När slutade vi bry oss och hur kan vi tillåta att våra makthavare hela tiden skyller på att de varit naiva?

”Man i 40-årsåldern hittad död – utreds som mord”
”Äldre kvinna påträffad medvetslös med skallskada – utreds som misshandel”
”Man slagen i bakhuvudet med basebollträ”
”Safe Space som ska upptäcka religiösa extremister i Malmö vill inte avslöja hur många de hittat”

Ovanstående är ett axplock av kvällens svenska nyhetsrubriker och innan dygnet är över kan vi säkert lägga till en dödsskjutning eller våldtäkt så är den dagliga cirkeln sluten. Frågan är när jag slutade bry mig? Missförstå mig inte – självklart bryr jag mig, men tyvärr har jag blivit helt avtrubbad och jag tror inte att jag är ensam. För två år sedan läste man med fasa om gruppvåldtäkter och knivhuggningar, men numera är det som en gäspning och man scrollar vidare utan att bry sig nämnvärt. Vi har helt enkelt vant oss vid en ny verklighet och istället för att slå bakut har vi accepterat tillvaron som den är. Livet fortsätter sin gilla gång trots allt.

Det här är en mycket farlig och obehaglig utveckling, men jag tror samtidigt att det är precis vad våra politiker vill uppnå eftersom man då inte har någon press på sig att ta tag i problemen, utan man kan lugnt luta sig tillbaka och peta sig i naveln samtidigt som man får rejält betalt. Förhoppningsvis håller det i fyra år till så att de slipper ta ansvar den här gången också!

Ibland undrar jag om vi överhuvudtaget har en justitieminister av kött och blod, eller om det bara är en robot som är förprogrammerad att säga samma saker hela tiden – oavsett om det rör sig om den eskalerande grova brottsligheten eller IS-återvändarna; ”jag har inga kommentarer just nu, men regeringen har full kontroll”.

Samtidigt som det råder stiltje i regeringens verkstad, precis som det gjort de senaste åren, vad gäller att hantera väljarnas kärnfrågor och främja medborgarnas trygghet, så händer det desto mer utanför landets gränser. De senaste dagarna har man t.ex. kunnat läsa hur Ungern påpekar att migrationsproblemen ska lösas på plats och inte spridas runt världen, att Danmark har ingått avtal med Somalia om tvångsutvisningar, att Österrike stoppar all asylinvandring med omedelbar verkan samt att den danska regeringen strävar efter att gå till botten med den grova kriminaliteten i huvudstaden genom att slå fast vilka det är som utför brotten och föreslå konkreta åtgärder.

I det stora hela framstår det som att det myllrar av handlingskraft och jävlaranamma i hela Europa, utom i det lilla kungadömet i norr som alltid vill vara bäst i klassen. Jag undrar i mitt stilla sinne vad vi har gjort för ont för att förtjäna dessa oansvariga klåpare i regeringen? Varför ska just vårt land utmärka sig som en bakåtsträvande, osamarbetsvillig och kvinnofientlig nation?

Svaret finns troligen hos oss själva – vi är ett för svagt folk som allt för länge satt vår tilltro till regeringen, som oavsett färg inte lyckats leverera. Nu när det väl gäller och skyddsnätet gått upp i rök, saknar vi både modet och viljan att resa oss för att kräva vår rätt, varför vi istället är lätta byten för våra egoistiska och inkompetenta ledare som alltid skyller på att de varit ”naiva” när det hettar till.

Som man bäddar får man ligga och vi ligger definitivt redan raklånga!

fear.jpg

En reaktion till “När slutade vi bry oss och hur kan vi tillåta att våra makthavare hela tiden skyller på att de varit naiva?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s