Den humanitära stormakten rider igen

I en tid när Sverige blöder ymnigt, välfärden har krackelerat, kommunerna går på knäna och vårdpersonalen skriker för döva öron skänker regeringen 40 miljoner kr till WHO för att kunna stödja de länder som har en svag sjukvårds- och hälsoorganisation samt därmed möta spridningen av Coronaviruset.

Våra sjuka och fattiga medborgare gör nog vågen åt denna nobla gest, medan våra fattigpensionärer med glädje svälter för det goda syftet!

Våra godhetsknarkande ministrar får dock lön för mödan när WHO framför sin tacksamhet till Sverige, vilket de kan slå sig på bröstet för ett bra tag framöver:
”-Idag gör ni två saker: dels förbereder ni Sverige, men samtidigt hjälper ni andra länder med svagare sjukvårdssystem.Tack så mycket för ert stöd. Det här är ett delat hot och världen behöver enas, Sverige gör just det idag och det är jag stolt över. Vi behöver möta det tillsammans. Tack Sverige för ert ledarskap i den frågan!”

Att Sverige saknar ledarskap för att möta de överhopande nationella problemen och själva har ett svagt sjukvårdssystem är ovidkommande ty den humanitära stormakten rider igen! Det är inte klokt, men vi kan säkert låna lite till!

Som om inte det vore nog meddelade Bryssel tidigare idag att man mobiliserar ytterligare 230 miljoner EUR (ca 2,5 miljarder SEK) i kampen mot Coronaviruset. Ingår inte Sverige i EU? Varför måste vi skjuta till ytterligare 40 miljoner skattekronor? Obegripligt!

#onlyinsweden

10 reaktioner till “Den humanitära stormakten rider igen

 1. Sverig är bäst o generösast att ge bort skattepengar Lövin har nyss gett bort utsläppsrätter förCO2 o makulerat dessa värda 1/2 miljard
  Pengar som kunde ha gått till skolan sjukvården o vår välfärd……Lövin o MP har nyss fått pris SLÖSAKTIGAST i Sverige ……Den humanitära stormakten LÖVIN o LÖFVEN….
  Var är förresten alla toaletter som Löfven lovade bort när han var bra på ”lyset”i New York????

  Gillad av 1 person

 2. Lägg ner SIDA, ge anställda som alternativ till att söka eget arbete att fortsätta inom äldrevården, skolan och sjukvården. Där fattas ju armar och svensktalande som har utbildning. Sverige sparar 80 miljarder/år, använd dem till att ge fattigpensionärerna en bättre pension. Riksrevisionen har ju flera gånger pekat på ofattbart stora brister i hanteringen av SIDA-medel. Pengar till Colombia, jämställdhetsprojekt, behövs det? Miljarder direkt in i statskassan till Tanzania sedan decennier utan krav eller utvärdering, är det rimligt? Ofattbart många länder får ofattbart många miljarder. Gissa om det skulle skrikas högt om någon enda nedskärning skulle ske av den myndighet där folk har bra betalt, tjänsteresor, OB-tillägg, utlandstillägg, konferenser osv osv. En myndighet vars stora problem varje år är göra slut på årets pengar. Skänk aldrig en krona till någon organisation! Det förhindrar utveckling, det konserverar dåliga förhållanden, det går till folk som administrerar pengarna men som borde tjäna pengar genom eget arbete.

  Gillad av 1 person

 3. Svenska politiker är en skam för mänskligheten.
  De är som vissa troende går kyrkan varje vecka
  Men har inte en enda god tanke.
  Så falska att man mår illa.

  Sverige är ett nu land där alla utnyttjar alla.
  Bedrägeri och kriminaliteten är så utbredd
  Även i våra myndigheter. Man vågar inte titta
  På uppdrag granskning eller kalla fakta
  För man blir rädd. Hur myndigheter ljuger och förvränger
  Sanningen, vänskaps korruptionen.

  Att de ger pengar till andras sjukvård samtidigt som
  Vår är i total kaos. Visar vilka människor de värderar mest.
  Inte är det Svenska folket.

  Läkare går ut och säger att vi inte har resurser för Corona viruset.
  Samtidigt går politikerna och säger att vi har god beredskap.
  De måste bli straffbart att ljuga om viktiga samhällsfrågor.

  Gillad av 2 personer

  1. Hyckleriets högborg i Sverige måste vara regeringskansliet. De blundar och ljuger om tillståndet här på alla fronter och samtidigt strör dom våra skattemedel ohämmat över något som dom inte vet något om.

   Gilla

 4. Dom gillar att stå i rampljuset på konferenser och andra tillställningar samt vem vet om det inte blir en ledig topptjänst hos mottagaren ledig lagom till donatorns utträde ur riksdagen. Därför spenderas miljonerna så lättvindigt till allehanda projekt med liten eller helt utan konsekvensanalys, det är ju bara det stillatigande folkets pengar det handlar om.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s