Böneutrop eller inte är frågan i Danmark

De senaste veckorna har det i Danmark pågått livliga politiska diskussioner huruvida man ska tillåta böneutrop eller inte och jag har i tidigare inlägg rapporterat om hur det i vissa städer som Gellerup nästan skapats ”krig” mellan de som är för och emot böneutrop.
(https://jennypiper.blog/2020/05/10/boneutrop-i-danska-gellerup-har-skapat-krig-mellan-islamkritiker-och-muslimer/)

Tre fjärdedelar av danskarna säger nej till att orden ”Allah är större” ska ljuda över danska städer och även en hel del partier säger blankt nej. Men den danska S-styrda regeringen hänvisar till religionsfrihet och verkar vara på väg att göra samma ödesdigra misstag som den svenska regeringen redan gjort och ge grönt ljus.

I dagens Jyllandsposten publicerar man en ledare med en rubrik som är rakt på sak; ”Nej, i Danmark är Allah faktiskt inte större…”, där man deklarerar att man genom att säga nej till böneutrop blott hävdar att Danmark för närvarande inte är ett islamiskt land.

Meanwhile in Sweden… skulle svensk mainstream media aldrig kunna skriva en sådan rubrik utan att få ett drev över sig – faktum är att ingen får kritisera religionen överhuvudtaget i det här landet, trots att vi har yttrandefrihet och egentligen all rätt i världen att få kritisera eller ifrågasätta precis vad vi vill. Inte ens våra politiker vågar ta bladet från munnen. Så här har vi tyvärr redan lagt oss platt eftersom vi på flera håll i landet har böneutrop sedan en tid tillbaka – trots högljudda protester från omkringboende innan beslutet klubbades igenom.

När vi omger oss av lättkränkta individer som inte respekterar dessa mänskliga rättigheter och en drös journalister inte vågar utnyttja sin rätt att förmedla det skrivna ordet, så blir resultatet därefter – ett slutet land med en extremt smal åsiktskorridor där alla är rädda för åsiktsförföljelse. En perfekt hord att styra med andra ord. 🤷‍♀️

Även om det mesta pekar på att Mette och hennes regering kommer att säga ja, så hyser jag ändå ett visst hopp att danskarna ska ta lärdom av vad som hände grannarna på andra sidan sundet när man räckte ut lillfingret och de tog hela handen!

3 reaktioner till “Böneutrop eller inte är frågan i Danmark

  1. Islam en religion? Nej, kalla det hellre en politisk ideologi, där människor hjärntvättas, straffas och kontrolleras. Allah var ingen gud. Han var en människa, som tog sig makt genom att döda oliktänkande.

    Gilla

    1. Javisst! Islam är en tro med politisk agenda som använder militär taktik i sin expansion. Överallt i världen där islam drar fram använder man våld för att få makt. Alla som inte bekänner sig till islam är fiender och lovliga mål. Genom klansystemet, ungefär som arméer inom krigsmakten, fås de islamiska massorna att handla med stor kraft samtidigt. Politisk makt, våldsmakt där oliktänkande straffas. Det är vad de Sveriges nya folk regerar med. I samarbete med den nya tidens politiker. Löfven, Lövin, Sjöstedt, Erdogan, alla dessa arabiska diktatorer vars namn jag inte vill se i skrift, alla dessa fruktansvärda och löjliga afrikanska diktatorer. Det gamla folket i Sverige fick den nya tidens politiker. Den nya tidens politiker byter nu ut det gamla folket mot sitt nya folk, muslimerna.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s