Kommer medelklassen göra revolt om de tvingas in i ett hörn?

Intressant ledare från Fredrik Haage på Smålandsposten som tar upp den aktuella frågan om att elever runt om i Sverige som går i skolor i bra områden nu ska omplaceras mot sin vilja och bussas ut till förorterna för att uppnå etnisk mångfald. En viktig fråga som kräver svar är varför just elever ska ta smällen på grund av våra politikers misslyckade migrations- och integrationspolitik?

Nyligen rapporterade SVT om en förskollärare i Göteborg som tvingats byta arbetsplats och nu istället ska jobba i ett av stadens utsatta områden eftersom förskolan precis som skolan ska vara ”jämlik”. Haage frågar sig när vi kommer att få se lärare som tvångsförflyttas för att stärka den pedagogiska kompetensen?

Det är nog bara en tidsfråga innan det kommer vara vardag att lärare, förskollärare och elever över hela Sverige sitter på bussar för att varje dag transporteras fram och tillbaka från utsatta områden i syfte att uppnå kommunalt utritade målkartor över jämlikhet.

Hur kommer då medelklassen att reagera, de som hittills lydigt fogat sig när denna inkompetenta regering nedmonterat vår tidigare blomstrande nation – kommer vi att få se ett medelklassuppror? Det hade sannerligen varit på tiden och skulle kanske kunna få med sig fler grupper som fått nog av vanstyret!

Tack och lov har jag redan alla mina barn i skolan och även om det inte är perfekt så fungerar det. Hade de däremot varit så små att de ännu inte börjat förskolan eller om jag inte fått barn ännu, så skulle jag definitivt vara väldigt oroad över det som nu sker och som kommer drabba oss alla till slut oavsett samhällsklass eller bostadsområde. Det är barnen som får betala det högsta priset för våra styrandes inkompetens och att vuxna som ska vara förebilder ändå fortsätter att ge dessa politiker förnyat förtroende är under all kritik!

#detnyasverige


”Sveriges utsatta områden blir inte färre och inte mindre utsatta. Tvärtom. Och det vet alla. Det är mörka moln som hopar sig över landet i det avseendet. Och med landet menas alla, inte bara de som bor i förorterna.

Även medelklassens sol börjar nu skymmas i kanterna. Inte endast i form av att viss brottslighet har börjat nå fram till deras bostadsområden utan även när det handlar om deras barns skolgång. Debatten kring i vilken mån kommuner skall kunna placera elever ute i skolor där de inte vill gå för att uppnå etnisk mångfald har bara börjar i Sverige.

Flera debattörer har i detta tagit ett sinistert men rättvisande grundandslag: Varför skall just elever användas som krockkuddar för en misslyckad migrationspolitik? De har aldrig bett om att vara verktyg för att reparera vad deras föräldrar ställt till. Vad skulle till exempel lärarfacken säga om deras medlemmar bjöds på samma ofrivilliga placeringar runt om i problemområdena?

Tja, så småningom får vi nog veta det för utvecklingen går dithän. SVT rapporterar om en förkrossad förskollärare i Göteborg som har blivit omplacerad. Ja, det är nog inte den arbetsrättsligt korrekta termen men det är vad hon har blivit. Hon har tvingats byta arbetsplats och skall nu jobba i ett av stadens utsatta områden. Och hon är bara en av flera. I Göteborg har man börjat sätta i system att ”stärka den pedagogiska kompetensen” i dessa områden genom tvångsförflyttning av hennes typ av tjänster.

Förskolan skall nämligen vara ”jämlik”. Precis som skolan. Så visst ligger det i tangentens riktning: När börjar de första lärarna att omplaceras? Lärare från skolor med gott renommé i innerstaden som får veta att de skall börja jobba i en skola i ett utsatt område om några månader? Och inte bara i Göteborg förstås. Fenomenet kommer att märkas över hela Sverige. Om nu inte lärarfacken ställer till med ett sådant liv att de lyckas stoppa det på något sätt.

Men om lärare slipper flytta på sig varför skall förskollärare behöva göra det? Och om inga vuxna som har med barn och elever att göra skall behöva göra det varför skall barnen?

Eller så får vi faktiskt den motsatta bilden: Lärare, förskollärare och elever över hela Sverige sitter på bussar, kanske en ny kommunal form av bussar till och med, för att varje dag transporteras fram och tillbaka från utsatta områden – för att uppnå kommunalt utritade målkartor över jämlikhet.

