Krav på ökat föräldraansvar kan ge resultat i kampen mot ungdomskriminaliteten

I danska Odense-stadsdelen Vollsmose patrullerar somaliska mödrar gatorna och talar med unga bråkmakare. De har tagit upp kampen mot ungdomskriminalitet och insatsen rosas av Odense kommun. De somaliska kvinnorna respekteras högt av de unga männen och därför har det stor effekt i kampen mot ungdomskriminalitet i kommunen.


Det här förekommer även i Sverige, i till exempel Rinkeby, där somaliska mödrar patrullerar gatorna nattetid och sätter käppar i hjulet för droghandeln, vilket jag skrev om för cirka ett år sedan efter att Al Jazeera tagit upp det i en artikel. (https://jennypiper.blog/2019/02/26/somaliska-modrar-patrullerar-rinkeby-nattetid-det-har-ar-europa-basunerar-man-ut-i-internationell-media/)


Detta påvisar helt klart att vi i Sverige måste öka föräldraansvaret och göra vårdnadshavare i de särskilt utsatta områden mer medvetna om vad som försiggår bland ungdomarna samt få föräldrarna att bli mer engagerade. Kanske kan de lyckas med det som polisen och samhället i övrigt misslyckats med? Det är helt klart värt ett försök eftersom ungdomarna har respekt för och ser upp till dessa personer.


Just nu känns det nämligen som att vi befinner oss i status qou utan att komma framåt, medan politikerna orerar om diverse pågående utredningar och ambitioner om vad de vill göra utan att ha stöd för det i riksdagen. Under tiden faller nya barn och ungdomar offer för det brutala våldet samt nya rekryter lockas in i kriminalitet som genererar snabba pengar.


Överlag måste vi börja ställa krav på människor i det här landet istället för detta förbannade daltandet hela tiden som inte leder någon vart! Ser ungdomarna att deras föräldrar arbetar istället för att leva på bidrag så är det så klart också mer motiverande att försöka hålla sig på banan och studera eller skaffa sig ett yrke. Ännu en anledning till att göra radikala åtstramningar i migrationen och ta hand om de vi har i landet innan vi öser på med hundratusentals nya årligen. Våra ryggradslösa politiker blir det här landets död!


#vågatänkanytt


https://jyllands-posten.dk/premium/indland/ECE11957651/somaliske-moedre-patruljerer-i-vollsmose-og-taler-med-unge-ballademagere/?st=1

3 reaktioner till “Krav på ökat föräldraansvar kan ge resultat i kampen mot ungdomskriminaliteten

 1. ”Våra ryggradslösa politiker blir det här landets död!”

  Ja, jag tror många fler än jag som känner stark, ständig oro för Sveriges framtid, dör i förtid av stress-sjukdomar.

  Gillad av 1 person

  1. Det låter som en idé som kan vara bra.
   Konstigt egentligen att Sverige är världsbäst på att ta in, men sämst på att ta hand om de nyanlända på ett bra sätt. Någon borde reagera på det.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s