Rasismen mot kineser ökar efter coronavirusets utbrott

Som en konsekvens av hysterin som sprids i Coronavirusets fotspår tack vare media och fake news på sociala medier, ökar nu rasismen och diskrimineringen mot kineser.


I Birmingham blev en kvinna misshandlad efter att ha stått upp för sin vän som blev utsatt för en rasistattack. 29-åriga Meera Solanki attackerades på en bar efter att ha konfronterat en man som sade till den 28-åriga Mandy Huang att ta sitt jävla coronavirus med sig hem ( “take your f**king coronavirus and take it back home”).


Solanki, som läser till jurist, firade sin födelsedag när förövaren började trakassera hennes vänner. Efter att upprepade gånger stört sällskapet och försökt spotta på dem, började mannen skrika rasistiska glåpord till Huang. Solanki skrek åt honom att sluta och försökte knuffa undan honom, men blev då slagen i huvudet, föll i golvet och förlorade medvetandet. Hon blev förd till sjukhus och behandlades för hjärnskakning.


Enligt brittisk polis utreder man flera attacker med rasistiska inslag över hela landet som kopplas samman med coronaviruset.


Förra veckan blev en kvinna utsatt för rasistiska påhopp av en man och när en annan kvinna bad honom sluta blev hon slagen tillfälligt medvetslös, men lyckades fly undan utan allvarliga skador.
Första veckan i februari har minst fem kineser blivit utsatta för verbala och fysiska attacker där viruset nämndes och i en av incidenterna vägrade en busschaufför att låta en kvinna som bar ansiktsmask gå ombord på bussen, medan en kvinnlig universitetsstudent kallades för ett jävla virus (“f***ing virus”) när hon var på väg hem iförd en ansiktsmask. En annan student fick stenar kastade på sig av både kvinnliga och manliga gärningsmän medan de nämnde coronaviruset samt skrek åt honom att åka tillbaka till sitt jävla land (“f***ing country”).


Enligt en ny undersökning anser 14% av de britter som svarade att de skulle undvika kontakt med kineser eller de som ser ut som kineser. Rapporter har även kommit in som bekräftar att människor undviker asiater i kollektivtrafiken.


Liknande händelser har även rapporterats från tunnelbanan i Sverige där folk undviker att sitta bredvid personer från Kina eller Sydostasien.


Jag tycker det är helt oacceptabelt och man kan dra paralleller till hur judarna behandlades en gång i tiden och för den delen svarta i USA. Människor måste sansa sig och media har också ett ansvar i hur de rapporterar!


https://www.independent.co.uk/news/uk/crime/coronavirus-racism-uk-china-epidemic-birmingham-west-midlands-police-a9343216.html

4 reaktioner till “Rasismen mot kineser ökar efter coronavirusets utbrott

  1. Jag har slängt allt som det står PRC på.Filead fisk köper jag aldrig mer.Äter man råttor och katter kan man förvänta sig epidemier.Fy fan.

    Gilla

  2. Så in i helvete många jubelidioter finns det inte. Det hela låter som fejkade nyheter. Viruset bryr sig inte om ras för annars skulle ju nu rasismen nu öka mot italienare också. Det finns heller inga evidens om att kineser på minsta vis är mer skyldiga till viruset än några andra människor som ex. äter fläskkött, fågel eller fladdermus.

    Cui Bono?

    Det enda rimliga är att ägare till skrupelfria sociala medier, med hjälp av bots och algoritmer, försöker skapa konflikt mellan Kina och väst, eller att hat och rädslor utgör avledningsmanöver bort från mer rimliga teorier om virusets ursprung och vilka som ämnar tjäna pengar på helt verkningslösa eller farliga vacciner som innehåller kaninhjärna och kvicksilver.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s