Somaliska mödrar patrullerar Rinkeby nattetid – ”Det här är Europa” basunerar man ut i internationell media!

Al Jazeera publicerar idag en artikel med en video om ”Rinkebys mödrar” som ska visa en bild av Europa.
 
Man skriver att högerextremismen ökar i hela Europa och i deras ögon klassificeras områden som Rinkeby som en ”no-go-zone” och utmanar deras uppfattning om vad det innebär att vara europé, men för invånarna i stadsdelen är de Europa.
 
En grupp somaliska mödrar och farmödrar/mormödrar som observerat hur flera pojkar mist livet i gängrelaterat våld, beslutade sig för att agera och nu patrullerar man gatorna i Rinkeby nattetid, iförda en orange väst.
 
Varje fredag och lördag natt vandrar dem genom samhället i grupper om två eller tre. De passerar områden där ungdomar säljer droger och gör så att ungdomarna känner sig obekväma. Även om de inte får stopp på droghandeln så är chansen stor att kunderna håller sig borta av rädsla för att föräldrarna ska få veta vad de håller på med. Syftet är inte att stoppa brott, utan att se och höra ungdomarna samt ge dem stöd.
 
Man skriver också att Rinkeby är ett av de områden som försummats av myndigheter och som politiker samt media stämplar som ett exempel på Sveriges misslyckade migrations- och integrationspolitik.
 
Det är tragiskt att mödrar måste patrullera områden eftersom polisen inte klarar av det eller inte ens vågar sig in i området. Ett klockrent bevis på hur samhället  har misslyckats kapitalt, men det mest tragiska är så klart hur Sverige återigen hamnar på kartan under mindre trevliga omständigheter. De borde döpa om det till ”This is Sweden”, för jag tycker inte att det här återspeglar hela Europa!
 
somali

5 reaktioner till “Somaliska mödrar patrullerar Rinkeby nattetid – ”Det här är Europa” basunerar man ut i internationell media!

  1. Kommentaren handlar inte om mödrarna.
    Ditt ifacebook inlägg försvann illa kvickt? Verkar vara sant det du säger.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s