Orsakerna som ingen vill prata om – släktgifte borde vägas in i debatten!

Från att ha varit väldigt restriktiva på BUP med att sätta diagnoser på barn, har bokstavsdiagnoserna för barn med olika former av svårigheter duggat tätt de senaste åren och kön till BUP är extremt lång.

I Stockholm har exempelvis 10% av tonårspojkarna ADHD-diagnos. I SvD pågår en replikväxling om ADHD-epidemien och idag skriver kulturjournalisten Kjell Hägglund att det inte handlar om någon ”överdiagnosticering”, utan att siffrorna bekräftar vad som framkommit i studier. Således är det inte sittande framför datorer eller läkemedelsindustrin som är bakomliggande orsaker.

Jag har dock hört något helt annat, nämligen att vi sedan flera decennier tillbaka har fått en ökning av invandrare (t.ex. syrianer) som tillämpar giftermål med nära släktingar, exempelvis kusingifte och att det är den bakomliggande orsaken till de ökade antalet diagnoserna på barn, eftersom avkommorna till dessa par föds med vissa ”defekter”.

Jag har hört detta från flera oberoende av varandra förskollärare som jobbar inom förskolan på olika håll i Sverige och som ser effekterna med egna ögon. Detta är dock inget som man pratar högt om, utan det tystas givetvis ned som man gör med allt annat ”obekvämt” i det här landet.

Någon borde definitivt gräva i det här eftersom denna kultur är väl rotad i landet sedan länge och det är inte schysst varken mot barnen eller samhället för den delen, som drabbas av ökade kostnader och resursbelastning, att ignorera problemet.

Förr i tiden hade vi i Sverige liknande problem med inavel ute i byarna, där byborna gifte sig med varandra trots nära släktband och resultatet blev därefter. Som tur är har vi kommit lite längre i utvecklingen och förstått att det inte är sunt att beblanda sig med sina släktingar, men tyvärr har samhället blundat för dessa nya influenser allt för länge och det hade varit på sin plats att man tar med denna orsak när man försöker utröna orsakerna till varför diagnoserna för dagens barn ökat så explosionsartat.

Varför tillåter vi överhuvudtaget kusingifte i Sverige? Visserligen kan de ändå åka till sina hemländer och gifta sig, men det är ändå märkligt.

20190227_060926.jpg

6 reaktioner till “Orsakerna som ingen vill prata om – släktgifte borde vägas in i debatten!

  1. Det är väl en het potatis som pga den rådande politiska situationen ingen vill eller vågar ta tag i. Beskyllningarna kommer som ett brev på posten då.

    Gilla

  2. En annan sak man inte tar med i beräkningen är att många migranter använder knark. Jag avser kat och hasch, det är mycket tyst om detta?

    Gilla

  3. Sedan har vi mobiltelefonerna som orsakar symptom som bristande koncentration, dåligt närminne, sömnsvårigheter. På sikt kommer dessutom stor risk för hjärntumörer. Detta sistnämda har ökat ktafitigt de senaste 10 åren. Samt andra mer diffusa symptom som uppkommer efter lång exponering för elektromagnetisk strålning.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s