Judisk man gripen efter att ha hällt ut brandfarlig vätska i kyrka

Israelisk polis meddelade i dag att de arresterat en judisk man efter att han begått en kriminell handling genom att hälla ut brandfarlig vätska inuti en kyrka i Gamla staden i Jerusalem. Fyra lokala palestinier ska ha stoppat mannen och släckt elden.

Polisen cirkulerade ett fotografi av träbänkar med svarta fläckar, men var i övrigt förtegen om ytterligare detaljer om motivet. Judiska extremister har tidigare anklagats för attacker mot kyrkor i Israel och har under de senaste åren riktat in sig på moskéer, kyrkor och dovish-grupper.

Fredagens incident skedde i den katolska kyrkan Church of All Nations, som är byggd på den traditionella platsen för Getsemane trädgård, där kristna tror att Jesus förråddes av Judas och arresterades av romarna innan han korsfästes.

I en tid när mycket fokus ligger på islamistisk extremism är det här en bra påminnelse om att extremister finns inom alla religioner och bör bekämpas med alla medel.

https://english.alarabiya.net/en/News/middle-east/2020/12/04/Man-arrested-for-pouring-flammable-liquid-inside-Jerusalem-church

10 reaktioner till “Judisk man gripen efter att ha hällt ut brandfarlig vätska i kyrka

 1. Säga vad man vill men religionen ställer till mycket fansstyg och elände. Oavsett vilken religion verkar de alltid bli samma resultat av summan de vill säga kaos, makt och komplexitet snudd på anarki om de troende får fortsätta att vara besatta.

  Gillad av 1 person

  1. Det gäller inte bara religion, det gäller lika mycket ideologi, politik och rent maktbegär. Små radikala extremistgrupper kallade ”aktivister” har alltmer lyckats få inflytande inom västliga demokratier, ibland arbetar dom med våld, ibland snyft, ibland propaganda, ibland förtäckt. Problemet är att dom som en liten extrem grupp överröstar resten av befolkningen och det blir bara deras agenda som skall synas, gälla och följas. Nyligen som exempel har vi sett små grupper av extrema aktivister i Hong Kong, omkring 1,000 personer, nästan enbart tonåringar, som försökt ta makten i Hong Kong som ”demokratikämpar”, som Sveriges Radio skriver. Det låter ju ädelt och välvilligt. Tillåt mig ta er tillbaka i historien till en annan grupp av demokratikämpar, nämligen den lilla extrema grupp som tog makten i Tyskland 1933. Dom lyckades styra en hel nation med propaganda. Nu är den historien skriven, men läxan inte lärd – ännu. Dessutom är det just sådana grupper som ivrigt sponsras av både den svenska regimen och den amerikanska. Inte heller att förglömma att även Kina gick igenom detta 1912 till 1949, och det kostade 70 miljoner människor livet då. Inget trevligt protokoll, men Kina lärde sig läxan.

   Gilla

   1. Det står väl inte vindkraftverk överallt ännu? Och tvingas man välja på vindkraft och ”andra företeelser” så får det bli vindkraftverken.
    Vem vet, kanske detta land en dag åter kommer att styras av normala människor och dessa monster monteras ner….

    Gilla

  1. Ödemarken? Var finner du ödemarken i Sverige? I skogen kanske. Sverige består till 70% av skog. Dock ska vi ha i minnet att dessa 70% inte är riktig skog, en stor del är i realiteten skogsplanteringar där träden står i snörräta rader och där det är hart när omöjligt att gå på grund av hyggesplöjningar. Det är definitivt inte skog, i alla fall inte det som jag definierar som skog. Dessutom får du inte bygga en timmerstuga var du vill utan att ha bygglov oavsett vem som äger marken. Har du tänkt på det?

   Gilla

   1. Industriskog. Jag besöker naturreservat vid tillfällen för att få uppleva skog. Äkta vara. Reservat. Fy tusan! Gillar myrar. Skvattram. Och, så kommer jag fram till en skithög som importerade bärplockare lämnat efter sig.
    Måste allt som var mitt delas av hela världen? Varför då?

    Gilla

   2. Tittat man på fastigheter till salu norr om Dalälven mot fjällen till så finns där pärlor emellanåt. En friköpt fastighet råder jag väl över om det inte råkar vara naturskyddsområde? Får man välja på skogsplanteringar och Rosengård i Malmö så är i alla fall mitt val enkelt….

    Gilla

 2. Hänvisar till Nathan Shachar som skrivit en essä om det eländiga demokratiska tillståndet i Israel och Argentina. Netanyahu eller hur det nu stavas är en tvättäkta skurk som är indragen i flera stora rättsprocesser. Det handlar bl a om mutor mm. Hemsk situation tydligen i landet. Alla länder har sina galningar. I Sverige finns ovanligt många skurkar. Det betor på att det är behagligt att vara skurk här. Vår regim, som också är skurkar, har gjort Sverige till ett litet paradis för sina fränder. Det finns låtskatter och så finns det Sverige 🇸🇪 som är ett paradis för just skurkar.
  Om det blir för besvärligt för Netanyahu i Israel kan han ju alltid söka asyl i gamla, fina Sverige.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s