I det nya Sverige tas ingen hänsyn till mitt och ditt

Av alla händelser under kvällen och natten i form av mord, väpnade rån, grova misshandelsfall, inbrott, bilstöld och mordbrand med mera, så är det den här nyheten som etsar sig fast.

En 12-årig pojke kommer hem till sin villagata i Östra Göinge och ser hur fyra okända killar hoppar på trampolinen i deras trädgård. När pojken säger till blir han slagen och killarna lämnar sedan platsen innan polisen kommer dit. I vanlig ordning inget signalement och ingen har gripits.

Vågar du säga till om det exempelvis sitter någon på din terrass och röker när du kommer hem nästa gång? Risken finns att man blir skjuten eller misshandlad. Är det någon idé att lära barnen vad som är skillnad mellan ditt och mitt när den respekten ändå ignoreras i samhället överlag? Säger ett barn till att någon gör fel i dagens läge riskerar de att få men för livet.

Vill någon stjäla eller bränna upp din bil så gör de det. Tycker någon att du stirrar på dem riskerar du att få en kniv i magen eller bli nedsparkad. Anser någon att dina barn har en fin moped, snygga kläder, tjusig mobiltelefon eller häftiga iPods så tar de bara fram ett vapen, tar det de vill ha och går därifrån. Känner någon för att stjäla dina föräldrars smycken eller klocka så är det inget som hindrar dem att genomföra ett våldsamt äldrerån på öppen gata. Tycker man att en gård har värdefulla maskiner eller annat av intresse är det bara fritt fram att köra dit och råna gårdsägarna.

Ingen bryr sig längre och det finns definitivt inga spärrar hos folk att inte attackera barn eller pensionärer. De tar vad de vill ha och lagens långa arm kommer inte åt dem.

Det är ett förfärligt samhälle som våra barn växer upp i och det verkar bara bli värre eftersom våra makthavare inte gör tillräckligt för att stoppa utvecklingen. De gör banne mig inget annat än sitter på sina händer samtidigt som de får bra betalt och blir hyllade av pressen – bedrövligt!

#detnyasverige

#närärdetnog

Källa: Aftonbladet

18 reaktioner till “I det nya Sverige tas ingen hänsyn till mitt och ditt

 1. Hur många finns det i landet Sverige som fasiken inte kan skilja på mitt och ditt? Respekten för andra människor är på utdöende helt och hållet verkar det som. Det gör mig så oerhört sorgsen att vi alla är fritt villebråd….. Ingen går säker.

  Gillad av 3 personer

 2. Allt detta beror på Corona, enligt den svenska polisen. De kriminella kan inte inte åka hem på semester och då blir de mer kriminella och utför mer kriminella handlingar. Vi får vänta tills epidemin är över innan det blir bättre säger den svenska nickedockspolisen medan de fortsätter att rulla tummarna och stoppa fetvadd i öronen.

  Gillad av 2 personer

   1. Nej, men de brott som begås i landet begås av i största grad av invandrare, därom råder inget tvivel. Skulle vi få bort dessa brottslingar så skulle samhället och allmänheten bli avsevärt tryggare, faktum är att hela landet skulle få en pånyttfödelse. Vi ska också ha i åtanke att all denna importerade brottslighet kostar enorma summor för svenska skattebetalare. Utan denna brottslighet så skulle mycket i samhället kunna bli bättre såsom vård, omsorg, skola etc.

    Gillad av 4 personer

 3. Det är de införda utlänningarna, främst de med muslimsk tro som är de som begår allt detta. När de som inte möter motstånd fortsätter de. I sina hemländer skulle reaktionen blivit omedelbar och hård.
  Se allt detta som islams expansion och fortsätta erövring av Sverige. Islam anbefaller varje rättrogen muslim att tränga undan de otrogna. Koranen gäller före all annan lag.

  Gilla

 4. Tyvärr är det nog ett faktum de flesta har fått uppleva. Det beror nog mycket på att våldsmonopolet som ska finnas hos polisen, och ingen annanstans har tappats bort i polisens nya satsningar. Senast var väl 2015 när man gjord omorganisation hos polisen, då sades 2500 polischefer upp, och fick söka om sina jobb, i den meningen var det många ”riktiga” poliser som försvann har jag hört, och ersattes av nya förmågor, antagligen genuscertifierade från Södertörns högskola, och på köpet så fick vi katastrofen Dan Eliasson som chef för polisen, gjorde inte saken bättre.

  Gilla

 5. I en demokrati är överenskommelsen att staten ska äga våldsmonopolet. I Sverige SKULLE polisen kunnat äga det monopolet. Den möjligheten är satt ur spel av flera orsaker, bl a genom politisk påverkan, (så kallat ministerstyre av polismyndigheten, se t ex utnämningen av Eliasson som en sådan påverkan), genom att det tydligen finns för få poliser för att hantera den ökade mängden kriminalitet, genom att hela rättsväsendet inte längre är rättssäkert, det döms konsekvent åt det lindriga hållet för utlänningar (jo, studier finns angående detta), det förefaller tydligt med ministerstyre även i rättsväsendet, många lagar och förordningar är inte anpassade för den brottsnivå vi har, straffet i många lagar stämmer inte överens längre med rättsmedvetandet hos folket osv osv. Tullens obefintliga resurser och bristande lagstiftning, lagar som förbjuder samkörning av register, ingen lag som hindrar 222 personer att vara skrivna på en adress eller som hindrar en person att vara skriven på 25 olika adresser osv osv i all oändlighet.

  Kort sagt, nästan ingenting i Sverige var anpassat för att hantera den explosion av våld, kriminalitet, ekonomiska brott osv osv som kom när införseln av utlänningar antog dessa enorma proportioner. Varje år importeras ju minst en eller flera mellanstora svenska städer i antal personer. Ovanpå det har ju den massiva, kompakta oviljan att hantera situationen nått nivåer som får våra grannländer att klentroget titta på Sverige.

  Islam har alltid använt våld varhelst den religionen etablerats. Islam är oförenligt med demokrati. Detta har få velat se i Sverige och ingen vågat diskutera offentligt. Det är då extra bekymmersamt att svenska kyrkan slagit sig ihop med islam.

  Gilla

  1. Svenska kyrkan är ett skämt. De har förbundit sig med djävulen, vilket är lika med islam. Vill islam ha våld ska de få våld.

   Gilla

 6. Det är inte alltid invandrare men till 95 procent.

  Det konstiga är att de aldrig vågat göra så i sina hemländer
  Men här vågar de allt eftersom de betraktas som offer av myndigheter.

  Politikerna plundrar hedligt folk och ger till kriminella
  Så vems är felet.
  Vi borde utvisa alla kriminella invandrare och de självvalda politikerna
  Med dem.
  De är skyldiga till allt negativt som händer i Sverige.

  Gilla

 7. Oligarkin vill nog att vi ska begära att en världsregering tar över polisuppdraget?
  Nationalstaterna måste köras i botten så begär folket det som oligarkin ville?
  Create a problem provide a solution.
  FN i sitt högkvarter på Rockefellers skänkta tomt, har ju upprepade gånger föreslagit större maktbefogenheter.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s