Spelet för gallerierna är i full gång men är det verkligen någon som tror att det kommer något gott ur detta?

Jag har rapporterat en del om Migrationskommitténs ofullständiga arbete med en bred överenskommelse om Sveriges framtida migrationspolitik som ska vara nådd om en dryg månad. Kommitténs slutmöte är bestämt till den 23 juli, men förhandlingarna har inte ens börjat och tiden börjar bli knapp.

Idag har Migrationskommittén ett extrainsatt möte för att försöka komma ur dödläget, som i princip består av att Moderaterna och Kristdemokraterna väntar på att Socialdemokraterna ska ta initiativ till skarpa förhandlingar med dem, medan S företrädare menar att det inte kommer att fungera att avvakta för att slippa förflytta sig.

Är det någon som överhuvudtaget tror att det kommer att komma något gott ur detta? För min del känns det som att de väntar till absolut sista stund för att sedan göra ett hafsarbete och komma överens om något som blidkar Miljöpartiet. Inget parti vill i dagsläget ha en regeringskris, så det gäller att hitta en medelväg som i praktiken inte hjälper landet ett dyft. De enda som kommer hurra i augusti är miljöextremisterna och centerpartisterna.

Så fram till dess lär nuvarande spel för gallerierna fortgå för att vi ska tro att de faktiskt är beredda att göra det som krävs för att skapa förändring – till och med köra över Miljöpartiet, vilket är en utopi med tanke på hur S hanterat situationen med sin samarbetspartner hittills.

I slutändan kommer det dock inte bli varken ramaskri eller folkuppror, ni minns väl hur afghanamnestin röstades igenom och blev accepterat. Först knorras det lite i leden – några kritiker skriver svavelosande debattinlägg och oppositionspartierna låtsas vara upprörda – sedan lägger sig röken och folket accepterar sin nya tillvaro. Så lär det även bli med den ”nya” migrationspolitiken – det kuvade folket sväljer förtreten och gnetar vidare för att fylla statskassan så att våra välfärdspengar kan betalas ut till andra grupper i solidaritetens namn!

#onlyinsweden

https://www.gp.se/nyheter/sverige/partier-v%C3%A4ntar-ut-varandra-om-asylpolitiken-1.29730686

6 reaktioner till “Spelet för gallerierna är i full gång men är det verkligen någon som tror att det kommer något gott ur detta?

 1. Det är lugnt, Jenny!
  ???? – 07-23.
  Det blir en inredande-utredning av det hela, som vanligt med tillhörande miljard rullning & nepotism.

  Ha det!

  Gillad av 1 person

 2. Maktkampen pågår i migrationskommittén. Endast ett utfall är möjligt. Det vi ser i allt nyhetsflöde är en regering som inte fungerar längre, den har tappat kontrollen över händelseutvecklingen i Sverige. Estoniautredningen visade på en regering som inte klarade hantera situationen nationellt. Samma sak ser vi nu, en regering som inte är kapabel rent allmänt att klara allt elände som tornat upp sig i Sverige. Inte heller denna gång klarar regeringen det nationella hanterandet av allt kring ett nationellt trauma, Corona.
  En epok med S tar nu slut, en inkompetent regering med massiv korruption internt har nått vägs ände.

  Gillad av 1 person

 3. Tar politiken inte en annan riktning efter den totala uppvisningen av inkompetens som nu kommit fram är hoppet ute för Sveriges folk. Ett tidigare välfungerande land med relativt högt internationellt anseende har på mindre än två decennier förvandlats till ett skämt där inget av samhällets viktigaste funktioner fungerar särskilt väl. Huvudorsaken får man inte nämna utan att bli peststämplad.

  Gillad av 2 personer

  1. Grundorsaken är sannolikt kortsiktig girighet. De som driver på det här tjänar pengar på konflikten, på krigsförbrytelserna, asylbaronsindustrin, och tillväxten av population och konsumtion.

   I Mijöpartiet sitter de som vill livnära sig på ”grön tillväxt”, men som Michael Moore precis visade i sin film ”Planet of the Humans” så är inte heller den tillväxten särskilt ”grön”.

   Följaktligen är hela MP också charlataner, i vart fall sedan de tog bort sitt utträdeskrav ur EU, och började propsa för massinvandring av extremt barnavlande kulturer till arktiskt klimat. Det är inte ekologiskt hållbart och följaktligen alls inte ”grönt” i den betydelsen.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s