Hundratals barn tvingas byta skola och gå med en klump i magen hela sommaren på grund av den oansvariga integrationspolitiken

Tidigare i år skrev jag om hur en stor grupp barn i Göteborg genom nya skolvalsregler rycks upp från sina nuvarande skolor och istället tvingas börja på nya skolor till hösten, där eleverna inte känner några andra barn och många dessutom får en mycket lång resväg till skolan. Anledningen är bland annat att nyanlända fått förtur i höstens skolval.

Kommunpolitiker och tjänstemän beklagade den uppkomna situationen och lovade att göra sitt yttersta för att lösa den kaotiska situationen samt tillgodose barnens behov. Nära 1.000 överklaganden kom in, men majoriteten har inte fått igenom sin överklagan.

Nu går de drabbade barnen på sommarlov och det är inte svårt att gissa att klumpen i magen är stor hos både barn och föräldrar inför höstens terminsstart. Bedrövligt att det får gå till på det här sättet! Man förstår att många kommer att välja att flytta till andra kommuner, det hade jag också gjort.

Med den här utvecklingen lär det här inte förbli ett lokalt problem, utan sprida sig runt om i landet eftersom vi fortsätter att ta in fler människor än vi har kapacitet att ta hand om!

#onlyinsweden

https://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/skolvalet-majoritet-har-inte-f%C3%A5tt-igenom-%C3%B6verklagan-1.29723713

https://jennypiper.blog/2020/05/07/nyanlanda-far-fortur-i-hostens-skolval-i-goteborg-barn-placeras-pa-skolor-de-inte-valt-med-lang-resvag/

8 reaktioner till “Hundratals barn tvingas byta skola och gå med en klump i magen hela sommaren på grund av den oansvariga integrationspolitiken

 1. S och regeringen. PISA-fusk, sålt ut skolan till marknaden (som får skattepengarna för att driva skolorna inklusive vinsten), minskat antalet lärarledda lektioner, söka kunskap på nätet, elevens rätt att bli kränkt när läraren ställer krav, Barn- och elevombudet som ska kräva skadestånd åt kränkt elev osv osv osv. Klart att S härjar och flyttar runt fungerande elever så de kan bli små hjälpredor åt de stackars utsatta.
  Då kan de ju peka på att de gjort något för ”allas bästa”.

  Gillad av 1 person

 2. Regeringen säger ju att vi är ett av världens rikaste länder. Att vi har så välfungerande integration. Att skolorna fungerar så bra. Feministiska. Rasistiska svenskar förstås, men ändå.
  Som med det mesta annat S har företagit sig som samhällsexperiment så har konsekvensanalysen saknats.
  ”Ojdå, det tänkte vi inte på. Men då tillsätter i en utredning och en ny myndighet att hantera det hela. Förresten, de där barnen som flyttas runt, deras föräldrar röstar ju inte på oss. Det är viktigare att Ahmed och Mohammed ser att vi gör något för deras utsatta och studiemotiverade barn, så vi kan få klanens röster”.

  Gilla

 3. De är precis lika dumt tänkt som de här, tänk om man hade stoppat 3-4 personer som aldrig har spelat fotboll eller kan reglerna i svenska landslaget och förväntar sig ett bättre resultat, åtminstone inte sämre. Tror bara att de är vänsterfolk som tror på allvar att det blir bättre, för alla andra vet resultatet. Nu leker det inte längre med tanken utan nu är det allvar för dessa skolbarn, de är ett sjukt system de har skapat. Spiralen går fortare neråt än uppåt.

  Gillad av 1 person

 4. Fyfan vad trött man blir på alla negativa nyheter om Sverige.
  Jag ville bara bestämt påpeka att ni som röstade på SD 2010: Ni bär det största ansvaret för utvecklingen i det här landet de senaste tio åren. Ni valde att rösta på ett parti som ingen annan ville ha med att göra.
  Detta har lett till att politiker och media istället har gjort ALLT i sin makt att förstöra Sverige, samt göra ett helvete för befolkningen. Så kom inte och säg att ni inget visste.

  Gilla

  1. SD:s inträde på arenan gjorde att än värre saker bromsades. Inträdet av SD satte igång en process som kommer leda till regeringens fall mycket tidigare än vad som annars skulle skett. Utan SD hade Sverige och svenskarna varit än värre ute. De som bär ansvaret för hur det är i Sverige är huvudsakligen S, MP och så en del borgerliga politiker, Reinfeldt, Bildt och ett gäng till.
   Upp med hakan, så här är livet och historien. Den här historien vi har här nu i Sverige började faktiskt redan på 50-talet. Men det har du kanske svårt att tro på förstås. Läs Tullbergs artikel i Fria Tider idag så får du lite mod.
   Denna regering är dödsdömd.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s