Facebookpolisen rider igen – avstängd i 24 timmar

Hatarna där ute som vill göra allt för att tysta regimkritiker och lever för att krossa yttrandefriheten i det här landet lyckades till slut få mig avstängd från Facebook i 24 timmar för inlägget om DN:s undersökning som visade att främlingsfientligheten ökar i Sverige – det ska tydligen innehålla hat som strider mot Facebooks communityregler. 🤦‍♀️😅

Nåväl, jag har min blogg som dagligen når ut till läsare över hela världen så det går inte att tysta mig helt även om de blockerar min plattform på sociala medier.

You can try but never stop me
This is what I’m made of
I will never ever let go
This is what I’m made of
No one can control me
‘Cause this is what I’m made of
You can hate but never break me
This is what I’m made of

https://jennypiper.blog/2020/07/15/att-framlingsfientligheten-okar-i-sverige-kommer-val-inte-som-en-overraskning-for-nagon/

15 reaktioner till “Facebookpolisen rider igen – avstängd i 24 timmar

 1. Personligen har jag räckt långfinger åt de vänsterextrema tjänsterna Facebook och Twitter. Nöjer mig med Bloggar och hoppas på Twitter-alternativet GAB. Föraktet för dagens samhällsklimat är… stort.

  Gillad av 5 personer

  1. Att förmedla sanning och fakta är alltid rasistiskt i de vänsterextremas och muslimernas värld. Att förtrycka andra människor genom verbala hat och hot samt att bruka fysiskt våld är i deras värld att försvara åsikts- och religionsfrihet.

   Gillad av 4 personer

 2. Intressant eller förfärligt egentligen för om en av MSM´s kanaler kan publicera och deras ansvarige utgivare har gjort något fel kan man ju undra varför det är t.o.m. lägre i tak på FB. En förklaring kan ju vara att tittare/läsare et. al. har ett större inflytande än betalande prenumeranter på en dagstidning……. I Kina finns väl inte FB alls . . ? Undrar om det även där är tittare/läsare som protesterat mot alla?

  Gillad av 3 personer

 3. Apropå Jennys oskyldiga bild av badande (liknande finns i varje tidningsmagasin världen över sedan kameran uppfanns) och de våldsamma reaktionerna med försök att tysta och förfölja henne vill jag informera om följande. Vad som gäller juridiskt om hädelse och provokation är följande. Yttrandefriheten finns i Sverige inskriven i Yttrandefrihetsgrundlagen 1991:1469. Yttrandefriheten finns inskriven för att hädelse och provokation kan vara irriterande. Det som står i FN:s Yttrandefrihetsartikel 19 i FN:s konvention angående de medborgerliga och politiska rättigheterna har av den kommitté som övervakar tillämpningen tolkats så, att förbud mot hädelse, obs förbud mot hädelse, är oförenlig mot yttrandefriheten. Kommittén säger att det inte finns någon reservation mot denna tolkning.
  Det är nödvändigt att påminna om FN:s Yttrandefrihetsartikel i Sverige idag då alltför många försök görs att tysta människors grundlagsskyddade rätt att yttra sig. Det senaste i den vägen, förutom Jenny, är att staten åtalar Aron Flam. Det är en rättsskandal att Flam överhuvud taget åtalas. Lika stor rättsskandal är det hur det gick till, poliser som stormar in i bostaden och beslagtar böcker.
  När såg vi polisen storma in i lägenheter, kontor, moskéer och andra byggnader för att söka de personer som försöker stoppa Jenny från att yttra sig? Personer som gör sig skyldiga till hatbrott och rasism och uppmaning till våld mot hennes person. Här skulle polis och åklagare själva inleda utredning om åtal mot just dessa personer.

  Gillad av 5 personer

 4. Jag lade ner FB när de stängde av personer lite godtyckligt, och jag upptäckte att aktivisterna hade tagit sig in i ledningen. Det är bättre att läsa alternativ media, och följa modiga personers bloggar.

  Gillad av 3 personer

  1. Jag registrerade mig på FB men tänkte sedan efter och har sedan aldrig skrivit eller läst någonting där.
   Inte för att iden med samtal på nätet är fel, tvärtom, men just pga att någon annan bestämmer över mig och det jag skriver etc etc.

