Böneutrop i danska Gellerup har skapat ”krig” mellan islamkritiker och muslimer

Den 24 april började den muslimska fastemånaden Ramadan, men på grund av coronapandemin får muslimer precis som andra inte samlas i grupp. Därför genomförde den islamiska moskén i Århus, Fredens Moské, ett böneutrop från en fotbollsplan i Gellerup. Även om böneutrop inte är direkt förbjudet i Danmark så har motståndet mot det gjort att man inte försökt tidigare. Fredens moské var dessutom en av de moskéer som inte ville ta avstånd från den våldsamma organisationen Islamiska Staten.

Böneutrop kan ses som en viktig del av islams markering av makt över ett område och aktionen med att kalla till bön från fotbollsplanen i Gellerup har därför upplevts som en provokation av såväl politiker som aktivister.

Först var det massiva protester mot initiativet från politiker i Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige och Venstre. Under gårdagen fortsatte protesterna och på morgonen hängde en gigantisk reklambanner utanför en byggnad i Gellerup i protest mot det nyligen arrangerade böneutropet med texten ”STOP BØNNEKALD”, som den islamkritiska aktivistgruppen ”Generation Identitær” stod bakom.

Senare igår gav unga muslimer i området gensvar i form av att man samlades till bön och demonstration vid Gellerup Kyrka.

Dessutom samlades andra unga till en maktdemonstration på gatorna som kan ses i videon i länk nedan, där tutande bilar körde på gatorna med hög musik samtidigt som passagerarna hängde ut ur fönster och soltak.

Tragisk utveckling och tyvärr finns det mycket som tyder på att vi är på väg att vandra precis samma väg här i Sverige, med den skillnaden att vi inte har några politiker som opponerar sig nämnvärt.

https://www.lokalavisen.dk/2020-05-10/-Bønnekald-i-Gellerup-Unge-hang-ud-af-biler-og-dyttede-gennem-gaderne-7364876.html

https://denkorteavis.dk/2020/video-unge-tager-magten-i-gaderne-de-haenger-ud-af-bilerne-og-dytter-som-stoette-til-muslimsk-boennekald/

4 reaktioner till “Böneutrop i danska Gellerup har skapat ”krig” mellan islamkritiker och muslimer

 1. Böneutropen?
  Ljudterrorism.
  Ljudförorening.
  Över land och rike.
  Kanske svenska kyrkan kan låta installera högtalare i kyrktornen åt islam?
  Har efterlyst tankar om varför svenska kyrkan fortsätter krama islam? Är det inte någon enda som har någon tanke om detta viktiga faktum?

  Gilla

  1. Jodå, visst har man tankar om detta, men eftersom EU inte vill eller kan stoppa det här så tror jag att det 3:e Stora Kriget är på gång p.g.a dessa vansinniga avtal, Barcelonaavtalet är bara ett av dom, det är bara Östeuropa som håller emot än så länge. Så om man kunde få bort en del partier( Mp, L, C och Kd ) som jag inte litar på Så kanske M , SD o kanske S skulle kunna se över saker o ting för att bromsa effekten av islam.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s