Stora protester mot coronarestriktioner i Tyskland och Australien

Igår var det tusentals demonstranter i Tyskland respektive Australien som bröt mot coronarestriktionerna för att protestera mot nedstängningen. De vill inte ha en polisstat, de tycker de har rätt till sin frihet och ska få bestämma själva om de vill hälsa på sin mor till exempel. Många familjer sågs deltaga i protesterna med sina barn i Melbourne.

På den punkten är jag mycket tacksam för att den svenska regeringen valt denna medelväg och inte tvingar oss att vara instängda. Jag förstår inte de som verkar eftersträva att vi i Sverige ska bli mer bevakade än vi redan är. Man förstår verkligen att folk reagerar när dessa metoder används utan att det finns tillräckligt med belägg för det. Tiden får utvisa om panikåtgärderna varit proportionerliga i förhållande till krisen.

Källa: Die Welt, The Age

5 reaktioner till “Stora protester mot coronarestriktioner i Tyskland och Australien

 1. Apropå Corona så är jag numer nästan helt övertygad om att det inte är ett virus skapat i kinesiska laboratorier.
  Det var ju SARS-viruset däremot verkar det som, Kina har medgett detta själva. Viruset fanns, liksom Corona, hos djur. Tydligen höll man i laboratorier på och mixtrade med viruset, troligen för att få fram motmedel. Så ter det sig.

  Min personliga åsikt om Corona grundar sig på gedigen läsning av medicinska forskningsrapporter, lyssnande på div intervjuer. Det senaste i den vägen är rapporter från projektet PREDICT, ett projekt från University of California.

  Människan har sig själv att skylla att de blivit så här. Ändå fortsätter vi. Under detta års fyra första månader har 55 % mer skog huggits ner i Amazona jämfört med förra året. Självklart betyder det något för vårt klot, det får effekter.

  Självklart är det ett effektivt sätt att sprida virus över världen när man packar ihop folk från skilda länder i ett litet plan och så släpper ut alla på någon flygplats. För vidare smittspridning över ett land, en kontinent.

  I dagarna flyger man in människor från Afrika. Rakt in i Sverige. Vem tror att dessa människor har testats för olika virus, bakterier och annat?? 7000 hittills enligt Ann Linde.

  Förutsättningarna för en ny pandemi är alldeles utmärkta. Den kommer. Kanske blir den inte lika beskedlig som Corona.
  Tror ni att Sverige kommer få en fysisk gräns mot omvärlden igen? Bemannad?

  Gilla

  1. Tror jag att Sverige kommer få en fysisk gräns mot omvärlden igen? Bemannad?
   – Nej. Jag erbjuder folket att rösta för det, men de röstar för mer EU istället, till ca 99%-99,9999%, eftersom 8-partiet inte driver en folkomröstning för Svexit och partier under 2%, som säger sig vara för Svexit, inte valsamverkar, vilket blir som att rösta för EU i praktiken.

   Gillad av 1 person

 2. Ett antal människor här i Sverige är väldigt upprörda över att Sverige valt en annan väg än många andra länder. Hittills har ju lite över 3 000 personer, mestadels äldre med andra sjukdomar, avlidit med Covid-19 i kroppen. Tragiskt i och för sig när folk dör men är man redan i livets slutskede så behövs inte så mycket för att man ska tippa över till andra sidan. Många är rent hatiska, speciellt mot Tegnell. Varför just en tjänsteman på FHM ska klä skott för detta kan man undra.

  Gilla

  1. Upprördheten kommer av privatiserings-psykopatins dåliga beredskap för vård och omsorg, där det idag pågår aktiv dödshjälp, inte av bibehållen öppenhet av samhället.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s