Studie visar att munskydd inte har någon större verkan för den breda massan

Kommer ni ihåg den där undersökningen som jag skrivit om tidigare, där danska forskare i slutet av sommaren lämnade in resultatet av sin genomförda studie om huruvida munskydd är effektivt mot coronavirus, men som av någon anledning inte publicerades trots att intresset för resultatet var stort och som den danska regeringen inte konsulterade innan man införde nya regler med obligatoriskt krav på munskydd?

Nu har resultatet slutligen publicerats och som förväntat har man inte kunnat hitta något signifikant skydd mot Covid-19 om man bär munskydd.

Forskarna undersökte om 6.000 personer med munskydd var skyddade mot viruset och inte om de skyddade andra från att smittas.

I gruppen utan munskydd fick 2,1% av deltagarna coronavirus och 1,8% av deltagarna med munskydd fick corona. Enligt forskarna är skillnaden mellan antal smittade, med och utan munskydd, inte tillräckligt stor för att man ska kunna dra slutsatsen att munskydd faktiskt skyddar mot covid-19.

Man kan undra om de länder som infört obligatoriskt munskydd, vilket inte haft någon större effekt på smittspridningen, hade resonerat annorlunda om resultatet av studien publicerats omgående? 😇

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Gar6P9/munskydd-inte-sa-effektiva-som-man-trott

https://jennypiper.blog/2020/10/28/i-danmark-kravs-nu-munskydd-i-alla-offentliga-miljoer-samtidigt-som-resultatet-av-studie-om-munskydd-ar-effektivt-hemlighalls/

13 reaktioner till “Studie visar att munskydd inte har någon större verkan för den breda massan

 1. $ymbolfråga..
  De ska ha rätt & vår underkastelse…
  Det har ju funkat förut… jämt.
  Vad kommer näst??
  Jag chansar:vi stänger bolaget(varför?tänk Jul) & flyttar kostnaden till skattebetalaren(den som knegar=jizya) ..
  Otippat??

  Mvh Per

  Gilla

 2. Jenny, ockuperad??
  Hur blev det så här??
  Populär grejen va den bra??
  Feminism??
  Är ”hora” det högsta, slava??
  Mammon..
  Man/kvinna??
  Frihet, då??
  4 h arbetsdag??
  Galen??

  Mvh Per

  Gilla

 3. Tanken, Jenny, du skall var fri..
  Hur i denna värld??
  Låt mig:Om vi kombinerar alla sk ”virus” orm, fågel, gris, nöt, fisk…. vad ska vi äta??
  Tänkte inte på det….
  Du ser vad jag ser??

  Gilla

 4. Varför skyddas butiks personal, busschaufförer, sjukvårdare mm med glasskivor eller med visir ? Mask är i princip visir utan glasögon. Det bästa skall inte vara den godas fiende.

  Gilla

  1. Man kan kontra med att fråga hur det kommer sig att de länder som har/hade obligatoriskt krav på munskydd inte sett någon positiv effekt i statistiken vad gäller smittspridningen?

   Gilla

   1. Munskydd hade positiv påverkan i Kina, men – det är inte bara en lösning att sätta på ett munskydd, än mer beror det på hur människor uppträder mot varandra och använder det. Munskydd är som ett verktyg, du kan köpa det bästa snickarverktyg, men det gör dig inte till en mästersnickare. I hela Asien är man vana vid att använda munskydd, men det är folk inte i väst.
    Annars läs min kommetar på en annan tråd om munskydd.

    Gilla

 5. Det finns ingen forskning och inga belägg för att munskydd sprider smitta så att fler blir drabbade. Förhållandet är faktiskt det motsatta.

  Gilla

 6. Munskydd är ett effektivt sätt att slippa folk nära inpå sig.istället för att torrhosta på låtsas tar man på ett munskydd och vips så håller folk av rädsla avstånd.Jag har alltid munskydd och plasthandskar med för att använda vid behov.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s