigheter för dessa migranter, utan även en hälso- och säkerhetsfråga för alla invånare och värdländer. Slutligen uppmanade Vitorino även EU-länderna att etablera ett mer säkert system för att rädda migranter i sjönöd.

Självklart ”glömde” Vitoriono att nämna att majoriteten av dessa migranter som anländer sjövägen kommer från länder där det inte är krig samt han bortsåg givetvis från vilken typ av signaler det sänder till de hundratusentals migranter som bara väntar på att ta sig över till Europa när EU fortsätter att plocka upp migranter, ta emot dem i europeiska hamnar efter att de transporterats till europeiskt vatten trots att det strider mot internationella regler samt att migranterna släpps in i EU-länderna istället för att skickas tillbaka.

Enligt den franska journalisten Thierry Meyssan är IOM kopplat till FN och understödjer policyn att nedmontera stater. IOM leds traditionellt av en amerikansk diplomat och även Vitorinos föregångare uppmanade till mer migration eftersom det var ”oundvikligt, nödvändigt och önskvärt”.

Den andra kandidaten Ken Isaacs valdes bort efter en svartmålningskampanj av Washington Post som exponerade hans ”anti-muslimska” tweets. Den nya direktören Vitorino å sin sida har tvingats dra sig ur politiken på grund av skattebedrägerier, men detta hindrade honom inte från att bli såväl EU-kommissionär för rättsliga frågor och ordförande för Jacques Delors Institutet.

När jag i morse läste att Stefan Löfvén genom att beställa vaccin från tre olika ställen säkerställt att vaccinet kommer att räcka till hela Sveriges befolkning och kanske även bli över, så reagerade jag på att det lät onödigt eftersom det finns många svenskar som inte vill ta vaccinet överhuvudtaget. Men nu förstår jag mycket väl varför man gör på det viset – man måste även vaccinera alla migranter som befinner sig i Sverige och förutom alla registrerade asylsökande, så har vi minst 100.000 illegala migranter som gått under jorden efter att ha mottagit utvisningsbeslut som också måste tas om hand.

Det blir för övrigt fånigt att prata om hälsa och säkerhet i samma mening när man pratar om Sveriges hantering av migranter, eftersom vi varken kontrollerat eller satt migranter som anländer till Sverige i karantän och så har det varit från dag ett av pandemin.

#onlyinsweden

#vembetalar

IOM: ‘EU must guarantee vaccines for all migrants on its soil’

7 reaktioner till “EU-länder måste även vaccinera illegala migranter

 1. Frågar är ska de gå före som nu på vårdcentralerna.

  Jag har tolv diskbrock och lovades få tid samma dag

  Sjuksköterskan sa att politikerna beslutat att illigala flyktingar
  Ska ha tid samma dag och går före mig.
  Fick sista gången Vänta sex veckor.

  Skulle vilja fråga politikerna vad som gör att de sätter kriminella och illigala
  Människor före svenska skattebetalare?

  Sjuksköterskan sa att hon ville rösta på SD förra valet men vågade inte eftersom de
  Blivit hotade av cheferna på jobbet, med att få sparken om de gjorde det..

  Sanningen är att jag tror de kan lista ut vem som röstat på vem.
  Har noll förtroende på Svenska myndigheter när de håller på
  Och plundrar svenska folket samtidigt som de mer än gärna belönar mördare
  Och våldtäcksmän och andra brottslingar som tagit sig hit illigalt..

  Kanske kan antal doser ge oss svar hur många illigala som vi försörjer utan
  Att veta.
  Skuld inte förvåna mig om en siffra närma en miljon illigala som jobbar svart och
  Raderar vår välfärd.
  Det är illigala och brottslingar som förstör landet.
  Vi ska inte betala deras vaccin och inte släppa in dem i landet de är inte flyktingar.

  Gilla

  1. ”hon ville rösta på SD förra valet men vågade inte eftersom de Blivit hotade av cheferna på jobbet, med att få sparken om de gjorde det.” Ytterliga ett skäl varför ”demokratin” i sin nuvarande form inte fungerar utan är en maskerad diktatur. Vi har ju sett allt nu i USA valen. Möjligen utbytta valsedlar, döda personer röstar, icke befintliga personer röstar, stulna identiteter röstar, hotelser att rösta ”rätt”, förföljelser i media, och mest av allt, en massiv propaganda med fejknyheter och förfalskad information styr folks åsikter och handlingar,

   Gilla

  1. Tänk om det fanns vaccin mot lögner och kriminalitet, fejknyheter, lögner och desinformation. När polisen skriver att ’kriminella ”inte hör hemma i Sverige” då blir det ”rasism”. Helt plötsligt är även kriminella en ”ras” som skall skyddas under HMF lagarna. Hur snett kan det gå i en ”demokratisk” diktatur som den svenska. Det finns förstås redan beprövat vaccin mot detta, men det är inte godkänt att användas i Sverige och inte tillåtet.

   Gilla

 2. Men detta innebär väl att alla måste registreras korrekt så att invandrarna om de har fler identiteter inte får flera vaccineringar? Så inget ont som inte har nåt gott med sig. Eller missförstod jag nåt nu?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s