   Gillad av 2 personer

 5. Ytterligare ett bevis på att yttrandefriheten inskränks mer och mer i vårt land. Det är en skrämmande utveckling.

  Skickat från min iPhone

  Gillad av 2 personer

 6. Jag har god lust att skriva ett stycke om slaveriet, hur det verkligen gick till, hur USA som första land förbjöd slaveriet, tom utkämpade ett inbördeskrig som mest gällde slaveriet och idén om alla människors lika värde, hur det i USA finns ett omfattande stödprogram för afroamerikaner osv osv.
  Ändå fortsätter svarta i USA vara överrepresenterade i allt våld. Det går ju inte att skylla på andra hur länge som helst. Slaveriet började i Afrika och har varit omfattande där, svarta tog svarta som slavar. Afrikanerna och araberna är de som stått för huvudparten av slaveriet.
  Men, det blir för långt och tröttsamt att läsa så jag stoppar här.
  Man kan konstatera att i Sverige finns en ohygglig överrepresentation av våldsutövare bland mörkhyade män. Sambandet mellan våldsexplosionen och tidpunkten för importen av mörkhyade män är starkt.
  Ändå sägs allt vara svenskarnas fel, vi är ju så rasistiska och allt det där.

  Gillad av 2 personer

  1. Fast det är väl självklart att ifall man tar in många av en viss hudfärg så får man in även många med en våldsam och kriminell ådra.Hade vi tagit in 1,5 miljoner Ukrainare som exempel så hade vi ju där fått in kanske 5 proc kriminella.Glöm inte det vidriga mordet i Markaryd som utfördes av just två från Ukraina.Hudfärg har nog ändå liten betydelse i sammanhanget.Så tror jag.

   Gilla

 7. Det är rätt surrealistiskt att unga vuxna (anställda av sociala medier) ska tolka regler — ihopknåpade av knappt medelålders datornördar (Zuckerberg, Google et al.) — som anger vilka umgängesregler som ska gälla för vuxna när de diskuterar politik och samhällsfrågor via sociala medier.

  Men, jag tycker inte att man ska gnälla alltför mycket på sociala media-företag om man upplever att deras regler är begränsande eftersom det är relativt lätt att göra som Jenny Piper: att skapa en offentlig blogg där man kan uttrycka sina åsikter — och eventuellt tillåta kommentarer från läsarna, vilket plötsligt försätter blogginnehavaren i samma situation som sociala media-företagen: hur mycket yttrandefrihet kommer blogginnehavaren att tillåta.

  Av detta kan man väl dra slutsatsen att Internet har på ett påtagligt sätt visat oss medborgare att det är vi som individer som ansvarar för yttrandefrihetens upprätthållande. Det gäller i synnerhet statsanställda, t.ex. det nu aktuella fallet där en eller flera stadsanställda medborgare på Sveriges Radio Ekot har bestämt att vissa ord i kommentarsfälten på deras Facebookkonto inte ska vara tillåtna (detta borde intressera grundlagskunniga jurister).

  Det verkar som om Internet (direktkommunikation i realtid som ofta leder till bristande eftertanke och hätskt uttrycksätt) har suddat ut gränsen mellan den privata och offentliga sfären: säger vi något olämpligt till kompisar riskerar vi att de inte hör av sig; skriver vi något olämpligt på Internet riskerar vi att förlora arbetet.

  (jag måste säga att det känns obeskrivligt obehagligt att medborgare i den politiska och offentliga makten ska bestämma sociala normer — vad som är rätt och fel, ont och gott — åt folket. Det är att göra narr av demokratin och det skapar ett behov att vara anonym. Med tanke på att 1930-talet nämns då och då är det värt att minnas att när makten bestämde vad folk skulle tycka om folk var detta något som västvärlden fördömde och bokstavligen stred mot under och efter andra världskriget.)

  In different circles
     We keep holding our ground
  Indifferent circles
     We keep spinning round and round

  Gillad av 1 person

 8. Heja! Jenny Piper stå på dig. Du låter lite som en stenhård hårdrockare som står fast i motvinden och diggar vidare, fast omgivningen tycker att du ska lyssna på en annan musik?!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s