Ett extra bra initiativ när företag skänker pengar för att stödja barnfamiljer i Sverige

Adventstider närmar sig och så även lussebaket. Jag brukar normalt sett köpa det billigaste saffranmärket när det är dags att baka lussekatter, men i år blir valet enklare efter att jag fick syn på Santa Marias saffranreklam där man i sin julkampanj skänker 250.000 kr till hjälporganisationen Giving People, så att fler utsatta familjer ska få fira jul i år.

Det värmer hjärtat att ett stort företag för ovanlighetens skull väljer att rikta ekonomiskt stöd till svenska familjer och uppmärksamma barns utsatthet. Normalt sett är det oftast internationella hjälporganisationer som brukar vara målgrupp, inte för att det är dåligt att hjälpa utsatta människor i världen, men vi glömmer lätt att det finns ett stort behov av stöd även på hemmaplan.

I dag lever ca 186.000 barn i Sverige i vad som klassas som relativ fattigdom, vilket baseras på hushållets inkomster. Ytterligare 175.885 barn lever i familjer vars inkomst utmäts av kronofogden. Många föräldrar har inte råd med vare sig kläder, skor eller mat till sina barn och än mindre en julklapp. Vill man som privatperson hjälpa till med ett ekonomiskt bidrag eller har kläder att skänka till de som är i behov så gå in på deras sida för information.

Hem

https://www.facebook.com/Giving-People-161513867384504/

11 reaktioner till “Ett extra bra initiativ när företag skänker pengar för att stödja barnfamiljer i Sverige

 1. Jag förstår din tanke och deras hjälp gör säkert skillnad, det är bara det att mitt kritiska synsätt kommer igång varje gång de dyker upp olika hjälporganisationer. Hur mycket pengar går det till den hjälpen de säger på en hundralapp? De har alla en snygg hemsida, folk som svarar i telefon, en administration bakom sig osv och vad jag vet så är det ingen som öppet går ut och berättar ärligt hur många kronor på en hundralapp som kommer fram till behövande. Hur stort arvode plockar de ut? Hur mycket går till administrations kostnad? Så min fråga kvarstår hur många kronor kommer fram på en hundralapp. Jag misstror absolut inte Giving People i deras arbete, men det finns bra många andra jag misstror, för mycket av pengarna tror jag stannar i många av deras egna fickor innan de kommer fram en liten peng till de som behöver det.

  Gillad av 1 person

  1. Jag håller med om att det är ett problem. Jag gillar inte heller välgörenhetsorganisationer överlag. Den här verkar dock hjälpa på riktigt. Kolla deras hemsida – mammor på olika orter som behöver hjälp med kläder eller mat till barnen där man som privatperson kan bistå.

   Gilla

  2. Tänke något liknande. Det är några år sedan det gjordes en undersökning om hur effektiva dessa sk. hjälporganisationer är. I denna var Röda Korset hejdlöst sämst. Med en ‘huvudansvarig’, som kostade verksamheten strax över en miljon i enbart lönekostnad. Lägg sedan till övriga löner och omkostader som hyra etc., så hade det mesta av det inskramlade försvunnit i verksamheten. ‘Bäst i test’ blev Läkare utan gränser, vilket nu är historia, då de idag verkar mest att fokusera på illegal verksamhet som t.ex. människohandel … (Sponsring av G. Soros är en ‘låg-oddsare …)

   Nej, när några försöker profitera på andras elände, så kommer inte jag att vara den som hjälper till. Om all världens biståndspengar hamnar där som avses, så hade det inte funnits något behov av alla dessa ‘hjälporganisationer’. (Detta påminde mig om det nyliga avslöjandet om J. Bidens ‘cancerfond’, som håvat in mängder med USD och som bara har haft ‘omkostnader’, men inte betalat ut ett endaste cent …)

   Gilla

 2. Det finns de som är riktigt fattiga men det finns de som
  Faktist inte är fattiga men klagar mycket och får hjälp.
  Jag har varit med när Ica samlade in pengar.
  De som fick var alltid flyktingar.
  Tyvärr blev det att de som samlat in kände
  en besvikelse när barnen visade sig så vanliga och otrevliga.
  Hur kan man vara fattig när man åkt sex st till sitt hemland
  En månad.
  Jag är fyra barns mor har aldrig haft pengar för att åka
  på semester med mina barn.
  Jag vet att många familjer lever väldigt fattigt men de som är riktigt
  Fattiga är de som aldrig ses eller hörs.

  Och det är inte invandrare.

  Gillad av 1 person

 3. Ordet gamiga ändrades vanliga.

  Röda Korset chef hade en årsinkomst på 30 miljoner. det var vad
  Staten och de som gick ideellt med bössorna samlade in på ett år.
  Sen hade Röda Kors chefen utbildningar i moral och etik och
  tjänade många miljoner till där.

  Passade bra att han utbildade i moral och etik vilket han verkligen saknade.

  Statens nystarta jobb till nyanländaom kostar hundra tusentals miljader per år.
  Samtidigt som man för tio femton år sedan sparkade alla människor
  som hade de enkla jobben, tvingade flera hundra tusen att utbilda sig.

  Där vårdbiträde raderades ut.
  Sen går väl massa
  Det finns faktiskt mat och pengar så det räcker till hela världen befolkning.
  Men eftersom människor är så giriga och korrupta så några fruktansvärt
  mycket medan andra inget.
  Medan svenska kvinnor jobbar tre jobb så sitter vissa hemma och föder barn.

  Är det rätt att från oss som tvingas gå i skola 20 år och jobba 50 år
  För att ge till som väljer att inte jobba?

  De lever lyx i tid och socialt umgänge, vi hinner inte ens äta ifred.

  Kineserna öppnade gruva i Afrika . De anställde lokal befolkningen
  Skulle jobba 7-18. De kom och gick när de ville och veckan efter löning
  Kom de inte utan söp sig fulla.
  Sverige ger bistånd till dessa delar av landet.
  Alltså tvingas Svenskar jobba till de fyller 70 år för att svenska politiker vill
  Ge bistånd till lata människor.
  Om vi inte gav så mycket kanske de försökt jobba och sköta sig.

  Gilla

 4. Saffran ja.
  Den krydda vi anses skyldiga att buga och bocka inför en viss ”utsatt stackars liten minoritet 😭” för att ha tillgång till.
  Mängder av patetiska svenskar gör just detta.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s