Det vore en situation som skulle sätta svensk medelklass på sin spets. Åtminstone deras grundlojalitet mot tingens ordning. De politiska följdverkningarna av ett reellt medelklassuppror vore svåra att överblicka. Men likväl – utvecklingen går just nu in den riktningen.”

https://www.smp.se/ledare/morka-moln-over-medelklassen-e55a4082

18 reaktioner till “Kommer medelklassen göra revolt om de tvingas in i ett hörn?

 1. Möjligtvis medelklassen i andra länder.
  I detta land är det kört.
  Svensken tystas med rasistkortet.
  DDR is coming.

  Gilla

 2. Medelklassen i Sverige kommer alltid att försöka se till att deras barn går i bra skolor. Det är en naturlig och klok strävan.

  Staten ger bidrag till privata skolor i många delar av världen. Men aldrig utan krav på motprestation. Det är bara i Sverige som ett bolag får HELA kostnaden för att driva en skola i bidrag. Det är bara i Sverige som det bolaget kan ta ut vinst. Det är bara i Sverige som staten inte får insyn i hur bolaget sköter den skolan. Det är bara i Sverige en sådan skola kan gå i konkurs.

  Hur många svenska föräldrar vill medvetet försämra sitt barns möjligheter i livet genom att placera det i en skolklass full med andra barn med muslimsk påbrå, barn som inte pratar svenska ordentligt, som stör och förstör och allt det där?? Det är ju så verkligheten ser ut.

  Gilla

 3. Jag kan nästan höra den där f d skolministern Fridolin som oupphörligt bräkte fram sina dumheter om ”lääärande”. Han är numer en av några få som styr MP bakom kulisserna. Både han och B Khunke är missionsförbundare. De har ett brett kontaktnät in i 68-vänstern, svenska kyrkan, de kristna inom S, inom media inte minst osv. Det var väl inte bara duglighet som tog Khunke från det bra jobbet i tv till EU-parlamentet. Det var rätt åsikter, ett brett kontaktnät och ett ivrigt rövslickande uppåt.

  Gilla

 4. Duktiga välutbildade lärare kan inte omplaceras för då säger de bye bye och
  tar ett annat jobb på en annan skola. De är eftertraktade.

  Gillad av 1 person

   1. Det är brist på bra lärare. Bor de i hygglig närhet till en större kommun så går det att byta. Högre lön får de också. Jag vet, jag sitter i utbildningsnämnden i en kommun i Stockholms närhet. Betalar vi inte bra eller sköter våra lärare så drar de.

    Gilla

 5. Ha överseende med dessa rader, kom att igen tänka att vi svenskar ska få gratis vaccin mot Covid av det socialdemokratiska partiet. Löfven sade ju det. Hela 300 miljoner satsar staten via S på svenskarna.
  Det är exakt samma summa som regeringen ger till ”omställning av tung industri mot grönare sådan” i andra länder i världen. Totalt har regeringen gett 1,1 mljard till den saken.

  Gilla

 6. Nu blir det långt!

  För det första svenska skolan ska vara statlig all inblandning av politiker eller politiska beslut/ påverkan ska vara straffbart, skolan ska byggas på vetenskapliga, beprövade beslut och konsekvenstänk, inget annat. De duktiga/smarta eleverna ska vi utmana och låta de bli så bra som möjligt, de som behöver hjälp eller stöttning ska få detta med en gång, sätt in den kraft eller de resurser som eleven behöver just nu, visst de kostar pengar just nu men på lite längre sikt blir det en besparing.
  De måste bli ett slut med den politiska inblandningen av människor som inte vet hur skolan ska fungerar, de går efter egna flum metoder eller så har de helt idiotiska drömmar som ligger så långt ifrån verkligheten så jag blev gråhårig för 50 år sedan. Politikerna måste förstå att vi kan inte experimentera med våra barn längre, de måste inse att de har förstört skolan under 50 år. Sedan 70-talet har de genomförts ungefär 70-80 olika reformer inom skolan av politikerna och det har inte varit eller funnits en enda konsekvensanalys av hur det gick eller om det var bra!!

