Maltas ambassadör i Finland avgår med omedelbar verkan efter att ha jämfört den tyska kanslern Angela Merkek med Hitler

Tysklands förbundskansler Angela ”Mutti” Merkel har verkligen gjort sig impopulär genom åren och det är mycket tack vare henne som Europa sakta men säkert håller på att falla samman i farvattnet av en mycket oansvarig migrationspolitik. Merkel skulle avgå som det hette förra året med hyllningar till den stora ledare samt ett tårdrypande avskedstal. Dock har hennes efterträdare Annegret Kramp-Karrenbauer hoppat av och ingen annan verkar stå redo att axla ansvaret, varför Mutti fortsätter regera.

Det är dock många som har bittra tankar om Merkel, även i andra länder. Maltas ambassadör i Finland, Michael Zammit Tabon, fick under gårdagen lämna sin post med omedelbar verkan efter att han jämfört den tyska kanslern Angela Merkel med Adolf Hitler.

I samband med 75-års jubileet av att andra världskriget i Europa tog slut, skrev ambassadören:
”För 75 år sedan stoppade vi Hitler. Vem ska stoppa Angela Merkel? Hon har uppfyllt Hitlers dröm! Att kontrollera Europa!”

Zammit Tabona som tillträdde sin post 2014, har inte kunnat nås för en kommentar.

Nog för att jämförelsen var grov, men jag måste tillstå att säga att det ligger en del i det påståendet.

#sommanbäddarfårmanligga

https://english.alarabiya.net/en/News/world/2020/05/11/Malta-s-ambassador-to-Finland-resigns-after-comparing-Merkel-to-Hitler.html

6 reaktioner till “Maltas ambassadör i Finland avgår med omedelbar verkan efter att ha jämfört den tyska kanslern Angela Merkek med Hitler

  1. Vi hade ju vår egen världsmästare i feministisk utrikespolitik, Margot Wallström, som ganska ofta förolämpade andra länder och andra länders statsmän. Nu sitter hon i FN avlönad av svenska skattekronor och hoppas därifrån kunna uppfostra hela världen. The swedish way. How we do it.
    Margot mästrade, rättade, slog med pekpinnen, uttalade sitt förakt och fördömde från sin pall på UD. Fuskade med pengar och kvitton, såg till att dokument försvann. Med massor mera. Vem minns inte hennes ord till den kanadensiske professorn, psykologen och författaren Jordan Peterson. Peterson tog sig friheten att inte ha samma syn kring feminism och ansvar som utrikesminister Margot. Vår utrikesminister Margot sade om honom att han skulle ””krypa tillbaka under den sten han kom ifrån”. Sådan ton såg vår utrikesminister Margot sig självklart kunna ha. Peterson, som är utbildad, bildad och har skrivit böcker, Peterson blev inte svaret skyldig när han svarade att ”jag ser inga bevis på att hon vet något alls om vad hon pratade om”.

    Det blev en mycket ful ovana inom S över tid att mästra andra länder och länders regeringar, i närtid t ex Boris Johnson och Trump, Kina m fl. Men, det är klart, har man självbilden att man är världens moraliska stormakt så tar man sig sådana diplomatiska friheter. Kampen mot Kina kommer man förlora, tom Wallenberg har måst åka dit och släta över. Snart kan S inte dela ut våra skattepengar utomlands, för de kommer behövas här hemma. Undrar vad som händer med självbilden av världens godaste parti? De importerade utlänningarna jobbar ju inte. SIDA kommer nog bli tvungna att vända sig mot Sverige och dela ut pengar här. Pengar kommer hursomhelst att tas från SIDA. Hur ska man annars klara att försörja alla importerade utlänningarna som inte arbetar?

    Vilka jäkla obildade amatörer S har varit och är! Okunniga, historielösa och maktfullkomliga. Inte undra på att vi har så usla skolor utan krav, att avhandlingar vid de undermåliga otaliga universitetsfilialerna är bottenlöst dåliga och ointressanta, att kraven till polisutbildningen har sänkts så att en rekryt inte ens orkar bära sitt vapen eller ta sig uppför en stege…..alla ska med, vi vet bäst…..tänk att svenska folket låtit sig luras så länge….och alltjämt….

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s