Kusingifte är en del av hederskulturen som anses gynnsamt för familjens rykte och heder men ingen talar om riskerna

Den modiga läkare Camilla Starck skriver i dagens Expressen om ännu ett känsligt ämne – nämligen kusingifte och riskerna med denna typ av förening där många foster dör, har för dålig fostertillväxt, föds för tidigt, eller föddes med kongenitala avvikelser.

Jag skrev i ämnet för ett år sedan och resonerade kring frågan om ökade antalet diagnoser på barn kan ha en koppling till detta. (https://jennypiper.blog/2019/02/27/orsakerna-som-ingen-vill-prata-om-slaktgifte-borde-vagas-in-i-debatten/)

https://www.expressen.se/debatt/vi-behover-upplysa-om-riskerna-med-kusingifte/

10 reaktioner till “Kusingifte är en del av hederskulturen som anses gynnsamt för familjens rykte och heder men ingen talar om riskerna

 1. Det ökande antalet diagnoser som tex ADHD kan man diskutera orsakerna till.En del läkare menar att det är samhällets oförmåga att ta till vara kreativa och ifrågasättande barn.En del av ökningen står svenska Kriminalvården för då en diagnos betättigar till legalt och nästintill gratis amfetamin.Intagna står på kö för att få en diagnos och därefter fritt knark att bruka eller sälja.Naivt är bara förnamnet.

  Gillad av 1 person

 2. Det är väl bra om kusingifte leder till riktiga diagnoser, nedsatt IQ, fosterdöd osv. Inavel bland djur känner man ju till. Mer kusingifte, ös på!

  Gilla

  1. Inom djurvärlden kallas inavel för linjeavel och kan användas för att förstärka goda egenskaper.Linjeavel hos människor behöver absolut i alla lägen intr vara något negativt.

   Gilla

   1. …och jag blir väldigt upprörd när en läkare uttalar sig så vårdslöst om saker hon definivt inte har någon kunskap om.Det behövs forskning och åter forskning samt nyanserade uttalanden.Hon är säkert en smygrasist i läkarrock.

    Gilla

 3. Jag tror de vet och har märkt att många byar med
  släktgifte har många funktionshindrade.
  Men ändrar sig inte ändå.
  Lika så gifter de gamla gubbar med unga flickor.
  Men aldrig gamla tanter med killar.
  Det är traditioner och svåra att bryta så länge de gynnar
  det starka könet.
  Många flyttar hit och vet det men åker hem och
  gifter sig med en släkting

  Gillad av 1 person

 4. Det osar doktor Mengele lång väg om henne för det är så förföljelse av människor börjar.Du borde ta dig i akt Jenny med din bakgrund.Sprid inte all skit du hör och ser!

  Gilla

  1. Tack vare påven har vi inte klaner i Europa. Jag är väldigt glad att inte vara gift med nån kusin. Lika glad att mina barn inte måste det. Klart det blir inavel till slut. Se på vargarna, man tom importerar hanne för att förbättra genetiken. Ser ju väldigt många halta och lytta här i Sverige av arabiskt utseende. I elrullstolar för 120.000 kr styck. Men är hjärtat stort och det är andras pengar så….Som tack utsätter de de bita svenskarna för rasism.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s