Fem månader utan ett ljud från klimatjesus eller de andra gröna förkämparna – vem bryr sig om miljön när det är klimatet som ger mediatid

Det har nu gått fem månader sedan jag första gången skrev om det rostiga oljelagringsfartyget ”FSO Safer”, som ligger några kilometer utanför kusten i Röda Havet och kan vara på väg att orsaka en av världens största miljökatastrofer. Oljelagringsfartyget har 1,1 miljoner fat råolja ombord, men har sedan inbördeskriget i Jemen bröt ut våren 2015 legat övergivet medan rosten breder ut sig. Lösningen är att borra hål i skrovet under vattenlinjen och suga råolja över till andra oljefartyg, men så länge inbördeskriget pågår verkar det vara omöjligt att genomföra. De Iranbackade Houthierna har kontrollen över fartyget och vill behålla den eftersom råoljan är värd 80 miljoner dollar samt kan brukas som hot mot regeringsstyrkorna ute i havet.

Knappt ett halvår senare har situationen inte blivit ett dugg bättre och myndigheter i Jemen varnade i måndags för att Houtiernas agerande är ett hot som kan få stora ekonomiska konsekvenser eftersom det kan störa den täta trafiken på Röda Havet, varifrån en stor del av världens oljetankers hämtar råolja till övriga världen och det kan även skada den marina miljön i Röda Havet som rymmer både sårbara korallrev samt stora avsaltningsanläggningar som förser miljoner människor med dricksvatten. De upprepade även sin oro över att tankern ska kollapsa och uppmanade det internationella samfundet att agera nu för att undvika en stor katastrof i Röda Havet.

Så är det någon som hört något från exempelvis Miljöpartiet, Greenpeace, Greta Thunberg eller Alexandra Ocasio-Cortez, som skulle sätta världens ögon på den begynnande katastrofen? Är Extinction Rebellions på väg ned till Röda Havet för att genomföra en aktion som tvingar fram en lösning? Nej, noop, nix – inte ett ljud faktiskt! Det är precis lika tyst som det var i början av juni när det först skrevs om oljetankern.

Men vi måste förstå att dessa aktivister är fullt upptagna med att rädda ”klimatet”, prata om företagens ”utsläpp”, kommentera Trump och göra politiska utspel – de har definitivt inte varken tid eller intresse att stoppa en miljökatastrof eftersom det inte ger varken godhetspoäng eller klirr i kassan att på riktigt göra en insats för miljön!Men vi måste förstå att dessa aktivister är fullt upptagna med att rädda ”klimatet” och prata om företagens ”utsläpp”, de har definitivt inte varken tid eller intresse att stoppa en miljökatastrof eftersom det inte ger varken godhetspoäng eller klirr i kassan att på riktigt göra en insats för miljön!

#hycklare

https://www.arabnews.com/node/1764681/middle-east

https://jennypiper.blog/2020/06/12/roda-havet-star-infor-en-oljekatastrof-av-gigantiska-slag-men-inga-protester-hors-varken-fran-miljopartiet-eller-greta-thunberg/

7 reaktioner till “Fem månader utan ett ljud från klimatjesus eller de andra gröna förkämparna – vem bryr sig om miljön när det är klimatet som ger mediatid

 1. Bra skrivet. Men varken Miljöpartiet eller all världens miljöaktivister gör mycket för att rädda vår planet från all skit som dumpas på land eller till havs.

  Skickat från min iPhone

  Gillad av 1 person

   1. Två olika båtar. Kolla färgen, bryggan samt fören. Att det finns ett fartyg som ligger med olja och riskerar att bli en miljökatastrof är inget jag betvivlar. Men ingen av båtarna är fullastade. När de är det så ser man inget rött skrov eftersom det är under vattenlinjen. Så om de inte har ventilerna till tankarna öppnade så är det mycket gas som finns där.

    Gilla

   2. Uppstigersolen,den ena bilden är från när tankern var i trafik och den andra efter att den var ombyggd för att tjäna som lager.Slangarna i fören är ledningar från oljekällor på land.Den är dessutom endast lastad till en tredjedel av full kapacitet.Ja,brandfarliga gaser kan vara en farlig omständighet just av den orsaken.

    Gillad av 1 person

 2. De vill inte ”rädda klimatet” de vill skrämma så många det bara går, de vill ha total kontroll på oss. Tillväga gångs sättet har alltid varit de samma från surt regn, ozonskiktet, kärnvapen, översvämningar osv. För dessa ”miljökämpar” finns inget som är förbjudet att göra för deras goda sak, allt handlar om att få oss vanliga människor in i fållan så de kan låta FN styra världen, gärna i kommunistsik anda. Hade de verkligen viljat rädda miljön så finns det hur mycket som helst att göra ex stoppa läkemedelsindustrins utsläpp i b.la Indien, hindrat klädindustrin från alla gifter de använder och bara sprutar ut i havet, sett till att flyktingarna inte färdas så långt som de gör utan hjälpt dem vid gränsen till deras länder, skrotat vind och solkraft, och inte låta sig ledas av de ”rika”. De vill mycket men att rädda miljön är bara en bisak för dessa människor.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s