Sudan på väg att införa förbud mot kvinnlig könsstympning – men att utrota något kulturellt betingat görs inte över en natt

Världens ledare har satt som mål att kvinnlig könsstympning ska vara helt utrotat år 2030. Nästa land som står på tur att införa förbud mot den vidriga traditionen är Sudan.

Bryter man mot den nya lagen, som väntas röstas igenom i parlamentet inom kort, kan det ge upp till tre års fängelse.

Sudan har enligt FN en av de högsta andelarna könsstympade kvinnorna i världen med 87% sudanska kvinnor som tvingats lägga sig under kniven. Flickor blir i regel könsstympade när de är mellan 5-14 år.

Några stater i landet har sedan några år tillbaka redan ett förbud mot kvinnlig könsstympning, men ett nationellt förbud borde bli mer framgångsrikt. Eftersom proceduren är nedärvd i sudansk kultur så kommer det enligt experter dock att ta lång tid innan man helt lämnat traditionen bakom sig.

Enligt FN har över 200 miljoner kvinnor och flickor i 31 länder könsstympats, varav 27 länder är i Afrika. Enligt en rapport som publicerades i mars kan dock antalet vara mycket högre eftersom seden utövas i över 90 länder, varav många inte för statistik.

Tyvärr tar många migranter med sig dessa barbariska sedvänjor när de byter land, något jag uppmärksammade för inte så länge när sedan jag skrev om hur somalier i Storbritannien, Sverige, Norge och USA skickar sina små döttrar till Kenya för att könsstympas i underjordiska kliniker, eftersom det är förbjudet i landet. Det är därför inte alls otroligt att liknande underjordiska verksamheter kommer att startas i Sudan, även om man får ett nationellt förbud på plats.


Man kan också fråga sig varför detta inte diskuteras mer i Sverige? Men det är väl som med allt annat negativt som kommer i den oansvariga migrations- och integrationspolitikens fotspår helt enkelt för jobbigt för våra styrande att ta i, istället är det enklare att vända ryggen till problemet och låta somalierna fortsätta skicka iväg döttrarna utomlands för att sedan återvända hem till Sverige med slaktade underliv. Inte ska vi stöta oss med våra värdefulla väljargrupper!

#stopfgmnow

https://www.theguardian.com/society/2020/may/01/sudan-to-outlaw-female-genital-mutilation-fgm

https://jennypiper.blog/2020/03/26/somalier-i-sverige-skickar-sina-sma-dottrar-till-kenya-for-att-bli-konsstympade/comment-page-1/

6 reaktioner till “Sudan på väg att införa förbud mot kvinnlig könsstympning – men att utrota något kulturellt betingat görs inte över en natt

  1. Kaffekoppar av plast och plastklitorisar. De görs ju av olja. Hon använder säkert plastklitorisarna att röra runt i kaffekoppen med. Vore kanske bättre med en plastpenis? Hur fan tänker en sån människa? Är hon lika skev i sitt tänkesätt när hon ska fatta beslut om stöd till svenska lantbruket eller så? Kor är ju kvinnor. De leds till tjuren eller inseminatörens plastklädda arm. Det måste väl hela V och hela fröken Björk ha invändningar emot. Övervåld mot kossan? Klitorisarna med V-märke kanske skyddar mot våldtäkt?? Kvinnan visar upp den och då säger Ahmed, ”åh fan, har du en sån, då ska du få vara ifred, jag letar vidare”. Internationell solidaritet, det är ju en hjärtefråga för V. Och S. Ropen skalla, plastklitorisar åt alla. Framtiden är ljus, Margot visar i upp den i plenarsalen i FN, tittar strängt ut över församlingen och säger, ”do you know what this is”? ”This är what befriade den svenska Malin Björk, now she is lycklig”. I varje matpaket från FN kommer nu en plastklitoris att finnas med. Kan användas att göra ränder i jorden med när frön ska sås. The swedish thing, thankouy så very mycket, you have så gooda människor in Sweden. Thankyou. Sjöstedt ska till Vietnam senare i år till frun. Hon sms:ar, ”du glöm inte plastklitorisar till Nordvietnam, de har inga”. Om man tänker sig ett litet huvud överst på den röda grejen ovan som hllviken så förtjänstfullt har publicerat, då blir det en liten gubbe nästan, två ben och två armar. Fast kanske skulle man tänka efter vilket huvud som ska få äran att sitta på en så dynamisk tingest, vad har vi män att erbjuda som kan sättas där tro? Det är alltså en vald politiker som uppbär hög lön. Vet inte vad hon har för utbildning, men jag har följt hennes ”karriär”. Hon har inte uträttat ett skapandes grand, inte bidragit med en enda nyttighet till Sverige. Hon är i gott sällskap. De leker. Snart finns inte utrymme för sån skit, sån lekstuga.

   Gilla

   1. 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣

    Ja, det blir tokigare och tokigare ju mer man rör i kopparna.

    De flesta som som ”företräder” oss i Riksdag, Regering och EU förstår mindre än vad jag själv förstod när jag var 18 år. Hur har det blivit så här?

    De minst kompetenta bestämmer över livsavgörande frågor för oss alla.

    [Med din breda associationsförmåga skulle du kunna komma på många bra idéer.]

    Gilla

   2. Du som är läkare kan avgöra om plastsaken har rätt form som naturen skapat i kvinnokropparna?

    Gilla

 1. Ja, där har vi en del av lösningen. Regeringen bör omedelbart kalla in Margot Wallström, sätta ihop en delegation av starka kvinnor inkl Malin Björk. Skicka ner dem till Sudan så Margot kan tala allvar med dem om vad feministisk utrikespolitik är. Malin Björk och de andra kvinnorna (jättemånga från Sveriges feministiska elit) får tala männen i Sudan tillrätta. Tänk om det hemska hände att de kvickt och omedelbart själva blev omskurna på direkten så att säga, förfärligt vore det. Nä, bäst att bara låta Margot säga något per länk från New York. Plastklitorisarna kan ju SIDA flyga ner med 15 SIDA-medarbetare som bevakning av dyrbarheterna och försäkran om traktamente och boende på bästa hotellet.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s