När ska den svenska polisen få de befogenheter som krävs för att skapa ordning och reda i landet?

Återigen har det varit en stökig kväll och natt med dödsskjutning, flera skottlossningar, knivhuggningar, grov misshandel, slagsmål, våldtäkt och mordförsök.

Vi matas med detta dagligen som ett mantra och tanken på hur mycket detta tär på samhällets resurser – särskilt sjukvårde, är svindlande. Men medan många av oss reagerar och undrar vad ända in i glödheta det är som sker eller snarare varför inget sker från våra makthavares sida, tycker många svenskar att läget är under kontroll samt förstår inte alls varför vi ”gnäller” så förbannat mycket. Ty i landet lagom ska man inte vara en gnällspik utan fröjdas över vårt eminenta styre och alla positiva saker de tillfört landet – tänk nu på alla poliser man ska anställa och hur många utredningar man tillsatt! 👍🥴

I går kväll ryckte för övrigt Oslopolisen ut i en väpnad aktion i centrum efter ett larm om en hotfull situation med en pistolbeväpnad man inne på en T-banestation. Elitstyrkan med maskingevär inger respekt, vilket är mer än man kan säga om vår egen inhemska polis som helt tappat greppet om våldssituationen i landet. Men har man order uppifrån om att förespråka dialog och korvgrillning framför de klassiska polismetoderna så blir väl resultatet därefter. 🙄

#onlyinsweden

Källa: Aftenposten

6 reaktioner till “När ska den svenska polisen få de befogenheter som krävs för att skapa ordning och reda i landet?

 1. Det finns inget intresse för att verkligen få lite ordning och reda, man är väl rädd för att få sina väljare emot sig, genom att låta polisen agera kraftfullt och låsa in buset. Mycket har hänt med (S) på bara några 10-tal år, tidigare var det pensionärer som var sossarnas kärnväljare, nu har dessa bytts ut mot allsköns kriminellt slödder och liberaler.

  Gillad av 2 personer

  1. Javisst Doken J har S genomgått en remarkabel utveckling. Från att ha haft visioner, idéer och något konkret att bekämpa och kämpa för. När detta var ”klart” och det flitiga svenska folket drog in pengar visste S inte riktigt vart de skulle ta vägen. Makten var härlig, lönerna och pensionerna goda och gratismiddagarna och gratisresorna oändligt härliga och alltmer avtog viljan att tjäna folket. För att få folket med sig i val mutade S med alltfler fantasifulla bidrag, S och staten började sedan lägga sig i allt som normalt bara tillkommer en förälder, ett syskon, en vän, släkten, en organisation etc. S och staten började styra våra liv. Nu styr de till och med vad vi får säga och försöker inte utan framgång styra vad vi ska tänka.
   Snart säger S, MP och alla de andra att det är dags för svenska folket att genomgå omskolningsläger för att kunna tänka rätt, säga rätt saker och allt det där. Vi som tycker våldet är fasansfullt ska förstå att det är nödvändigt kanske? Nödvändigt för vad? Vad vi får och inte får läsa håller de ju sedan rätt länge på med också, takhöjden för yttrande och läs-frihet sjunker hela tiden. När vi tittar på statyer får vi inte själva bilda oss en uppfattning om historien och fundera. Vi ska inte fundera är det tänkt, vi ska göra och tänka som vi blir tillsagda. Ungefär som förra utställningen på Nationalmuseum där det vid varje monter och objekt fanns små skrivna lappar med text som korrigerade och anvisade rätt tänkande ur genusperspektiv för hur man skulle uppfatta ett objekt, Detta är dessvärre sant. För intresserad finns detta säkert att finna i nån kritisk artikel på nätet. Om den nu inte är bortcensurerad.

   Gillad av 3 personer

 2. I sommar har det inträffat ett antal olyckor med vattenskoter. Alltfler protester har hörts om behovet att ytterligare ”styra upp” vem som får köra vattenskoter och var man får köra. På mycket kort tid har Justitiedepartementet nu i sommar (Morgan) tagit fram ett förslag om åldersgräns och förarbevis.
  Det handlar naturligtvis mest om att det saknas vilja, inte förmåga, att ge polisen rätt lagrum för att ingripa och hantera de mörkhyade männen främst. Denna problematik, med våld från de mörkhyade männen (naturligtvis inte från alla mörkhyade män) exploderade i ansiktet på svenska folket och i underlivet på kvinnor i Sverige när importen av människor från Mellanöstern och Afghanistan också exploderade i antal.
  Det tycks som att Morgan värnar badande människor, med eller utan burka, hijab, nikab och allt vad tyg-bojorna kallas, som att Morgan värnar folket mot skoterfaran mer än mot de mörkhyade männens dagliga våld. Våld, inet bara på badstränder utan överallt. Våld överallt. Dygnet runt. Tvärtom så tillåts våld och övergrepp på nätet mot en persons som fotograferar badande med klädsel på avstånd.
  Det bådar inte gott för svenska folket med denna Morgans och regeringens prioritering.

  Gillad av 2 personer

 3. Men visst var det snyggt gjort att låta den mörkhyade mördaren (somalier?) smita igår. Det är många som är ute efter hans liv, hoppas de lyckas, så ser ju lagen enligt islam ut, så jag skriver alltså inte något kontroversiellt. Dör han på rymmen blir det ju plats för en annan mörkhyad mördare i stället. Totalt sett lägre kostnad.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s