Dansk polis efterlyser man som körde ihjäl 5-årig flicka på trottoar

I går vid klockan 16.00 blev en 5-årig flicka och hennes mor påkörda av en bil på Peter Bangs Vej nummer 252 på Frederiksberg i Köpenhamn när de gick på trottoaren. Flickan dog på plats och den skadade modern fördes till sjukhus. Efter olyckan försvann bilisten till fots och nu söker polisen efter honom med förhoppning om allmänhetens hjälp.

Den efterlysta är 21-åriga Helmi Mossa Hameed beskrivs som 180 centimeter lång, normalbygd och iklädd svarta kläder. Den som ser honom eller vet var han uppehåller sig ska kontakta polisen och undvika att själv söka kontakt.

Polisen vill inte uttala sig om hur olyckan skett, men utredningen pågår. Av det som framkommit hittills verkar det åtminstone inte handla om någon som körde för fort, men jag hoppas att det finns en förklaring och att föraren avvek från platsen av rädsla eller förvirring.

https://jyllands-posten.dk/indland/politiretsvaesen/ECE12519711/femaarig-pige-draebt-af-flugtbilist-i-koebenhavn/

10 reaktioner till “Dansk polis efterlyser man som körde ihjäl 5-årig flicka på trottoar

 1. ”….men jag hoppas innerligt att det finns en naturlig förklaring och att föraren avvek från platsen av rädsla eller förvirring.” Vilket naturligtvis också är olagligt och straffbart och ej naturligt.

  Gilla

   1. Jo jag förstod nog vad du menade. Men tyckte det var lite olyckligt formulerat. En naturlig reaktion är att man stannar kvar och erbjuder den hjälp man kan.

    Gillad av 1 person

   1. Vid gripandet måste denna terorrist utvisas till sitt hemland där vederbörande med säkerhet är mycket lyckligare.

    Gilla

   2. Det kan ju, som du säger, tyvärr vara så att terroristen är född i Danmark. I så fall livslångt fängelsestraff. Utan möjlighet att överklaga.

    Gillad av 1 person

 2. Som man kan förvänta sig, fortsatt våld av mörkhyade mot kvinnor och barn. Gärna så fegt utfört som möjligt. Samtliga som gripits har blånekat även om klara bevis funnits. Vem har inte ett avskuret huvud inlindat i aluminiumfolie i en väska i sovrummet som Wilmas mördare hade? Han blånekade, det gör de allihop, det lär de sig med ”modersmjölken”. I stället för att känna skam och ånger anser man sig ha rätt att utföra våldsdåd i någons namn. En teckning på ett papper legitimerar att tecknaren får huvudet avskuret.

  Nu är det i varje fall inte hets mot folkgrupp i Sverige att bränna koranen säger polisen. Jag hoppas innerligt att det bränns koranböcker överallt i hela Sverige varje dag ända tills islamisterna förstår att de inte kan rå på svenskarnas sätt att leva. Ända tills de inser att deras våld kommer bemötas med statens full våldsmonopol.

  Frankrike och Macron har nu visat Sverige hur islamister ska bemötas. Den franske ambassadören som intervjuades i SVT ”drog ner brallorna” på Sverige och regeringen genom att den svenska offentliga lögnen om islamisterna nu avslöjades för hela Europa. I teckningen i Charlie Hebdo häromdagen föreställande Erdogan skulle man utan vidare kunna byta ut Erdogan mot Löfven.

  Gilla

 3. Kan det vara så att vissa länder istället för att lära barn för rätt och fel
  Lär dom hata och mörda.
  När man ser hur 4-5 åringar läser koranen men deras ögon sticker ut som
  De höll på att driva ut en demon.

  När man träffar och pratar med dessa människor inser man att
  Inget samhälle kan överleva med så mycket hat och bedrägerier.
  Att köra på en kvinna och barn har vi nog inte hört en Svensk man göra som är nykter.

  Att vissa inte verka ha humana gränser bör man tänka på innan släpps in
  I vårt samhälle.
  Samhället ska skydda hedliga och medmänskliga medborgare,
  Galningar förpassas till en öde ö.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s