Barn som är födda i Sverige kan inte prata svenska – ändå fortsätter den oansvariga politiken som drabbar alla

Föga förvånande kommer nu larmrapporter om att varannan sexåring på grundskolorna i Järvaområdet i Stockholm pratar för dålig svenska och riskerar att inte klara kunskapsmålen.

Happy Hilmarsdottir-Arenvall, Järvaområdets grundskolechef i Rinkeby, Tensta och Kista, ansvarar för 13 kommunala grundskolor i nordvästra Stockholm. Trots att skolan prioriterar språkutveckling i samtliga ämnen samt kartlägger deras språkkunskaper redan när eleverna börjar i förskoleklass för att tidigt sätta in insatser så att barnen klarar kunskapskraven, är grundskolechefen oroad.

Ungefär 50% av eleverna har väldigt dåliga språkkunskaper i svenska språket och barnen ligger två-tre år efter språkmässigt jämfört med barn som har svenska som modersmål. En del av barnen är nyanlända, men många är födda i Sverige och talar ändå inte svenska.

Förklaringar som nämns är att barn inte kommer i kontakt med svenska på ett naturligt sätt, kanske inte ens i förskolan om personalen inte heller talar svenska – en annan anledning är att färre barn i socioekonomiskt svaga områden går i förskolan.

Happy Hilmarsdottir-Arenvall hoppas att fler barn ska börja förskolan för att få ett försprång till språket. Utsatta områden i Stockholm, Malmö och Göteborg har generellt lägre inskrivning på förskolan och förra årsskiftet var bara 84% av barnen i åldrarna 2-5 år inskrivna på förskolan i Rinkeby-Kista, vilket är lägst i hela Stockholm.

I dag presenteras en utredning för regeringen om hur fler barn i socioekonomiskt svaga områden ska kunna delta i förskolan för att lära sig bättre svenska och det får mig direkt att tänka på det där S-märkta förslaget om obligatorisk förskola från två års ålder, där målgruppen främst är barn till föräldrar med utländsk bakgrund som står långt bort från arbetsmarknaden.

Dessutom är man på många håll redan i full gång med att stänga skolor och bussa runt skolelever från ”utsatta” områden till de bättre områdena så att de ska integreras och lära sig bättre svenska.

Således ska alla drabbas av politikernas oansvariga migrationspolitik som lett fram till att vi har stora problem med att barn med utländskt påbrå inte kan svenska språket. Bisarrt och fler borde protestera mot det kravlösa samhället som våra styrande skapat! Väljarna borde inte heller ge politiska partier som inte har landets och medborgarnas bästa för sina ögon fortsatt förtroende, men det är precis vad man gör gång efter annan.

Värst av allt är dock att man trots att man nu ser resultatet av den förda politiken, ändå ska fortsätta med hög invandring till Sverige och således bygga på problemen ytterligare med fortsatt inflöde av nya människor som inte kan språket. De stora förlorarna är våra barn som inte kommer att få en fullgod utbildning som de har rätt till, utan istället ska alla bli ”lika dåliga”.

Det är inte klokt någonstans och hur våra ministrar kan sova gott om nätterna när de vet att de svikit hela generationer framöver är obegripligt – eller kanske inte när makt och pengar är prio ett. Tvi vale!

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/halften-av-sexaringarna-pratar-for-dalig-svenska

https://jennypiper.blog/2020/10/12/vad-haller-s-pa-med-och-vad-hande-med-valfriheten-nej-till-obligatorisk-forskola-fran-tva-ars-alder/

10 reaktioner till “Barn som är födda i Sverige kan inte prata svenska – ändå fortsätter den oansvariga politiken som drabbar alla

 1. Ett mått på antingen enorm lågbegåvning alternativt enorm oikofobi hos ansvariga i maktställning.
  Ytterst är dock väljarna ansvariga där majoriteten uppenbarligen lider av självskadebeteende.

  Gilla

 2. Förskolor i ”socioekonomiskt utsatta områden” har inte många lärare som talar korrekt svenska. Vad är lösningen? Talar du eller dina barn inte bra svenska så upphör bidragen.

  Gillad av 1 person

  1. Det är väl inte bara lärare i dessa s.k. utsatta områden, som blivit utsatta av de boende för övrigt, som inte talar korrekt svenska. Detta förhållande torde gälla majoriteten av de boende i dessa områden, som för övrigt inte var utsatta innan de blev invaderade av invandrare, som inte vill lära sig svenska. Dra in bidragen och skicka ut dem torde vara det enda som har effekt på både lång och kort sikt.

   Gillad av 1 person

 3. I Sveriges radio hör man då och då och allt oftare en nyhetsuppläsare som talar med kraftig arabisk brytning.
  Det är mest kvinnor som hörs, väldigt många av dem har svensk-arabiska namn eller enbart arabiska namn. De är så många nu att de omöjligt kan avspegla relationen svenskar/araber i Sverige.

  Gillad av 1 person

 4. Prata svenska är bra om man överhuvudtaget får yttra sig?!?!

  Gilla

 5. Kom det här som en överraskning nu? I årtionden har vi hört den gräsliga rinkebysvenskan bland ungdomarna. Och så tror de att de skall få jobb sen, när de pratar som de gör.

  Gilla

 6. Barn som är födda i Sverige kan alltså inte svenska.

  Man får väl göra som staten gjorde med de samiska barnen, förbjuda alla språk utom det svenska och tvinga på dem det svenska språket. Ta bort hemspråksundervisningen direkt förstås. De som vill lära sig hemlandets språk får väl ta till ideella krafter utan statsbidrag.

  Gillad av 1 person

 7. Varför går inte barnen på fritids? För att föräldrarna sitter hemma med bidrag.
  Sen får deras barn dubbelt bidrag till skolan. Men lär sig inget ändå för de
  Är inte vana att lyssna på vuxna utan släpps ut utan någon vuxens närvaro.

  Det finns ingen anledning att barnen är hemma och att dras föräldrar är hemma.
  Det är ren diskriminering.
  Vi tvingas lämna våra barn vid ett års åldern och börja jobba,
  de föder barn varnat år och är hemma tio år.
  Sjukt system.
  Sen har föräldrarna mage att skylla på skolan för de inte lär sig svenska.

  Det andra vidriga är att de sen vill använda svenska barn som krock kuddar.
  Svenska barnen språk raderas ut av blatte Svenska.
  Politikerna har medvetet valt att förstöra Sverige och har gjort idiotiska val
  De borde stå på knä framför alla Svenskar och be om förlåtelse
  och alla deras tillgångar ska dela ut till fattigpensionärerna.

  Kostnaderna för migrationen och novus frågor om migrationen
  Är ett fegheten själv.
  Ställ frågorna till Svenska folket
  Hur många dagar,månader, år har migrations kostnaderna tvingat dig och din
  Familj att vara ifrån varandra.kostnaden betalas i tid och liv.
  Varför ska deras barn få mer tid .

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s