Ökad smitta i Sydkorea som lyfts fram som föregångsland vad gäller hanteringen av coronapandemin

Intressant att coronasmittan åter ökar i Sydkorea trots åtgärder som liknar en lockdown och deras snabba insatser för att stoppa smittspridningen, där landet lyfts fram som en förebild för sin hantering av pandemin.

629 nya fall av coronasmittade har rapporterats, vilken är den högsta siffran i landet på nio månader och 295 av fallen är i Seoul.

Det påvisar det många av oss säger – viruset är här för att stanna, precis som många andra virussjukdomar som vi årligen får tampas med och vi får lära oss att leva med det likt en säsongsinfluensa. Alla de som tror att en lockdown av Sverige är botemedlet, vilket vore förödande både för ekonomin och folkhälsan, eller inbillar sig att den kommande massvaccineringen kommer att medföra att viruset utrotas och att vi sedan kan leva precis som innan, bör tänka om.

Det finns egentligen bara ett effektivt sätt att skydda sig och det är att hålla avstånd, men det är en grundregel som människor överlag har svårt att följa.

Källa: SvD

12 reaktioner till “Ökad smitta i Sydkorea som lyfts fram som föregångsland vad gäller hanteringen av coronapandemin

 1. Jag börjar tro att de flesta kommer att få denna sjukdom ifall inte ett effektivt vaccin kommer.Man vet inte på vilka sätt viruset smittar.Nu påstås det smitta via luften och virus har ju hittats i ventilationsluft.Fågelskit påstås ha smittat minkar.

  Gilla

  1. Man vet faktiskt ganska bra hur det smittar idag, dels genom fysisk överföring och dels genom vattendroppar som innehåller viruset. När du andas ut kommer det en massa små vattendroppar med som svävar omkring, prova att andas på en spegel. I dom vattendropparna sitter miljoner aktiva virus. När vattendropparna torkar faller viruset till marken. När det är kallt och fuktigt torkar vattendropparna långsamt, precis som tvättade kläder på tork. Därför smittar det mer på hösten när det blir just kallt och fuktigt. Därför hjälper munskydd en del, därför att dom fångar upp fukten, och viruset, i utandningsluften.

   Gilla

 2. Jenny hade nyligen ämnet kraftproduktion i Sverige. Undertecknad skrev om all onödig vindkraft som både byggdes och planerades för.

  Teknikkonsultbolaget Sweco räknar nu med en fördubbling från 2019 års nivå på 20 TWh till cirka 40 TWh till 2023 av kraftproduktionen. Det är nästan lika mycket som hela industrins totala energivändning 2019.
  Nu hissar Svenska Kraftnät varningsflagg. Myndigheten menar att den inte kommer att kunna ansluta den stora mängd vindkraft som är på väg in i främst i norra Sverige (tusentals vindkraftverk). Orsaken är att stamnätet nått sin maxkapacitet på många ställen i Sverige.

  Ännu ett bevis på MP:s och S:s politiska misslyckande och sedvanliga brist på konsekvensanalys när de kommer med sina populistiska förslag. Jfr den fullkomligt onödiga importen av musliner, vad skulle Sverige med dem till?

  Smitta i Sydkorea? Smittan i Sverige är nog något värre. Det går inte att framställa ett vaccin som tar bort de skadliga effekterna av regeringens ogärningar och illdåd.

  Gilla

 3. Saxat ur nyhetsfloden:

  ”Liberalerna nere på 2,8 procent, det lägsta någonsin”. Ja, visst ser det mörkt ut, mörkt som i svartaste Afrika om uttrycket numer är acceptabelt, det användes flitigt förr i världen. Sabuni ser mörkt på saken.

  Tegnell säger att invandrare är drivande orsak bakom spridningen av Corona. Äntligen en vederhäftig analys av den mannen. Han frikopplades ju för ett tag sedan från plikten att tala som Löfvens förlängda politiska trut. Nu talar han som epidemiolog och då kommer sanningen fram.

  I dagens SVD finns under debatt ett inlägg av en professor. Han för fram det undertecknad och andra tänkte direkt när skillnaden i dödstal mm pga Corona mellan de nordiska länderna blev uppenbar, nämligen att alla våra närmaste grannländer har haft krig. Den erfarenheten sätter sina spår. Sverige har numer erfarenheten vad krigsskadade människor kan göra med sin omgivning om de får svängrum. Pang, pang…..

  Finland har säkrat vaccin för halva befolkningen och ska vaccinera vårdpersonal först med början i januari nästa år.

  Milton Friedman, denne förespråkare för ohöljd avreglering och superkapitalism, sade kul saker ändå. Bla a ”du kan spendera dina pengar på dig själv, dina egna pengar på någon annan, någon annans pengar på dig själv och någon annans pengar på någon annan”. Vilka passar in på vår regering?

  Gilla

  1. Absolut fruktansvärt! Bara att hoppas att dottern har orken att driva detta vidare. Stackars kvinna, stackars familj.
   Den åklagaren…..

   Gilla

 4. P.S. Löfven säger flott att vaccineringen blir GRATIS! Herrejävlar, det är ju vi som får betala lånet!
  Finland snackar inte om det flotta erbjudandet, de konstaterar bara att vaccinet blir gratis. Hörde ni Löfvens tonfall! Vilket rövhål!
  Det är förresten de som arbetar och betalar skatt som kommer få betala vaccin-notan. De som är arbetsbefriade men arbetsföra har än en gång dragit en vinstlott i sitt parasiterande på svensken.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s