Propagandamaskinen har bytt fokus

Vartefter det misstänkta valfusket vid presidentvalet i USA – som avfärdats som ”ogrundade” anklagelser av media och politiker – fått allt mer substans de senaste dagarna, har det skett en märkbar förändring i medierapporteringen. Trumps förhatliga person och Bidens solklara vinst är inte längre i fokus, utan nu verkar det som om murvlarna fått kalla fötter samt känt sig manade att satsa allt krut på coronaindoktrinering.

Det är så klart ingen slump att tidningarna åter fylls av skrämselpropaganda precis nu när det kommit ett vaccin. Som av en händelse är det ingen som ifrågasätter riskerna med ett vaccin som tagits fram så snabbt och ingen har heller lyft fram att det redan nu finns forskare som varnar för att vaccinera populationen med detta vaccin inte anses säkert. Märkligt nog var det heller ingen som reagerade på att antalet avlidna sköt i höjden samtidigt som Pfizer deklarerade att ett vaccin kunde börja användas i januari och som om av en händelse ser vi nu en kraftigare smittspridning varför nya restriktioner måste införas samtidigt som det oreras om krav på ansiktsmask, att vi ska stanna hemma, inte gå till gymmet samt professorer går ut i media och förmanar människor att vaccinera sig.

För bara några dagar sedan kunde man läsa att det var kris i Skåne och hur vi var hårt drabbade – nu måste alla skärpa sig som det hette och i går kväll stod det att nu ser det bättre ut, men att de inte vågar ropa hej riktigt ännu. Är det kris eller är det inte? Man kan inte hoppa fram och tillbaka från en dag till en annan och förvänta sig att folk då ska ta förmaningarna på allvar.

Moderaterna har också gjort ett politiskt utspel på ämnet corona och det rör ansiktsmasker, där man kräver svar från regeringen om varför Sverige inte inför obligatoriskt krav på ansiktsmask. På frågan om M själva anser att vi bör införa detta, slingrar sig partiledaren Ulf Kristersson och menar att forskarna är oense om ansiktsmask har effekt, men man vill ändå att regeringen ska klargöra sin strategi kring denna fråga. Bortkastad tid på icke-frågor med andra ord och man vill bara försöka vinna politiska poäng hos den halvan av befolkningen som vill ha obligatorisk ansiktsmask.

Är det något som regeringen och massmedia faktiskt lyckats med, så är det att splittra befolkningen – det ena lägret vill vaccinera sig, stänga ned Sverige, införa utegångsförbud och obligatorisk ansiktsmask, medan de övriga absolut inte vill utsätta sig för detta vaccin och vill låta folk ha kvar sin frihet att välja själva.

Jag tror dock personligen inte att Sverige kommer att stänga ned – dels kan vi inte likt många andra länder starta upp snabbt igen eftersom vi inte har någon industri och dels skulle det aldrig fungera att upprätthålla ett utegångsförbud i våra särskilt utsatta områden där polisen inte längre har kontroll, utan att det skulle leda till våldsamma upplopp som våra poliser inte mäktar med.

Det finns något som heter ”the great reset” som drivs av globalisteliten och som handlar om att alla länder ska göra en omstart av världsekonomin. Istället för traditionell kapitalism ska man införa mer socialistisk politik, som förmögenhetsskatter, tilläggsregler och Green New Deal-liknande regeringsprogram som vi bland annat hört den svenska regeringen försöka driva igenom. Meningen är att alla ska få det lika dåligt och att staten ska ha full kontroll över folket. Först var det klimatet och nu coronapandemin – det är därför inte konstigt att många drar paralleller till att det är på väg att ske nu. Det slutliga resultatet av det amerikanska presidentvalet spelar dock en stor roll i hur framgångsrikt det kommer att bli.

Räknar man lite på vad varje vaccindos kostar och hur många miljoner doser varje land måste köpa in, så handlar det om svindlande summor till Big Pharma-bolagen, så det är inte konstigt att propagandamaskinen är i full gång. I grund och botten handlar allt så klart om att pengar byter fickor samt att folket måste styras åt rätt håll så att affärerna går i lås. Stefan Löfvén och Lena Hallengren med flera har nog sitt på det torra efter det här – de har fyllt sitt syfte så att säga. Det är heller inte helt omöjligt att vaccinet kan ha bieffekter som gör att människor blir sjuka och måste få medicin – således blir det win-win för alla inblandade.

Det här skulle man vilja att media gräver mer i så att vi får veta hur smutsigt det är, men det kan vi se oss i himlen efter, precis som det faktum att ingen grundligt belyser att Kina är det enda land som går med vinst trots coronapandemin medan övriga världen blöder. Men den lallande fårskocken, det vill säga vi, går lydigt in i fållorna – fortsätter betalar skatt och gör som farbror staten säger!

