I Danmark krävs nu munskydd i alla offentliga miljöer samtidigt som resultatet av studie om munskydd är effektivt hemlighålls

För nästan två månader sedan skrev jag ett inlägg om en stor dansk studie som skulle påvisa huruvida munskydd är effektivt mot coronasmittan eller inte, som bland annat professor Henning Bundgaard på Rigshospitalet står bakom.Tanken var att resultatet skulle offentliggöras innan den danska regeringens nya krav på munskydd infördes, men av någon anledning hemlighålls resultatet och från i morgon skärps restriktionerna med krav på munskydd i alla offentliga inomhusmiljöer – exempelvis mataffärer, apotek och restauranger. Var resultatet månne inte tillfredsställande för den danska regeringen? 🤔

https://www.svd.se/stor-studie-om-munskydd-nekas-publicering/i/senaste

https://jennypiper.blog/2020/08/15/den-danska-regeringen-fattar-beslut-utan-att-inhamta-resultat-fran-stor-studie-som-visar-om-munskydd-skyddar-mot-smitta/

11 reaktioner till “I Danmark krävs nu munskydd i alla offentliga miljöer samtidigt som resultatet av studie om munskydd är effektivt hemlighålls

  1. Men att resultatet hålls hemligt gör att det verkar skumt. Har läst om liknande studie i Kanada som inte uppvisade någon effekt, dessutom kan små barn få syrebrist i vissa fall. Jag är glad så länge vi i Sverige slipper detta.

   Gillad av 1 person

   1. Jag påstår inte att jag besitter någon direkt kunskap i ärendet men man blir ju tveksam till nyttan och får känslan av att det mest är ett föremål som skapar någon form av trygghetskänsla.

    Gillad av 1 person

 1. Liknar mörkläggningen av margarinet när det kom runt 60-talet. Man hittade senare en arkiverad tysk forskningsrapport om dess om inte dödliga så iaf höga giftighet. Margarinet i sin slutprodukt är gråsvart som förbrukad motorolja men färgas gult till ögats behag.

  Gillad av 1 person

 2. Munskydd skulle i varje fall förhindra att människor blir spottade på. Säkert försvårar de identifikation vilket många grupper sedan länge har förstått och använder sig av. Se på alla bilder av vänsterfolk, islamister och annat slödder som döljer sina ansikten. Man skulle även kunna påstå att DN, Aftonbladet och annat regeringskontrollerad media använder sig av ”munskyddsmetoden” när de döljer ansiktet på de kriminella våldsverkarna.
  Kanske måste svensken använda sig av munskydd för att intet bli igenkänd av islamisterna? Någon gång kan ju en obetänksam svenska ha fällt någon kommentar eller tittat på ett felaktigt sätt på en islamist?

  I Oslo är det munskydd på offentligt sedan några dagar. Det är en pseudodebatt kring munskyddet eller ej. Tills man vet ska man förstås använda sig av sådan som man rimligen tror kan hjälpa. Munskydd inom industri mm finns ju av något skäl. Många har lyckats styra debatten om munskydd eller ej på samma sätt som debatten om miljön, den har kommit att stanna vid om människan orsakar uppvärmningen eller ej i stället för att man tar itu med de verkliga hoten om miljön.

  Personligen tycker jag de flesta politiker ska fortsätta använda munskydd, gärna tredubbla så man slipper höra vad de säger.

  Gilla

 3. Varför säger man munskydd? Normalt andas jag via näsan så den borde i så fall få högsta prio. Så andningsmask kanske är det korrekta. Eller andningsskydd då.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s