Somalier i Sverige skickar sina små döttrar till Kenya för att bli könsstympade

Kenya förbjöd kvinnlig könsstympning 2011, men européer fortsätter att skicka sina döttrar till underjordiska kliniker för att lägga sig under kniven.


Ett exempel på en sådan klinik är Halima Hirsis underjordiska klinik i Nairobi där cirka 100 flickor könsstympas under en ”bra månad”. Familjer kommer hit från hela världen och är villiga att betala 150 USD per timme för att deras döttrar ska få sina underliv förstörda.


Kliniken ligger i Eastleigh-distriktet i Nairobi, som lokalt går under namnet ”lilla Mogadishu” och har främst somaliska kunder från Europa – framförallt från Storbritannien, Sverige, Norge och USA.
69-åriga Hirsi som är ansvarig för kliniken och även utför ingreppen är glad över de många kunderna.

-”Somalier i exil är bra för mina affärer. Det tar några veckor för flickorna att läka beroende på hur extrem proceduren är. För det mesta handlar det om att ta bort spetsen på klitoris som tar några minuter att göra och kräver ungefär två veckors återhämtningstid. Det mer extrema förfarandet innebär att man tar bort allt kött i labia minora och majora samt endast lämnar ingången till slidan, vilket kan ta en timme eller längre. Flickorna behöver då minst 40 dagars återhämtningstid. Vill man betala lite extra kan flickorna bo i huset där de får mat och tas om hand. När de har läkt är de redo för giftermål.”


Den kvarstående smärtan och komplikationerna kan dock vara mycket längre än 14-40 dagar.
Föräldrarna reser tusentals mil och betalar stora summor för att försäkra sig om att deras döttrar genomgår proceduren.


Det är allmänt känt att ingreppet medför förfärliga komplikationer, bland annat vid menstruation och barnafödsel, men ändå fortsätter generation efter generation av kvinnor att tvinga flickor att bli könsstympade under förevändningen att det ska göra dem till ”kompletta och rena kvinnor” samt så klart myten att könsstympade kvinnor skulle vara mer attraktiva när det kommer till äktenskap.


Kvinnlig könsstympning är illegalt i Kenya sedan det förbjöds 2011. I teorin kan de som utför ingreppen samt de som ordnar kontakten straffas med minst tre års fängelse och böter på 2.000 USD, men det finns ingen officiell statistik på antalet personer som åtalats och domare kan vara ovilliga att straffa gärningsmän som ofta är föräldrar, vilka är ansvariga för vård av sina barn.


Antalet könsstympade kvinnor i Kenya varierar från område till område, men sägs överlag uppgå till cirka 21%. I vissa områden är det nästan obligatoriskt för flickor i åldrarna 5-7 år att genomgå ingreppet med upp mot 97% som blivit omskurna.


Den dagen artikelförfattaren är på kliniken kommer en äldre kvinna dit med sitt 5-åriga barnbarn från Sverige som måste könsstympas innan hon åker hem eftersom när hon är äldre och ska gifta sig med en somalisk man i Sverige så förväntas hon ha genomgått proceduren.


På ett café i staden säger en 70-årig somalisk man:-”Vem kommer någonsin gifta sig med orena flickor i vårt samhälle? Könsstympning är ett skydd mot sex före äktenskapet.”


Fruktansvärt att den här kulturella betingelsen tillåts leva vidare och man kan undra vart somalierna i Sverige får pengarna ifrån – är det våra skattekronor som de får i bidrag som sponsrar att små flickor får sina könsorgan bortsprättade? I vissa fall är det helt klart så och man undrar vad svenska myndigheter egentligen gör för att stoppa det här? Skolpersonal vittnar varje år om hur flickor försvinner under sommarlovet och förskolepersonal noterar att flickor kommer tillbaka könsstympade från semestern.


Uppenbarligen är det inte nog med att förbjuda kvinnlig könsstympning i Sverige eftersom många likt fallet med barnäktenskap kringgår reglerna och genomför det utomlands istället.


Bedrövligt att vi inte kan bättre i Sverige – hur var det nu med barnkonventionen?!


#vigillarintefegapolitiker


https://www.aljazeera.com/indepth/features/kenyan-fgm-clinic-serving-europeans-200317161309188.html

16 reaktioner till “Somalier i Sverige skickar sina små döttrar till Kenya för att bli könsstympade

 1. Samtidigt som mitt hjärta gråter över dessa flickor…så blir jag skogstokig över att vi svenska skattebetalare är med och subventionerar detta fruktansvärda beteende 😭😭avstängd från Facebook I 3 dagar. ..för att jag har för ”många vänner ”…..

