Att främlingsfientligheten ökar i Sverige kommer väl inte som en överraskning för någon

Enligt en ny undersökning från Novus anser en av fem ”svenskar” att de skulle anse det negativt att bo granne med en person med ursprung i Mellanöstern, Afrika eller med muslimsk tro. Ahmed Abdirahman från stiftelsen The Global Village säger att det här gör honom orolig för Sveriges framtid.

Som man bäddar får man ligga och det är väl ingen som är överraskad av det här resultatet?! Det är dessutom bara början för det kommer bli mycket värre.

Denna avgrundsdjupa polarisering kan vi tacka våra politiker för, i både rött och blått lag, som i decennier drivit på för en mycket oansvarig migrationspolitik samt en misslyckad integrationspolitik utan att ta hänsyn till landets befolkning, vilket lagt grunden till det samhälle vi ser idag. Eftersom man dessutom ämnar fortsätta med galenskaperna trots att skeppet håller på att sjunka, ger vid hand att situationen kommer att förvärras.

Att DN väljer att skriva att det är ”svenskar” som är främlingsfientliga är en sanning med modifikation. Det finns många svenska medborgare med invandrarbakgrund som definitivt inte hyser några varma känslor för till exempel araber och somalier, för att ta ett exempel. Jag har själv hört personer från Balkan respektive Iran uttrycka att araber är ett ”smutsigt folk” och att somalier är ”obegåvade”. Klart att de inte vill ha dylika personer som grannar.

Men tyvärr är det alltid enklare för svensk media att peka ut svenskar som rasister och främlingsfientliga, för vi knyter hellre näven i fickan än att protestera mot dessa orättvisa epitet som ofta påklistras svenska folket.

Känn nu den kollektiva skulden era förbannade vita svenskar – dags att öppna era hjärtan och plånböcker för att bevisa motsatsen! 🥴

#onlyinsweden

Källa: DN

13 reaktioner till “Att främlingsfientligheten ökar i Sverige kommer väl inte som en överraskning för någon

 1. Klart som fan att de flesta svenskar anser att det är negativt att bo granne med folk med ursprung i Mellanöstern, Afrika eller med muslimsk tro, även om de inte vågar säga det rent ut. Finns absolut inget i deras s.k. kultur som är berikande – tvärtom. Deras s.k. kultur hör medeltiden till och den har vi sedan länge lämnat bakom oss. Låt dessa personer återvända dit där de trivs bäst, nämligen till deras egna dysfunktionella länder där medeltiden fortfarande råder.

  Gilla

 2. Du har titeln som undersökande journalist men med synbar skadeglädje uttrycker din slutsats vad det beror på. Problemet är inte att ”shit happens” men hur man intelligent löser det utmaningar och problem som en människa möter vardagen, detta är bäst överlevnadsinstinkt för vi Homo Sapiens. Att Svenskar och folk från tredje världen glider från varandra i sina världsuppfattning och att det bildas polariseringar, motsättningar och missförstånd av sina goda syfte, samt att detta uttrycker sig att dessa grupper får aldrig mötas men kommunicerar i tredjeparts kommunikation genom massmedia och frapperande kvällstidningsrubriker kommer inte i slutändan gagna Sveriges bästa och att ha ansatsen att du bäst trivs i din grannskap med att tiga ihjäl dina nya grannar är kortsiktigt, känslostyrt och rent idiotisk strategi.

  Sverige har haft flyktinginvandring sedan 1980 och landets utomeuropeiska befolkning går upp nästan en och en halv miljoner invandrare med högsta födelsetal där vissa storstadsskolor 60% av eleverna har en utomeuropeiska bakgrund i minst ett av föräldrarna, född och uppvuxen här, så att fördärva din vardag och din kontakt med omgivningen för att bestraffa politiker som finns välskyddad och utom räckhåll för din vardag är det dummaste livs slutsats man kan göra.

  Jag vet att du propagerar linjen att ”invandrarna”, 1,5 miljoner av Sveriges befolkning med en handvändning men detta är utopi och ett slags projektion som aldrig kommer att ske, jag håller med att Sveriges migrationslagar måste begränsas radikalt, och att vi har redan tillräckligt integrationsproblem som inte behövs spä på med ytterligare nyanlända, men där skiljer våra vägar isär, ni SD-anstrukna opinionsbildare dagdrömmer om ett Sverige som inte finns hela 1,5 miljoner människor, raderat ur kartan och att sen dess ska Sverige bli ett Eldorado med röda stugor med vita knutar ” OCH HAPPY EVER AFTER”.