#followthemoney

9 reaktioner till “Propagandamaskinen har bytt fokus

 1. Bra skrivet, precis så som jag ser det. Det finns väldigt många frågetecken och de svaren lär vi nog inte få i första taget, ens om vi någonsin får veta hela sanningen. Med dagens media och journalister så lär de dröja väldigt länge eftersom de vill väl inte hugga av den handen som matar dem. Hoppet står till att vanligt folk får upp ögonen för det som händer idag, problemet där är att de föga bryr sig.

  Gillad av 1 person

 2. I några av de länder* där de praktiserat undantagstillstånd (‘lockdowns’), så har metoder brukats som för tankarna till vad som en gång hände i två av flera städer – Warzawa och Venedig. Båda hade en stadsdel respektive, där innevånarna var skyldiga att hålla sig inomhus nattetid. I Venedig under deras storhetstid som stadsstat och Warzawa under Andra Världskriget, där man inte ens fick lämna stadsdelen utan tillstånd. Namnet på stadsdelen i Venedig gav senare namn åt bl.a. slumområden.

  * Bl.a. flertalet städer i Storbritannien, Nya Zeeland resp. Australien och några delstater i USA styrda utav ‘Demokraterna’ …

  Gillad av 1 person

 3. President valet, att döma från samlade internationella kommentarer, Biden kommer att bli nästa president, men det blir nog väldigt både stökigt och högljutt innan vi kommer dit.

  Vaccin. 1954, den så kallade ”Cutter katastrofen”, när dåligt poliovaccin istället smittade 40,000 med sjukdomen. Ett flertal dog. Matematiken med vaccin ser ut så här i princip. En miljon människor. Inget vaccin, 200,000 insjuknar. Med vaccin, 1,000 insjuknar. Alltså ingen idiot-lösning, inte säkert, men bättre.https://www.washingtonpost.com/history/2020/04/14/cutter-polio-vaccine-paralyzed-children-coronavirus/

  Ansiktsmasker. Hjälper, men bara så mycket. Skyddar väldigt lite vid inandning. Prova detta. Andas på en fickspegel. Det blir imma. Imma är vattendroppar, och i varje droppe kan det sitta en miljon virus. En ansiktsmask stoppar de mesta av vattendropparna, inklusive viruset, vid utandning. Utan ansiktsmask går vattendropparna med virus ut i luften. Dropparna är varma, det värmer luften runt dom, en upp-ström skapas, precis som en varmluftsballong, och vattendropparna flyter runt. Vattnet avdunstar, varm och torrt går det snabbt, kallt och fuktigt långsamt, luftfuktigheten, precis som tvätten torkar snabbt en varm och torr dag. Sedan sjunker virusen till marken. Därför blir det lättare smitta på kalla fuktiga dagar. Ansiktsmask skyddar inte bäraren mycket, men alla andra eftersom vattendropparna i utandningsluften med viruset fastnar.

  Utegångsförbud. Inte så effektivt, för folk i väst struntar i det. Liberalism. I Kina fungerade det för Kina har en radikalt annan kultur där varenda människa tar personligt ansvar och respekterar andra och stannar inne, bär mask, och håller avstånd. I Kina fanns inget lockdown, inga poliser, ingen övervakning, det behövdes inte för folk följde rekommendationerna ändå. Även jag. Det var folktomt på gatorna. I väst blir det demonstrationer och upplopp i protester. Dessutom blir svenskarna isolerade och får psykologiska problem, vilket inte hände i Kina för folk är vana vid att använda WeChat för att umgås. Kina startade upp snabbt därför att landet egentligen inte stängde ner utan bara fortsatte digitalt på lägre fart. Sverige är annorlunda. Min egen upplevelse här. https://mychinaway.wordpress.com/2020/03/30/virusrapport-inifran-kina-mitt-eget-virus-och-zhou-dynastin/
  Redan som tre-åring blev man ju itutad hur förkylning smittar, så råden lät ju rätt, och då gör vi väl så.

  Omstart. Jag har starka tvivel. Kina startade inte om alls, bara att riktningen ändrades, digitaliseringen. Det finns 309 miljoner digitalbutiker nu, man handlar som vanligt, fast via WeChat. Sverige har ingen. Köparen kan sitta i Xian, och säljaren/butiken i Stockholm. I Kina tog man bort massa byråkrati, regler, avgifter och skatter och det satte fart på samhället. I registrera ett företag för 20 år sedan kostade 70,000 kronor, tog ett år, och behövde tillstånd från sex myndigheter. Idag tar det 10 minuter och kostar 30 kronor. I Kina är det helt naturligt att alla har rätt att vara olika.

  Corona. Väl beprövat och vetenskapligt bevisat. Så tidigt som möjligt, C-vitamin doser och Lianhua Qingwen, Traditional Chinese Medicine (TCM). Notera, det är varken vaccin, medicin eller botemedel, med det hämmar och bromsar utvecklingen av viruset, och då kan kroppens eget system vinna.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s