  Gillad av 1 person

 2. Barnkonventionen används inte för ett skydda svenska barn mot utlänningarnas hat och förnedring mot just svenska barn. Det är äkta rasism.

  Gilla

 3. De stora tänkarna i S skickade ut den ytterst självgoda Margot Wallström i världen för att predika svensk feminism. MP applåderade tårögt det hela. Samtidigt importerade alla partier utom SD män som vet hur man får en kvinna att lyda. Män som vet hur man sätter kniven i en kvinnas underliv. Män som vet hur man kan få även svenska oomskurna kvinnor att lyda. Män som våldtar de svenska hororna.
  Den svenska fårskocken till väljare jublade och skrek ”mera sånt” och röstade på de kvinnohatande partierna igen och igen. Så fortsätter importen av utländska män som hatar kvinnor.

  Gillad av 2 personer

 4. De utländska männen genomför 22 anmälda och fullbordade bestraffningar per dag. Kvinnorna i partitopparna tar höjd för budskapet och skyler sig när de möter utländska män. Vår kulturminister döljer alltid sitt hår för att visa att hon lyder.

  Gilla

  1. Säpo är en del av statens maktapparat. Staten ger order om vad som får sägas och inte sägas. Wilhelm Agrell efterlyste varför Säpo i sin årsbok inte med ett ord kommenterar dödsskjutningarna i Sverige. Han skulle också ha kunnat fråga varför Säpo inte med ett ord kommenterar att Sverige är invaderat av utlänningar som skadar Sverige varje dag. Han skulle ha kunnat fråga som rumpenissarna i Ronja Rövardotter, ”voffå gör ni på detta viset”? Importerar våldsbejakande män? Varför skadar ni politiker svenskarna som röstat fram er? Men även Agrell vet att hålla sig inom värdegrunden. Sånt får man inte prata högt om. Då kommer draken Katla med sin eldstråle och utplånar dig (Bröderna Lejonhjärta av Astrid Lindgren).

   Gilla

 5. Ekonomi, får vi tänka på det? Borde i varje fall, det styr ju det som händer världen över nu.
  För svenskarnas del är det slut med att Sverige kan bete sig som i Lyxfällan.

  Gilla

 6. Asyl har de fått för de flydde sitt hemland.

  Människor från hela världen flyr till Sverige för att få leva lyx på våra pengar
  Men skiter i våra lagar och regler.
  Det är lättare att acceptera att familjerna fly landet för att inte behöva stympa
  Sina barn, men när de skickar sina barn tillbaka till det land de påstår
  Har flytt för att göra detta brutala övergrepp.
  Så ser jag utvisning är det bästa utan mer bidrag.
  Nu flyttar de gamla tillbaka och lever gott i sina hemländer med stulen pension.

  Asyl är inget annat än stöld när 90 procent inte har asyl skäl.

  Dessa 2 miljoner illigalamänniskor som plundrar och förstör landet,
  Kostar svenska människor liv.
  Undra om några gamla eller den 58 åriga svensk kvinna
  som Dog för hon inte fick vård, nekades för det inte fanns plats.
  Men det fanns plats För somalierna?
  Tyvärr så har fortfarande flyktingar och nyanlända företräde till sjukvården

  Om men svensk nekas vård för en flykting.
  Och det skulle komma ut, så kommer hatet blossa upp massa.
  Varför har vi betalat hundratals intensiv platser för att inte få en plats,
  Hur kan vi ta emot flyktingar utan att vi har vård för oss själva.
  Detta kan bryta förstöra hela den svenska välfärden, demokratin.
  För vem vill betala för någon annan och själv bli utesluten?

  Det är diskriminering på hög nivå. Vilket är olagligt. Men så länge som
  Svenskar drabbas är det tyst i media.

  Att flyktingar skittas har med deras egna val att göra inte brist på information,
  deras landsmän och föreningar gör sig alltid till offer.

  Invandrare besöker sina anhöriga när de är sjuka, sen går de ut i samhället
  Och smittar vidare. Fastän de blivit varnade. De andra barnen som hört det vågar
  Inte gå till skolan. Men detta är ännu en verklighet som media tystar.
  Kanske är inte svensk media att människor ljuger så de tror sig själva,
  men det är nu dags att visa bli lite mindre naiva.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s