Årets sista väljarbarometer ser lovande ut

Ännu en vecka går mot sitt slut och varför inte börja helgen med en lovande prognos från årets sista väljarbarometer?! Liberalerna når nämligen ännu ett nytt bottenrekord i den senaste mätningen från Aftonbladet/Demoskop med 2,8%, vilket är det lägsta någonsin och Miljöpartiet som landar på ynkliga 3,6% måste också lämna riksdagen.

Nu är det inte valtider, men väljarna visar ändå tydligt vilka partier man helst vill slippa se i maktens korridorer och det är tveksamt om ens ett språkrörsbyte kommer ge de gröna något större uppsving.

Kategorin ”övriga partier”, där det parti jag skulle lägga min röst på om det vore val i dag ligger och skvalpar, har dock en del att jobba på om de har som ambition att ta sig över riksdagsspärren vid nästa val.

Många väljare efterfrågar en ny politik och vill se nytt blod i riksdagen istället för samma personer som så länge suttit vid makten utan att visa prov på att man menar allvar med sina fagra löften, men än så länge är det alltför få som vågar ta steget och lämna den trygga vrån som de etablerade partierna signalerar. Därför måste de partier som står utanför kämpa stenhårt för att ta plats och ta varje tillfälle i akt för att föra fram sin politik.

Förändringens vindar blåser redan i Europa, även om det inte nått hit och det kan bli ett spännande nytt politiskt år med ett försvagat EU, mer fokus på arbete mot extremism samt förhoppningsvis ytterligare en mandatperiod med Trump som kan fortsätta dränera träsket.

Fortsättning lär följa och förhoppningen är att fler ska vakna upp under nästa år! 🙏

6 reaktioner till “Årets sista väljarbarometer ser lovande ut

 1. En kommentar från åsnan Ior, han (eller hon??) den dystre i Nalle Puh.
  Hen säger att ”jodå, det kan tyckas som bra siffror men det är det inte”. ”Om inte regeringens vanskötsel av Sverige sista året med toppning av den tappade kontrollen av Covid med massdöd på äldreboendena, om inte det gett mer minus i opinionssiffrorna för S, ja då är nog loppet kört”.

  Sade Ior. Det ligger något i det kan jag tycka.

  Ior sade också att det är svårt att förstå hur någon överhuvud taget vill rösta på C. Det är ju ett parti som är helt överflödigt. Det är bara A Lööf som tycker det är ett bra parti sade Ior. Dessutom sade Ior, nu faller väl hela Pride-maffian bort? ÖB som stolt gick i Pride-tåget med Federley. ”Suck” sade Ior. Sa och sa, hen lät. Jag tror förresten det är en han, tyckte mig se det en kväll.

  En reflexion är att den så kallade statistiska felmarginalen är betydande rent allmänt vid sådana här undersökningar. Olika institut använder olika metoder varför det inte går att jämföra dem rakt av. Då är det så att 3,6 % för MP kan vara både 2,5 % och tyvärr lika mycket uppåt.

  Suck sade Ior och tuggade vidare på något. Ett munskydd tror jag.

  Gilla

  1. Mätningen gjordes innan Federley-gate, men människor av i dag låter sig nog inte påverkas nämnvärt av denna incident så C ligger troligen stadigt i opinionen även framöver.

   Jag håller med om att det överlag ser mörkt ut, men man får glädjas åt det lilla – som att MP o L ligger under spärren.

   Gillad av 1 person

 2. Allt en väljarbarometer säger, är inget annat än de folk tror att andra tror. I Sverige är det få som förstår lyxen med att ha en egen åsikt, än mindre är de som vågar stå för den. Som det är idag betyder det att du inte delar den värdegrund som ligger till grund för de åsikterna som gäller idag.

  Gillad av 1 person

  1. Lyxen att få ha egen åsikt och stå för den är numera avskaffat i Sverige. Åsiktskorridoren blir allt smalare. Många åsikter är numer helt olagliga och medför fängelse eller böter om dom uttrycks. Oliktänkande hålls effektivt efter av åsiktsgranskare.

   Gilla

   1. Det är precis som du beskriver det, det är vår frihet de tar, de är vår självständighet de tar, det är våra liv de vill begränsa. I dagens samhällsdebatt vill de styra in oss i ett fack där de kan kontrollera vår frihet, vi får inte ha en åsikt om invandring, Islam, yttrandefrihet eller något annat som går emot deras agenda. Man kan lätt bli lurad att tro att tycka olika är något positivt framför allt när man debatterar, men delar man inte de andras värdegrund, åsikt eller uppfattning då ligger man taskigt till. Blir man påkommen att inte dela deras syn blir det kostsamt, många förlorar arbetet, vänner och familj. Dissidenter hörde DDR, Sovjet och Warszawapakten till, men i dagens samhälle blir vi allt fler som kvalificerar sig till denna skara.

    Gilla

 3. Det finns fortfarande de som förespråkar massinvandring i C.och S.

  Men kanske många fler för annars kan vi inte förklara 50 år
  Av massinvandringen .
  Om vi haft kloka företagare och politiker som kontrollerat invandringen
  Och bara tagit in personer som Sverige behöver .
  Hade vi sluppit klaner, brottslingar och alla parasiter.
  Mp är totalt obegripliga verkar inte bry sig om svenska folket alls.
  L vet man inte alls vart de är .

  Men det ända säkra är att vi har politiker som inte bryr sig om
  Demokratin och vad svenska folket vill.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s