  Skolan ska säkra vår framtid, klarar man inte av något ämne då får man gå om tills man kan det. Som det är idag är det vanligt att många elever inte ens kan skriva på det svenska språket och då går de på gymnasiet! De ser tyvärr likadant ut i det flesta kärnämnena, jag lägger mycket av skulden på lärarna där kulturen idag är mer ”tycka synd om” mentalitet än att inse att detta inte hjälper eleverna. De går i skolan för att lära, inte att bli bort curlade av lärarna detta fixar föräldrarna enormt bra själva.

  Det ska finnas skolor där barn finns, de ska inte behöva byta skola eller tvingas till något. Barn behöver trygghet och vänner, är det några som behöver integreras så är det politikerna, varför har inte Löfven en somalier med sig som han ska lära svenska?
  ”Varför skall just elever användas som krockkuddar för en misslyckad migrationspolitik? De har aldrig bett om att vara verktyg för att reparera vad deras föräldrar ställt till.” Föräldrarna har inte ställt till det, här skriver han osanning!
  Möjligtvis kan de har hjälpt till att ”skapat problemen” genom att rösta som de har gjort men de har inte ställt till det, det har våra ansvariga politiker gjort de är ansvariga, det folket gör är att rösta på dem och deras politik, sen gör politikerna ändå som de vill! Politikerna skapar problem som vi får överta och i bästa fall försöka lösa åt dem.

  Det finns många olika sätt att lösa invandringsproblematiken, om man vill!

  ”stärka den pedagogiska kompetensen”
  Tar man anställning inom en kommun (inte alla) så kan det vara så att du har hela kommunen som arbetsplats , detta måste man formulera på sitt anställningsbevis, vad det är som gäller. Detta är vanligare på låg- och mellanstadiet än på gymnasiet. Låter som denna person har missat det och vänder sig till media för att få en snyfthistoria och kunna bli som är så populärt i Sverige ett ”offer” för systemet.

  Medelklassen har fullt upp med jobb, fredagsmys, betala lån, byta kök/badrum, sociala medier och tänka på semestern så dem kan vi nog inte vänta någon hjälp ifrån. Känns ibland att de förväntar sig att skolan ska uppfostra deras barn, skolan sträcker sig till att fostra dem inte uppfostra den detta får föräldrarna stå för själva. Som en gammal rektor sa det är mycket en lärare ska göra men bland det viktigaste är att ”Vi ska inte uppfostra eleverna utan vi ska fostra eleverna till bra samhällsmedborgare”

  Hade alla tänkt likadant så hade Sverige sett lite bättre ut.

  Gillad av 1 person

 7. Det är likadant med medelklassen och skolan som med den svenska Corona-strategin och svenskarna. Corona-strategin var riktig, det är befolkningen det är fel på. Så lär oss Löfven och vår till synes blyga skolminister.

  Gillad av 1 person

 8. För många decennier sedan sades, beslutades, att landet skulle bli mångklulturellt. Argumenten för detta, konsekvensanalysen, PDCA (plan, do, check, do) dvs dels görs en konsekvensanalys och med en plan med mått och målvärde…… och efter t,ex, varje så följer man upp ifall man nådde de mål man hade (mått och målvärde tack) Nu har tyvärr de styrande partierna (totalt 8) varit rörande överens om att en reversering inte skall göras…. Så från att ha (hoppas jag var fallet) en plan med mått och målvärde till något som dimmat, suddat bort, den ursprungliga planen (det räcker inte att ha en plan för mångfald) i stället gör man med mottot: ”Ja men nu är vi här” och gått vidare från detta. Sedan fortsätter planen(?) rörande mångfald med samma dimmiga mått och målvärde dvs årligen har de senaste 20 decennierna planerats och ”fixat” (patchats) inte längre får mått och målvärden utan som det blivit nu helt fokuserats på att dölja alla fel som gjorts och så länge man inte ens försöker reversera finns för många olösliga problem…. OCH nu kommer detta att man skall på syntetisk väg skall skapanivellering och ja det kommer man att uppnå förvisso men all divellering skapar ju ett läge där standardavvikelsen minskar och medelvärdet minskar….. vad kan gå fel? Eller rättare sagt ”Vad kan bli rätt mer än att våra politikers dåliga beslut döljs?”

