Går det att bygga bort problem med kriminalitet och segregation?

I dagens DN gör man ett reportage om hur man i Göteborg har som mål att om fem år ha fått bort alla sex Göteborgsförorter som präglas av kriminalitet och segregation från polisens lista över utsatta områden, vilket sker genom att den kommunala bostadskoncernen försöker bygga bort problemen till en kostnad av 11 miljarder kronor där majoriteten av pengarna går till nyproduktion och renoveringar. Det ska inte längre vara något vi och dem som det heter utan byggboomen ska föda en framtidstro.

Satsningen innebär en sorts superförvaltning med insatser som trygghetssäkring av koncernens fastigheter, riktiga hyresförhållanden i samtliga lägenheter, nolltolerans mot kriminell verksamhet, klottersanering inom 24 timmar och sophantering av högsta kvalitet.

Det låter bra på pappret men kommer det att fungera? Det är inte första gången som staden gör stora satsningar för att bryta segregationen och alla har inte varit lyckade. Min spontana reaktion är att kriminaliteten inte kommer att försvinna bara för att man fräschar upp området och även om man lägger pengar på att ta bort klotter inom ett dygn så lär de som klottrar fortsätta. Hur många vanliga svenskar vill för övrigt frivilligt bosätta sig i dessa områden med dålig stämpel där majoriteten är personer med rötter i andra länder, kriminaliteten är utbredd och skolorna lågpresterande? De som skapat segregationen – det vill säga våra godhetsknarkande politiker – kan väl bosätta sig i de nybyggda lägenheterna för att statuera exempel och suga i sig atmosfären?!

Det överhängande problemet är också att Sveriges regering bestämt sig för att fortsätta med hög invandring till landet och alla dessa nya individer, varav en del kriminella element, måste bo någonstans samt försörjas. Hur ska vi kunna minska segregationen när vi har ett ständigt nytt inflöde av människor som i många fall inte ens vill integreras? Men ingen pratar om kärnproblemet utan man fortsätter slösa skattemedel på menlösa och kostsamma projekt, medan vi som tvingas betala för galenskaperna passivt ser på.

#onlyinsweden

12 reaktioner till “Går det att bygga bort problem med kriminalitet och segregation?

 1. Efter att ha läst Peter Springares bok om Polisen så inser man att med nuvarande lederskap så kommer dagens sönderfall av samhället att fortsätta.
  Sverige RIP.

  Gillad av 3 personer

 2. Var ska alla kriminella bo när det inte finns fängelseplatser nog?
  Som om kriminaliteten skulle lösas av arkitekter och med boendenormer!
  Man famlar efter förklaringar trots att invandringen är den helt uppenbara!

  Gillad av 3 personer

 3. Det låter som att försöka utrota myggplågan med en atombomb. Vem blir den första att föreslå ändring av vapenlagarna i Sverige? T.ex. att våra hemvärnsmän och -kvinnor ges tillstånd att bära skjutvapen i det civila?

  Gillad av 1 person

 4. Javisst går det att bygga bort kriminaliteten för den sitter enligt politisk analys i själva huskroppen.
  På något sätt har huset smittats av kriminalitet och själva huset smittar sedan de som flyttar in. De stackars flyktingarna blir då omedelbart smittade och utsatta.

  Så, visst, man bör riva alla hus i alla så kallade utsatta områden runt hela Sverige och bygga nya, trevliga och hus med sanerat byggmateriel.

  De som levererat tegel och cement är säkert ”SD-anstrukna och rasistiska element med en unken kvinnofientlig syn”. De bör genast åtalas, dömas och få betala skadestånd till de utsatta. STORA skadestånd.

  Gillad av 2 personer

  1. Ja dagen inleder på ett piggt sätt, hot mot skolor i Göteborg….det kommer mera…..
   Sabuni säger, efter bottennoteringen igår, att hon hoppas bli bättre om några år……säkert är det den vita rasismen som trycker tillbaka henne så att hon inte får ut sin fulla kapacitet…..en om några år så…..

   Gillad av 2 personer

  2. Din och faktiskt även min teori om att det är själva huskroppen som är farlig stärks av det faktum att nästan hela Europa låg i ruiner efter ww2.Det är nog det som också Ranstorp syftar på när han nämner svenska byggnader, svenskarnas hus och moskéerna.Militärstrategerna är ena listiga idioter.

   Gilla

 5. Studenter ska hjälpa till med läxläsning tycker en somalier i Tjärna Ängar i Borlänge.
  ””
  – Många här känner sig utpekade och besvikna på studentkåren nu, säger Abdullahi Sheikh Ali till Aftonbladet.

  Den socialdemokratiska kvällstidningen påpekar att antalet anmälda rån och våldsbrott minskat i Tjärna Ängar och Sheikh Ali anser att studentkåren bidrar till polariseringen genom att kräva att studenterna ska slippa bo där.

  Han menar att studentkåren istället för att klaga på att studenterna blir rånade och hotade borde hjälpa till med att lösa problemen i området som han anser är kopplade till ”socio-ekonomisk utsatthet”. Bland annat tycker han att studenterna ska hjälpa till med läxläsning.

  – De ska ju vara en förebild, hjälpa och vara en plats för alla, säger Abdullahi Sheikh Ali.
  ””

  https://www.friatider.se/somalier-upprorda-efter-studentprotest-kanner-sig-utpekade-och-besvikna

  Oförskämda kravmaskiner. Ska utländska studenter offra sin fritid på personer som inte vill anpassa och integrera sig? Somalier ska anpassa sig till Sverige och sluta med sina kvinnokränkande seder, eller rättare sagt kvinnomisshandel, baserade på en föråldrad och hatisk sagobok.
  Tydligen tycker somaliern att de rapporterade våldsbrotten mot utländska studenter är oviktiga småsaker och det är viktigare att han med sina gelikar får hålla på med hatiska och odemkoratiska och våldsamma sharialagar.

  Titta på tygstyckena i bakgrunden. Hur många av dessa personer insvepta i dessa tältutstyrslar är komptetenta och efterfrågade på en modern arbetsmatknad? Men enligt styrande i Göteborg kan man bygga bort sådana problem… hur j-a dum får man bli/vara?

  Gillad av 2 personer

 6. Jag befarar att om ett problem, förlåt, utmaning, är för stort så varken vill eller vågar någon politiker ta i det och lyfta frågan. Risken att det blir uppenbart är alltför stor, och när syndabocken skall utses så är det ”den som sa det va det”. Min teori, även om jag varje dag frågar mig varför…

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s