Nu ändrar sig S – vill införa obligatorisk förskola från två års ålder

För ett tag sedan delade jag petitionen med föräldraupproret mot regeringens förslag att införa obligatorisk förskola från tre års ålder, där Socialdemokraterna vill ta ifrån småbarnsföräldrar deras valfrihet att bestämma själva om barnet ska vara hemma i ytterligare några år eller börja på förskolan tidigt – helt utifrån varje familjs enskilda behov.

Under parollen ”Vägen till ett jämlikt samhälle börjar i sandlådan” har nu S lagt ytterligare en motion om avgiftsfri och obligatorisk förskola från TVÅ års ålder. Demokraturen är ett faktum!

”Det kan låta drastiskt med en förskoleplikt från två års ålder, men faktum är att en stor majoritet av barnen redan har börjat förskola innan dess. De som börjar senare är i högre grad barn till föräldrar med utländsk bakgrund eller med arbetarklassbakgrund. Det handlar med andra ord om kvinnor som står långt bort från arbetsmarknaden. Som tar ut mer av föräldraledigheten, i högre grad arbetar deltid och som därmed lever ett mindre jämställt liv. Idén om en stark välfärdsstat bygger på individens möjlighet till frigörelse från klass, kön och familjebakgrund. En frigörelse som bör börja redan i förskoleåldern.”

Vad sysslar S med och vad hände med valfriheten? Bara för att de sitter på pottkanten efter att ha tagit in för många invandrare från kulturer där kvinnor i regel inte arbetar utan är hemma och tar hand om barn/hushållet ska vi inte drabbas. Var och en ska ha rätten att bestämma över sitt och sina barns liv utan att staten lägger sig i, så jag hoppas verkligen det här ogenomtänkta förslaget stoppas i riksdagen! Jag hade gärna hört hur partier som M, KD och SD ser på saken.

Skriv nu under petitionen om du inte gjort det och dela gärna vidare – vi måste kämpa mot dessa obehagliga försök att styra folket!

#påvägmotdiktatur

#närmantroddeattdetintekundeblivärre

https://riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/motion/en-oppen-obligatorisk-och-avgiftsfri-forskola_H8021993?fbclid=IwAR1BS6uIgaz2NIOqzJO2M9ktBcMIizmnTxha98-LigW06Jm6mqTfz376sEk

https://www.skrivunder.com/nej_till_skolplikt_fran_tre_ars_alder_-_ja_till_valfrihet

2 reaktioner till “Nu ändrar sig S – vill införa obligatorisk förskola från två års ålder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s