  ”GET USED TO, ACCEPT THE FACT ON THE GROUND, VI ARE HERE TO STAY SO TRY TO ADOPT A PLAN B SITUATION WICH IS MORE REALISTIC THAN YOUR CURRENT DAY-DREAMER REALITY”

  Gilla

  1. @Husse, tyvärr var det en synnerligen miserabel och osammanhängande text du åstadkommit, inte ens ditt användarnamn har du fått till rätt. Första bokstaven ska förstås vara M och inget annat.

   Gilla

  2. Vem sitter och drömmer om ett Sverige med röda stugor och vita knutar? Det har vi mängder av. Vad vi drömmer om är däremot en förnuftig och balanserad invandring där människor får en chans att etablera sig. Människor som flyr krig,, inte ser Sverige som en bankomat. Inte människor som tar med sig det hat som raderade deras tillvaro i hemlandet och fortsätter hatet här. Vi svenskar är inte rasister, vi vill bara inte ha de aggressiva våldsuttryck som den här okontrollerade invandringen medför.

   Gillad av 1 person

 3. Instämmer enligt ovan. Fy tusan för att bo nära folk som beter sig som de gör. Värdet på en bostadsrätt, ett hus sjunker direkt om sådana människor flyttar in som grannar. Det är fara för live och lem och ägodelar. Otryggheten rusar in i området, man måste passa sig, se sig om, man kan inte ens gå på trottoaren som tidigare.
  Makten över ordet har regeringen, i artikeln via medlöparna i DN. Man kallar allt som inte passar in i kärleken till det mångkulturella för rasism, främlingsfientlighet, bla, bla, bla…
  Det var förresten moderaterna och främst då Carl Bildt och Rheinfeldt som banade vägen för att öppna Sverige för allt som sedan vällt in. Man gjorde det genom projektet EU, öppnade gränserna mot världen, mot globalismen, man hurrade och släppte in det stora kapitalet, man rev ner det gemensamma, lade ner försvaret osv osv. Sedan slog S ofattbart nog in på den vägen tillsammans med det extremt Sverigefientliga mp. Alla partier förklarade sin kärlek till det globala, till ”bort med gränser”, till det mångkulturella osv osv, UTOM SD. SD ville bevara Sverige som svenskt, ville ha gränser, SD gick inte på det där globalistiska snacket. Alla som ville ha ett Sverige samlades alltmer hos SD.
  Så gick det som det gick. Nu är islam här för gott. Bekämpa islams utrymme i samhället!

  Gilla

 4. Svenskarna är tyvärr fega, och allt för konflikträdda för att säga sin mening, det här har de styrande insett för länge sedan, och som politiker de är, har de inga som helst problem med att driva igenom impopulära beslut, svensken protesterar sällan, utan fogar sig.
  Den enda gången man låtsas bry sig är vid valet, vart 4:e år.

  Gilla

  1. Javisst, så är det, vart fjärde år är de lena i truten. Regeringen planerar stora mutor åt folket för att få dess röster 2022. Staten har riktigt ont om pengar (bl a därför nobbar man att ge Spanien, Frankrike och alla de andra 8.000 miljarder i bidrag, Sverige och några till vill att det ska vara lån).
   Det kostar att låta invånarna i motsvarande 15 städer bo gratis, äta gratis och få socialbidrag, barnbidrag osv osv. Ska bli intressant att se rörelserna i regeringen när arbetslösheten bland svenskarna ökar och ökar, vänta bara tills nästa år. Alla avgifter kommer öka markant, nya avgifter kommer hittas på.
   Det kostar att var en moraliskt överlägsen supermakt. Det kostar om man ska vara hemmet för alla muslimer som vill hit.

   Gilla

   1. Ja det kostar och det kostar helvetes mycket. Ni som tillhör den arbetande klassen, varför i helvete strejkar ni inte? Ni fortsätter att försörja dessa inkompetenta invandrare som brer ut sig i landet och lever gott på era skattepengar. Hur är det sossarnas kampsång går; Upp till kamp emot kvalen, många islamer på vårt blod sig mätta men när vi nu till vårt försvar, en dag en gräns för dessa sätta, skall solen stråla lika klar. AfS!

    Gilla

 5. Novuc tolkar vissa saker konstigt.
  Den största stallen var att vi skulle ta emot
  Noll flyktingar.
  Det tolkade novuc som folket gett politikerna mandat att bestämma,

  Medan folket tolkar det som det är vad folket vill gäller.

  För det första så är det inte bara svenskar som inte vill bo
  Nära vissa invandrare. Andra européer vill inte bo med människor
  Som uppför sig omänskligt.
  Att bo nära vissa får en att undra om man bor granne med psyket.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s