  Gillad av 1 person

 9. Den engelska skolan kom till den lilla staden där mina barnbarn bor. Den kommunala skolan de gick i hade helt havererat. Barn gick som de ville. Lärare kanske också? De ”duktiga” eleverna ansågs lämpliga att alltid hjälpa de svagare. De fick göra sina uppgifter om de hann. Bränder. Flera som inte kunde läsa på klass tre eller senare. Noll hjälp för behövande elever.
  Då öppnade sig den engelska skolan. När kön öppnades var det fullt omgående och resten köar. Skolan har utbildade lärare. Bra mat. Fina lokaler. Rent. Lärare som griper tag på stök omgående. Det var stökigt i en buss en gång. Lärare började åka med fast de inte bodde åt det hållet. Stöd på alla nivåer. Barnbarnet t.ex läser matte i sin egen takt flera år före andra, i fel klass alltså. Elevassistenter. Eftermiddagsklubbar för alla. Alltså en riktig skola.
  Flera invandrarbarn har också sökt sig dit för att komma från den kommunala sörjan.
  Varje gång Regeringen pratar om ubussning och begränsa det egna valet får många med mig ont i magen. Alla ”privatskolor” är inte bra, men de får inte heller hela skolpengen, har för mig 85% ? resten behåller kommun för administration.
  Kanske borde politiker integrera sig själva först och flytta till de områden svenskarna har lämnat eller försöker lämna? Nu är det gamla dementa och vårdbehövande äldre samt barn som används för integrationsexperiment.
  (Ursäkta att det blev långt

  Gillad av 1 person

 10. Ja du Jenny.
  Vi hade en väldigt bra skola. Vårt första barn fick inte höga betyg.
  G. VG när hon kom till gymnasiet fick hon MVG.
  Min son hade .g. VG och MVG i svenska. När han gick i sjuan
  Delades klassen . Hälften nyanlända . Direkt blev det massa stölder ,bråk och
  Förstörelse. Svaga elever fick ingen arbetsro. De stal min sons cykel tre gånger.
  Klasskamraterna hoppade ut genom fönstret och stoppade förövarna.
  Skolan talade inte om något till oss föräldrar och man gjorde ingen anmälan.
  Vilket gjorde mig fly förbannad , när jag ett år efter fick reda på det och
  Vi fick lägga tusenlappar på att laga cyklen.
  Tredje dotterns klass delades tre gånger med hälften nyanlända.
  Ungdomarna fick själva bestämma hur många glosor de ville ha i Eng.
  Svensk grammatik och rättstavning försvann.
  Föräldrar föreningen tog de bort utan att vi som satt i styrelsen , fick
  Veta varför. Min tredje dotter har många brister i sv språket. Massa blatte ord
  Som jag inte kan.
  Hon fick VG i skolan vilket förvånade mig.
  Mitt fjärde barn fick klassen delad fyra eller fem gånger hade knappt någon kompis
  Från början men klassen var fler invandrare än svenskar plus. 5-6 Afghanistanier
  Som de tvingades umgås med.
  Mitt fjärde barn uppför sig som en blatte. Hennes svenska är helt annorlunda än vårt
  Hemma. Hennes betyg är g och VG. Som mitt andra barn men kunskaperna min son hade
  Innan flyktingarna och vad mitt fjärde barn är för mig enorma .
  Flyktingarna gör att utbildningen hinner med 25 % av vad man hinner med en
  Svensk talade klass, sen blir språket fel, uppförande fel.

  Mitt fjärde barn har fem vänskapsgrupper med olika nationaliteter.
  Om grupperna träffas blir det bråk men min dotter umgås med alla.

  Resultatet med tvingande umgänge med nyanlända förstör undervisningen helt för
  Svenska elever. Alla helsvenska barn som gått i min dotter skola och som
  Hon umgås med har stora grammatiska problem och mycket sämre kunskaper i allt.
  Jag har under tio år sett en skola gå från att vara bäst till att vara sämst.
  Men det finns inga politiker på denna sidan av stan. Och de har inga moskéer
  På deras sida men vill tvinga på oss en.

  Politikerna släpper in nyanlända i alla skolor långt ifrån deras barn.
  Resultatet blir svenska barn med oduglig svenska och
  Kommer inte få samma möjligheter till utbildning och försörjning.
  Många får nu läsa på komvux för att förbättra kunskaperna inte betygen.
  Betygen var mycket högre än kunskaperna.
  När de nyanlända kom till gymnasiet sa fröken till mig ,
  att hon fattar inte vad dessa elever gör här de
  Är inte gymnasie behöriga.
  De fick komma in på gymnasiet för att de skulle få stanna.

  Svenska barn offras för att rädda illigala barn.
  Detta är ett fruktansvärt grymt experiment. Som gör av lågutbildade politiker.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s