Den sturske Erdogan attackerar återigen president Macron

Efter att Frankrikes president Emmanuel Macron markerat kraftigt mot den islamistiska extremismen i landet, har han fått på nöten av både Pakistan och Turkiet. Någon som särskilt utmärkt sig är Recep Tayyip Erdogan som nyligen anklagade Macron för att vara hjärndöd samt i behov av att undersöka sin psykiska hälsa.

I dag efter fredagsbönen i Istanbul attackerade Erdogan på nytt Macron och deklarerade att presidenten är en börda för Frankrike samt att han hoppas att Frankrike gör sig av med problemet Macron så fort som möjligt.

Erdogans utspel kan givetvis tolkas på två sätt – att Erdogan hoppas på att fransmännen i nästa val ser till att inte ge Macron förnyat förtroende, eller att han hoppas på att någon ska ta saken i egna händer och helt enkelt eliminera den ettriga presidenten som man ser som en islamhatare. Med tanke på alla fanatiska anhängare som Erdogan har bakom sig så är det tyvärr inte alls omöjligt att någon löper linan ut i religionens namn.

Jag upphör aldrig att fascineras över hur Erdogan hela tiden kan vara så styv i korken och komma undan med det. Hade någon annan världsledare förolämpat honom på samma sätt hade den gode Erdogan garanterat rivit upp både himmel och jord samtidigt som hans anhängare bränt flaggor samt bespottat vederbörande. Nåväl förr eller senare lär nog någon trycka till även honom!

https://www.euronews.com/2020/12/04/erdogan-says-he-hopes-france-gets-rid-of-emmanuel-macron-as-soon-as-possible

15 reaktioner till “Den sturske Erdogan attackerar återigen president Macron

 1. I senaste numret av den utmärkta tidskriften Axess görs en större genomgång av Turkiet och Erdogan. Sammanfattningsvis är det ungefär som så att han (tjoflöjtarn och den inte så smarta gubben Erdogan) har gått på då många minor att han inte har några vänner kvar. Han är snart tvungen att ta in Turkiet i värmen igen. Ungefär så. Det står massor med intressanta fakta, både om Erdogan och Turkiet, dess militära styrka, ekonomin, det geopolitiskt viktiga läget, de enorma gasfyndigheterna i Medelhavet osv osv.
  Jenny , du verkar specialintresserad av Turkiet och den fula Erdogan?

  Gilla

 2. Han har inte markerat kraftigt mot islamistisk extremism, han har markerat mot islam. Allt inom islam är faktiskt extremism. Visa och redogör gärna om och varför jag har fel, vilket jag såklart inte har. Slå upp din koran på valfri sida och läs.

  Gilla

  1. Du verkar vara en medveten och insiktsfullt frände. Äntligen någon som på allvar förstår vidden av den främmande religion islam. Den är ett totalt annorlunda sätt att förstå världen och hur vi ska leva. Det är totalt och helt annorlunda mot hur vi levt våra liv sedan ”Hedenhös”. Bekämpa denna uppfattning om hur vi ska leva. Pressa tillbaka dem till Afrika. I Afrika visar islam nu sitt rätta ansikte. Det är ett enda mördande över hela kontinenten av vanligt folk. Varför? Jo, precis som i Sverige, man skrämmer människor till lydnad och underkastelse. Precis så som IS gjorde med sitt mördande.
   Tompas 11, delar du denna beskrivning på ett ungefär? Mer finns förstås att säga i saken.

   Gillad av 2 personer

 3. Det är väl fel rubrik för följande kommentar, men ni är nog snälla människor. A Lööf säger till Federley (f d sambo och bekant med pedofiler) att ”vi gör allt för att han ska må bra”. Vad betyder det?
  När mår Federley ””bra”? Vad krävs för det? Förtjänar herr Federley ens att må bra? Offren för de pedofilbekanta då? De bekanta och f d sambon är dömda för konkreta brott mot barn (ja inte så kallade afghanska barn, utan riktiga barn).

  Vad säger allt detta om fru partiledare A Lööf? Hon som ”inte såg det komma”? Vad finns det mer för konstigheter i Centerpartiet? I Miljöpartiet kanske? Alla korten på bordet nu C, V, S och MP! En äkta och ärlig deklaration behövs nu där ni tydligt tar avstånd från pedofili!
  Väljarna vill ha klarhet! Kan vi lita på er?

  Gillad av 1 person

  1. Dödsstraff bör införas.Pedofili är ett brott som förjänar döden,en upprättelse för offren.Lagar kan ändras med kort varsel,det vet C .Huvuden måste rulla.

   Gillad av 1 person

 4. Ideologi förenar och kan ena ett splittrat land.Vad är bättre än en tusenårig religion där långsiktighet och förutsägbarhet råder? Islam är ett verktyg att ena ett tidigare splittrat Turkiet.Långsiktighet och förutsägbarhet är underskattat i Svensk politik.Jag vill inte att spelregler ändras vart fjärde år.Finns det inget annat som förenar så är det sista halmstrået någon form av -ism.Klara,fasta och långsiktiga spelregler.

  Gillad av 1 person

  1. Hej Rolf!
   Nu blev jag nyfiken du skriver att ”Islam är ett verktyg att ena ett tidigare splittrat Turkiet” Vad vet du om det? Vad säger att inte en annan religion hade lyckats bättre? Jag ser islam som en diktatur antingen är du med oss eller inte. Man kan inte välja hur man vill leva utan alla ska leva efter lagarna som är skrivna i Koranen, säger inte att detta är fel för alla, men det är fel för mig och säkert många med mig.
   Jag delar inte din syn på långsiktighet, vill gärna behålla vår demokrati, finns ingen historia beskrivning om att -ism har lyckats! Ser inte -ism som en möjlighet att lyckas i en demokrati. Men håller med dig att långsiktigheten måste bli bättre.

   Gilla

   1. Det gäller att hitta befolkningens minsta gemensamma nämnare och Turkiet är ett land där flertalet är muslimer och Turkiets president spinner skickligt på det.Offermentalitet och ett ”vi mot dem”.Islam mot resten av världen.Man känner en samhörighet i sin tro.Vi mot dem,ett klassiskt grepp för att samla och ena.MFF mot AIK,typ.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s